Срби на КиМ траже заштиту полиције и Кфора

Срби из мултиетничког села Доња Брњица надомак Приштине поручили су, након синоћњег инцидента када је непозната особа пуцала из ватреног оружја у близини школе гдје су била српска дјеца, да су забринути и да траже заштиту од полиције и Кфора.

Србија 04.10.2020 | 10:32
Срби на КиМ траже заштиту полиције и Кфора

Златко Миладиновић рекао је да су забринути, прије свега за своју дјецу и имовину.

– Ово је ситуацију гдје треба да се стане на крај овоме. Иза овога стоји неко, ово није први пут, прије три ноћи сличан случај, само што имамо срећу да се све завршило како треба – рекао је Миладиновић, преноси Косово онлајн.

Он је апеловао на Кфор, полицију и представнике Срба да сједну за сто и причају, истичући да овдашњи Срби одавде немају гдје.

– Тражимо од полиције да нам каже шта су урадили, од њих тражимо да нас заштите или ће нас бранити или ћемо се сами бранити, другог излаза немамо – поручио је Миладиновић.

Младен Ðошић из Доње Брњице рекао је да се инцидент догодио око 19.30 сати и да су видели дјецу како бјеже, након чега су се окупили око цркве и родитељи и дјеца, одакле су позвали полицију.

– У страху смо како ће бити даље. Оно што је најважније је безбједност дјеце – рекао је Ðошић.

Он је додао да су Срби уплашени и да је најгоре што може да им се деси – да морају да организују страже како би чували дјецу и имања због безбједности.

Непознати нападач пуцао је синоћ из ватреног оружја у близини шклоле у Доњој Брњици код Приштине, где су се у том тренутку налазила српска деца. Нападач је испалио један метак, а није било повријеђених.

Како су за Косово Онлајн рекли неки од Срба из села, до инцидента је дошло када су двије особе пришле дјеци, а један од њих је извадио пиштољ.

Након тога дјеца су почела да бјеже, а нападач је потрчао за њима и испалио један хитац, навели су мјештани.

Инцидент су забиљежиле сигурносне камере.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нападаци

04.10.2020 08:37

Мозда исти они као из цафеа Панда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово и Метохија су Србија

04.10.2020 08:59

Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом. Отаџбина презире похлепу, неморал, презире људе који је бахато искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Само Истина нас може ослободити. Долази ново вријеме. Не треба нас бити страх да будемо храбри. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и квислинзима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је Рацицу!

04.10.2020 13:15

Поздрав!

Name

Пец

04.10.2020 09:37

Панда убице!!!!!Мозда су исти нападаци...

ОДГОВОРИТЕ