Teška sudbina Milade Vrećo Draganić

"Od rezervi hrane imam hljeb i po, parče salame, tri jaja i jednu papriku. To mi za obroke može biti danas i sutra. Onda ću morati nekako da se prebacim do Кopača ili Ustiprače, imam neke poznanike pa mi oni daju malo hrane da preživim dan-dva“.

Republika Srpska 03.10.2020 | 07:36
Teška sudbina Milade Vrećo Draganić

Ovakvim životom skoro deset godina živi šezdesetogodišnja Milada Vrećo Draganić u stričevoj vikendici u selu Podhranjen kod Goražda.

Bukvalno dan – komad

Često gladna zaspi s nadom da će sutra imati bar zalogaj hrane. Bilo kakve.

Dok je mogla da nadniči imala je bar za jelo. Sada joj kičma otkazuje, noge izdaju. Ne može ništa da radi.

"Nemam nikakva primanja. Nemam platu, nemam penziju, nemam socijalnuu pomoć: Nemam novca da odem ljekaru da se pregledam, nemam za tablete i ne znam šta da radim“, kaže Draganićeva.

Nešto garderobe ima za ovo vrijeme, za zimu – ništa

"Ovaj džemper na meni mi je najdeblje što imam.Imam jedne stare poderane patike, dvije stare trenerke i to mi je sve od garderobe", jada se ova starica.

A šta je Miladina želja

„Najviše bih voljela kao i svi normalni ljudi da imam jednu svoju sobu, svoje kupatilo, da jednom znam kad negdje odem da imam gdje da se vratim. Od 2020.godine se ovako potucam od nemila do nedraga, to je od kako mi je otac umro i tada sam ostala sama.

Plač joj je jedina utjeha

„Ne plačem ja bez razloga. Ne spavam noćima razmišljajući šta i kako dalje“, govori kroz suze starica sjedeći na pragu montažne vikendice u kojoj zimu ne smije, zbog hladnoće dočekati. A i da nije montažna otkud joj novac za drva.

Ovu životnu priču žene, kojoj joj je, pored svega,  u ratu kuća gdje se rodila spaljena a nikad nije obnovljena, ne treba komentarisati. Njoj treba pomoći. Jer svi mi imamo i viška onoga što ona nikako nema.

Milada Vrećo Draganić 

Telefon za pomoć: 065 256 007

NLB Banka d.d., Sarajevo, Ekspozitura Goražde

Broj žiro računa (uplata iz BiH): 1322602022986726 

Devizni račun (Uplata iz inostranstva):

 

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Novembar

03.10.2020 08:06

SVI KOJI SADA RADE NEPRIJAVLJENI KOD POSLODAVCA I AKO IM REDOVNO NE UPLACUJU DOPRINOSE ZA PENZIJU OVAKO CE DICEKATI STAROST BEZ USLOVA ZA EGZISTENCIJU.DRZAVA TREBA SVE TO STROGO DA KONTROLISE AKO MISLI DA ZEMLJA NE POSTANE DEPONIJA SIROMASNIH STARIH LJUDI.DODJE DAN KAD SE NEMOZE ZARADITI U DNEVNICI ZA ZIVOT.SADA IMAMO NA HILJADE ZAPOSLENIH KOJI CE DOCEKATI STAROST BEZ USLIVA ZA PENZIJU.

ODGOVORITE
Name

Rembrant

03.10.2020 08:35

Znamo mi to i bez tebe odlicno.nemas potrbe pisati velikim slovima.a da ja tebe pitam koja drzava?tu lezi najveci problem.ovaj entitet tzv rs sam ja pravio i jos sedamdesetak hiljada budala.sad nam ta tvoja tzv drzava daje 150km dodatka.tu tvoju nakaznu tvorevinu tzv rs treba unistiti i satrati sto prije.ona sluzi burletu i kumovima da izvlace iz nje milijarde.a vec su do sad pokralu preko 5 milijardi.treba bojkotovati izbore i tzv rs demontirati i baciti na smetljiste istorije.drzava bih treba reagovati i zaustaviti fasiste iz reda naseg naroda da i dalje bjesomucno pljackaju.pohapsiti konfiskovati i okovati bagru dozivotno u tamnice ima njih par hiljada na celu sa burletom ,kumovima itd itd.

Name

Pitanje za Rembranta

03.10.2020 09:55

On piše velikim slovima, a gledaj kako si ti napisao! Bolje ti je da se pokriješ ušima u ćutiš!

Name

Re rembrant

03.10.2020 10:11

Al prije toga treba takodje razmontirati takozvanu BiH tvorevinu vjestacku.Samo je donijela zlo narodima ovde.BiH je tamnica naroda

Name

Virus

03.10.2020 10:28

Za mene i jedan i drugi su dobro opisali nase stanje za razmisljanje.

Name

za sve politicke stanke

03.10.2020 18:39

Viditeli ove muke politicari .

ODGOVORITE