Тешка судбина Миладе Врећо Драганић

"Од резерви хране имам хљеб и по, парче саламе, три јаја и једну паприку. То ми за оброке може бити данас и сутра. Онда ћу морати некако да се пребацим до Копача или Устипраче, имам неке познанике па ми они дају мало хране да преживим дан-два“.

Република Српска 03.10.2020 | 07:36
Тешка судбина Миладе Врећо Драганић

Оваквим животом скоро десет година живи шездесетогодишња Милада Врећо Драганић у стричевој викендици у селу Подхрањен код Горажда.

Буквално дан – комад

Често гладна заспи с надом да ће сутра имати бар залогај хране. Било какве.

Док је могла да надничи имала је бар за јело. Сада јој кичма отказује, ноге издају. Не може ништа да ради.

"Немам никаква примања. Немам плату, немам пензију, немам социјалнуу помоћ: Немам новца да одем љекару да се прегледам, немам за таблете и не знам шта да радим“, каже Драганићева.

Нешто гардеробе има за ово вријеме, за зиму – ништа

"Овај џемпер на мени ми је најдебље што имам.Имам једне старе подеране патике, двије старе тренерке и то ми је све од гардеробе", јада се ова старица.

А шта је Миладина жеља

„Највише бих вољела као и сви нормални људи да имам једну своју собу, своје купатило, да једном знам кад негдје одем да имам гдје да се вратим. Од 2020.године се овако потуцам од немила до недрага, то је од како ми је отац умро и тада сам остала сама.

Плач јој је једина утјеха

„Не плачем ја без разлога. Не спавам ноћима размишљајући шта и како даље“, говори кроз сузе старица сједећи на прагу монтажне викендице у којој зиму не смије, због хладноће дочекати. А и да није монтажна откуд јој новац за дрва.

Ову животну причу жене, којој јој је, поред свега,  у рату кућа гдје се родила спаљена а никад није обновљена, не треба коментарисати. Њој треба помоћи. Јер сви ми имамо и вишка онога што она никако нема.

Милада Врећо Драганић 

Телефон за помоћ: 065 256 007

НЛБ Банка д.д., Сарајево, Експозитура Горажде

Број жиро рачуна (уплата из БиХ): 1322602022986726 

Девизни рачун (Уплата из иностранства):

 

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Новембар

03.10.2020 06:06

СВИ КОЈИ САДА РАДЕ НЕПРИЈАВЉЕНИ КОД ПОСЛОДАВЦА И АКО ИМ РЕДОВНО НЕ УПЛАЦУЈУ ДОПРИНОСЕ ЗА ПЕНЗИЈУ ОВАКО ЦЕ ДИЦЕКАТИ СТАРОСТ БЕЗ УСЛОВА ЗА ЕГЗИСТЕНЦИЈУ.ДРЗАВА ТРЕБА СВЕ ТО СТРОГО ДА КОНТРОЛИСЕ АКО МИСЛИ ДА ЗЕМЉА НЕ ПОСТАНЕ ДЕПОНИЈА СИРОМАСНИХ СТАРИХ ЉУДИ.ДОДЈЕ ДАН КАД СЕ НЕМОЗЕ ЗАРАДИТИ У ДНЕВНИЦИ ЗА ЗИВОТ.САДА ИМАМО НА ХИЉАДЕ ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ЦЕ ДОЦЕКАТИ СТАРОСТ БЕЗ УСЛИВА ЗА ПЕНЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

03.10.2020 06:35

Знамо ми то и без тебе одлицно.немас потрбе писати великим словима.а да ја тебе питам која дрзава?ту лези највеци проблем.овај ентитет тзв рс сам ја правио и јос седамдесетак хиљада будала.сад нам та твоја тзв дрзава даје 150км додатка.ту твоју наказну творевину тзв рс треба унистити и сатрати сто прије.она слузи бурлету и кумовима да извлаце из ње милијарде.а вец су до сад покралу преко 5 милијарди.треба бојкотовати изборе и тзв рс демонтирати и бацити на сметљисте историје.дрзава бих треба реаговати и зауставити фасисте из реда насег народа да и даље бјесомуцно пљацкају.похапсити конфисковати и оковати багру дозивотно у тамнице има њих пар хиљада на целу са бурлетом ,кумовима итд итд.

Name

Питање за Рембранта

03.10.2020 07:55

Он пише великим словима, а гледај како си ти написао! Боље ти је да се покријеш ушима у ћутиш!

Name

Ре рембрант

03.10.2020 08:11

Ал прије тога треба такодје размонтирати такозвану БиХ творевину вјестацку.Само је донијела зло народима овде.БиХ је тамница народа

Name

Вирус

03.10.2020 08:28

За мене и један и други су добро описали насе стање за размисљање.

Name

за све политицке станке

03.10.2020 16:39

Видители ове муке политицари .

ОДГОВОРИТЕ