НАТО прикупља 500.000 евра за борбу против короне

Представници Мисије Босне и Херцеговине при Главном сједишту Сјеверноатлантског савеза (НАТО) у Бриселу, на челу с амбасадором БиХ при НАТО-у Митром Кујунџићем, интензивно одржавају састанке с надлежним представницима НАТО-а, по питању Програма реформи БиХ и Процеса планирања и ревизије (ПАРП).

Босна и Херцеговина 05.10.2020 | 16:00
НАТО прикупља 500.000 евра за борбу против короне

На недавном састанку у Бриселу, на којем су у име Главног сједишта Савеза (НАТО ХQ) учестовали, помоћник главног секретара НАТО-а за операције Јохн Манза, директор за обрамбене институције и изградњу капацитета Марц Ди Паоло и деск-официр за БиХ у НАТО-у Рохан Маxwелл, Мисија БиХ је информисана да је у оквиру НАТО-а оформљена фондација за борбу против пандемије ЦОВИД-19 за БиХ, у износу од 500.000 евра. 

Операционализација ових средстава за БиХ очекује се ускоро.

Такође, представници Мисије БиХ при НАТО-у су упознати да је у завршној фази дефинисање модалитета и за повјеренички фонд којег НАТО успоставља за питања из домена малог и лаког наоружања (САЛW).

Помоћник главног секретара НАТО-а показао је занимање за достигнућа у реформи обране БиХ те планове модернизације Оружаних снага БиХ. Манза је посебно похвалио МО и ОС БиХ за успјешан процес изградње интегритета у оружаним снагама, као и учестовање ОС БиХ у мисији потпоре миру „Одлучна потпора“ у Афганистану.

По питању новог приступа „један партнер-један план“, Манза је нагласио да у томе за БиХ неће бити измјена. Као и до сада, односи БиХ и НАТО-а засниваће се на Програму реформе БиХ, као кровног стратешко-политичког документа, који ће бити директно повезан са ПАРП-ом и програмима који изравно проистичу из њега.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Доминико Маковњак

05.10.2020 14:51

Јадни смо ми, на ста смо спали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 17:11

Колико су нам милијарди дали до сада а ми све незахвални то ти је насенталитет

Name

Директ

05.10.2020 20:22

Наравно, дали су нам милијарде, пошто су нам начинили штету која се мјери у десетинама милијарди.

Name

Уели су

05.10.2020 20:34

Нам слободу, правду, праву дрзаву,напредак друства, а дали несто сто нико од нас обицних градјана није оцима видио но појединци, али јесте осјетио на властитој кози све сто је узето.....

Name

И

05.10.2020 15:12

Коме ће та прикупљена средства бити уручена , вјероватно онима што су све похапали од овог напаћеног народа и још и ви требате да их дотирате . Неће обичан свијет од тога видјети нити једног пфенинга , то ће лопуже између себе подијелити . Не може се њима надавати , колико они могу покрасти , када би и штампарија штампала паре . Е зато се они тако и понашају , очекују да ће добити од таквих као што сте ви . Додуше они су вас задужили , јер су урадили многе ствари у корист НАТО , а против народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 20:07

Пара на пару друг