Џакула се пријавио за главног ревизора БиХ, па одустао

Представнички дом БиХ на сједници заказаној за 14. октобар бираће генералног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ, а међу кандидатима има и широј јавности познатих имена.

Босна и Херцеговина 02.10.2020 | 14:29
Џакула се пријавио за главног ревизора БиХ, па одустао

Ранг листа кандидата коју је утврдила Привремена заједничка комисија оба дома Парламентарне скупштине БиХ садржи пет имена.

Прворангирани је Хрвоје Твртковић, који већ ради као виши ревизор у Канцеларији за ревизију. Њему је сваки од шест чланова Привремене заједничке комисије дао максималан број бодова – 50. Твртковића, Хрвата по националности, комисија је предложила Представничком дому за новог главног ревизора, али је ипак све у њиховим рукама, а потом и на Дому народа БиХ.

На другом мјесту је Љерка Марић, бивша директорка Дирекције за економско планирање и некадашња министарка финансија и трезора БиХ.

Трећи по броју освојених бодова на интервјуу је Велимир Јукић, бивши директор Агенције за статистику БиХ, а однедавно помоћник директора те агенције.

Међутим, на конкурс су се пријавила још двојица кандидат који испуњавају услове, али нису дошли на интервју, те нису имали ниједан бод. Одустали су Милан Пенава из Пореске управе ФБиХ и Миро Џакула из УИО БиХ.

Џакули је истрекао мандат директора Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, али је у незваничном статусу в.д. до избора новог директора. Управо је мјесто директора УИО једно од оних око којих постоје политичка трвења у БиХ, јер ту позицију желе Бошњаци, али и Срби, док Хрвати нису вољни да је испусте. У Савјету министара БиХ протеклих мјесеци није било договора око именовања.

То што се Џакула није појавио на интервјуу за генералног ревизора БиХ могло би да значи да је одустао од те трке да би остао директор УИО БиХ. Или му је обећана нека друга функција у власти?

Претходни главни ревизор Канцеларије за ревизију институција БиХ Драган Вранкић преминуо је 6. октобра 2019. у 65. години.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Питање

02.10.2020 13:17

Дају ли Џукели било какву функцију у државној институцији уназадиће је као и УИО...иде за њим и јеца шефица...јели суспендовао портпарола како закон каже није нити ће...е тако то ради Џукела а звиждач на дисциплинску....хахаха.... неће Џукеле нико нити шта зна нити има образа...образ му ђон....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

02.10.2020 13:57

Ако Ђакула остане директор боље је да УИО одмах угасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

23.12.2020 16:32

Нека дотицни објасни како се запошљавају синови и кћери локалних моћника, типа чапљинског Елтинга, позиције са високом спремом се дају особама које немају ни приближне квалификације за исте, запошљавање иде без икаквих натјечаја.......

ОДГОВОРИТЕ