Srbi na KiM traže zaštitu policije i Kfora

Srbi iz multietničkog sela Donja Brnjica nadomak Prištine poručili su, nakon sinoćnjeg incidenta kada je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u blizini škole gdje su bila srpska djeca, da su zabrinuti i da traže zaštitu od policije i Kfora.

Srbija 04.10.2020 | 10:32
Srbi na KiM traže zaštitu policije i Kfora

Zlatko Miladinović rekao je da su zabrinuti, prije svega za svoju djecu i imovinu.

– Ovo je situaciju gdje treba da se stane na kraj ovome. Iza ovoga stoji neko, ovo nije prvi put, prije tri noći sličan slučaj, samo što imamo sreću da se sve završilo kako treba – rekao je Miladinović, prenosi Kosovo onlajn.

On je apelovao na Kfor, policiju i predstavnike Srba da sjednu za sto i pričaju, ističući da ovdašnji Srbi odavde nemaju gdje.

– Tražimo od policije da nam kaže šta su uradili, od njih tražimo da nas zaštite ili će nas braniti ili ćemo se sami braniti, drugog izlaza nemamo – poručio je Miladinović.

Mladen Ðošić iz Donje Brnjice rekao je da se incident dogodio oko 19.30 sati i da su videli djecu kako bježe, nakon čega su se okupili oko crkve i roditelji i djeca, odakle su pozvali policiju.

– U strahu smo kako će biti dalje. Ono što je najvažnije je bezbjednost djece – rekao je Ðošić.

On je dodao da su Srbi uplašeni i da je najgore što može da im se desi – da moraju da organizuju straže kako bi čuvali djecu i imanja zbog bezbjednosti.

Nepoznati napadač pucao je sinoć iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine, gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca. Napadač je ispalio jedan metak, a nije bilo povrijeđenih.

Kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od Srba iz sela, do incidenta je došlo kada su dvije osobe prišle djeci, a jedan od njih je izvadio pištolj.

Nakon toga djeca su počela da bježe, a napadač je potrčao za njima i ispalio jedan hitac, naveli su mještani.

Incident su zabilježile sigurnosne kamere.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Napadaci

04.10.2020 10:37

Mozda isti oni kao iz cafea Panda...

ODGOVORITE
Name

Kosovo i Metohija su Srbija

04.10.2020 10:59

Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom. Otadžbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je bahato iskorištavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko će ako nećemo mi ? Kada ako ne sada ? Samo Istina nas može osloboditi. Dolazi novo vrijeme. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri. Podignimo pognute glave, pokažimo dostojanstvo. U slavu Boga i naših časnih Predaka i za dobrobit naših Potomaka recimo konačno NE nepravdi, kleptokratiji i kvislinzima.

ODGOVORITE
Name

Tako je Racicu!

04.10.2020 15:15

Pozdrav!

Name

Pec

04.10.2020 11:37

Panda ubice!!!!!Mozda su isti napadaci...

ODGOVORITE