Građanska inicijativa u Doboju „Potpiši za jeftinije grijanje“

U Doboju je petog oktobra pokrenuto prikupljanje potpisa građanskoj inicijativi za smanjenje cijena grijanja u ovoj lokalnoj zajednici. Pokretači inicijative su PDP-ov odbornik u Skupštini grada Slobodan Vasiljević, te njegove stranačke kolege Olivera Nedić i Stefan Gavrić.

Republika Srpska 05.10.2020 | 16:36
Građanska inicijativa u Doboju „Potpiši za jeftinije grijanje“

Prije godinu i po dana cijena grijanja u Doboju je porasla, kao obrazloženje gradska vlast je navela da je poskupila cijena uglja, struje i nafte.

U međuvremenu cijena nafte je pala, a  s druge strane pao je i standard građana. Odbornik PDP u gradskoj skupštini Slobodan Vasiljević je u nekoliko navrata podnosio u redovnoj proceduri da se razmatra o tom pitanju, da se cijena grijanja smanji, međutim te aktivnosti nikad nisu prošle kolegijum Skupštine, nisu došle u Skupštinu grada.

„Zbog toga mi smo danas ovdje, pokrenuli smo građansku inicijativu, krenuli smo među građane, da skupljamo potpise podrške. Bićemo na ovom mjestu od ponedeljka do petka i kada skupimo dovoljan broj potpisa građana, to je preko 1000 potpisa, onda Skupština grada ne može da ignoriše tu našu aktivnost i moraće da dođe na dnevni red, da se raspravlja o cijeni grijanja i da se konačno donese odluka da se cijena grijanja smanji.“ rekao nam je Slobodan Vasiljević

Inicijative koje se inače predlažu od strane opozicione strukture u Doboju, ne dolaze na dnevni red, iako bi te inicijative poboljšale život građana. 
 
„U narednom periodu  pokrenućemo i druge inicijative u kojima ćemo tražiti podršku građana, kao što je stipendiranje studenata i učenika, o kojima već govorimo. Takođe smanjenje nekih drugih režija u gradu i sve probleme koje budemo vidjeli, ubuduće ćemo zajedno sa građanima da rješavamo baš na ovaj način. Za nekih dva sata, koliko smo ovdje, već smo skupili jako veliki broj potpisa, odziv je jako veliki“ rekao nam je Stefan, član inicijativnog odbora.

Na inicijativu su se odlučili, razgovarajući sa građanima, osluškujući njihove  potrebe.

„Sugrađani su ogorčeni i na visinu cijena drugih režija. Voda je takođe veoma problematična i namjeravamo u narednom periodu razgovarati sa njima, pokušati putem amandmana i skupštinskih procedura pokrenuti tu inicijativu za umanjenje troškova vode, ako to ne bude išlo onim putem kako bi to trebalo, takođe je u planu građanska inicijativa koja bi i to pitanje tretirala“ rekla nam je Olivera Nedić i na taj način najavila mogućnost nekih novih inicijativa u bližoj budućnosti.

Dobojlije se svakodnevno bore sa egzistencijalnim pitanjima i svako smanjenje troškova bi im značilo kakav takav pomak.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

ja nije

05.10.2020 16:02

porez na zelenilo a zelenila nigdje

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2020 18:26

Kako ih nije sramota skupljati poene na ovim starim i iznemoglim ljudima. Sve se slikaju sa starima dusa me boli. Ma svi ste fujjjj

Name

Re re

05.10.2020 20:10

Kako te nije sramota do cega ste doveli ovaj narod. Do prosjackog stapa.

Name

Posmatrač

06.10.2020 09:48

Građani,korisnici usluga Gradske toplane Doboj,plaćaju enormno visoku cijenu grijanja zbog fiktivnog zapošljavanja 87 lica.Ovi lažni radnici imaju jedan jedini zadatak,da obezbijede određen broj glasova!

Name

Doboj

05.10.2020 16:41

Bravo Vasiljevicu! Voda je takodje preskupa, a u mnogim dijelovima grada pritisak vode u cijevima je nedovoljan, jer ga smanjuju da im ne pucaju dottajale cijevi. Mrezu uopste ne odrzavaju, a cijenu stalno dizu.

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2020 18:28

Sta bravo . Neka prvo pobijede i onda smanjuju cijene. Sad nasli varat stari narod i ulivat im laznu nadu zarad par glasova

Name

Med.radnik

05.10.2020 19:56

Znate kad će u Doboju sniziti cijenu grijanja, kad na vrbi rodi grožđe. Manite se gluposti i skupljanja jeftinih poena...

ODGOVORITE
Name

Ре мед, радник

06.10.2020 05:21

Мени се чини да тебе и овог што се преставља са РЕ жуља нешто друго, вјероватно страначки размишљате а не за боље народа , само дајте нама паре а опет ће све пропасти , јер нашу РС воде људи са купљеним дип, који не знају ништа организовати и урадити и само се продужава агонија која је неизбјежна а упитан је и останак на овим просторима ,јер смо економски уништени и све распродаше а можеш се распитати и што се на БЛ берзи распродају удјели у предузећима РС.

Name

D2

06.10.2020 03:40

Fido, samo naprijed. Grijanje jeste preskupo.

ODGOVORITE
Name

Dobojka

06.10.2020 08:22

Bravo, neka se bore za smanjenje grijanje i ostalog. Ionako se zna ko ce pobijediti pa barem da ostali urade nesto prije izbora za narod.

Name

Pa

06.10.2020 05:50

Ovo je već postalo smješno. Napišite da će te smanjiti cijenu grijanja ako vi dođete na vlast pa da vas vidimo za tri mjeseca.

ODGOVORITE
Name

I bog je digao ruke od vas.

06.10.2020 15:28

Koji ste vi lazovi i prevaranti, zgubidani, neradnici, secikese, Kad nemožete ukrasti od naroda onda kradete sami od sebe, dodik bi ukrao i krst sa crkve a kamoli ne pare od države, samo slepci veruju toj hulji i krimosu. Zato i liže dupe Vučiću jer bez njega ga čeka sudbina mila djukanovica Jadna zemlja u kojoj je takva banda na čelu

ODGOVORITE