Погинуо возач мотоцикла "хонда" Ранко Дубравац

- Возач мотоцикла "хонда" Ранко Дубравац /34/ из Прњавора погинуо је у саобраћајној незгоди на магистралном путу Прњавор-Клашнице, у мјесту Хрваћани, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Република Српска 05.10.2020 | 10:27
Погинуо возач мотоцикла "хонда" Ранко Дубравац

У саобраћајној несрећи која се догодила јуче у 15.10 часова повријеђени су возач мотоцикла "сузуки" Дарко Бјегојевић /20/ и сувозач у аутомобилу "пежо" чији су иницијали Д.Б.

Увиђај је обавио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Далибор Врећо заједно са припадницима Полицијске станице Прњавор.

Тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње ради утврђивања околности под којима се догодила саобраћајна несрећа, а наложена је и обдукција смртно страдалог лица која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

У саобраћајној несрећи учествовали су Горан Ћеркита /60/ из Прњавора који је управљао аутомобилом "пежо", Ранко Дубравац из Прњавора који је управљао мотоциклом "хонда", те Дарко Бјегојевић из Лакташа који је возио мотоцикл "сузуки".

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дриблер

05.10.2020 10:21

Саучешће породици? Наишао сам на овај страшан удес, вратио се до Прњавора и аутопутем кренуо за Бањалуку! Испред мене на аутопуту иде возило, обилази нас цаддy возило и у моменту када се цаддy налази паралелно са возилом испред мене, брзином од око 160-170 км/х све нас сустиже мотоцикл са двоје путника и обилази цаддy буквално између ограде и цаддy -ја ( размак мање од 1м) при том точковима газећи сљунак и траву која је поред асфалта... То је толико ризично било и у случају да је изгубио контролу над мотором био би ланчани удес у којем би уцествовало 3 аутомобила и мотоцикл са најмање 9-10 путника... Увијек то говорим и стално се срећем са тим на путу да несавјесни возачи ( поготово мотоцикала ) превише и пречесто угрожавају своје и животе других у саобраћају! И не видим решење за њихово понашање...Туга је кад нечији млад живот оде због адреналина и треба нешто хитно промијенити законски како би смањили овакве случајеве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.10.2020 11:24

Има рјешење. Све мотоцикле преко 50 кубика прогласити луксузом и опалити толики порез на ту врсту луксуза, да морају пола године радити само за то, па нека изволе. У Јапану су прије много година увели забрану продаје преко одређене кубикаже, не знам тачно лимит. Апсурд, јер су баш они највећи произвођачи, али није било другог рјешења, гинули су као муве.

Name

у Јапану

05.10.2020 18:37

је на аутопуту огераницење 100 на сат

ОДГОВОРИТЕ