“Нова директорка нас приморава да се учланимо у СПС”

Јавне институције добиле су анонимно писмо радника бањалучког Центра, у којем нову директорку Андреу Дорић оптужују за мобинг.

Република Српска 01.10.2020 | 18:37
“Нова директорка нас приморава да се учланимо у СПС”

Центар за предшколско васпитање и образовање годинама се спомиње у негативном контексту и ово није први пут да се у јавности појави анонимно писмо радника који упозоравају на разне нерегуларности у тој установи.

Јавне институције добиле су анонимно писмо радника бањалучког Центра, у којем нову директорку Андреу Дорић оптужују за мобинг.

Дорићева, иначе народни посланик, у фотељу директора је сјела прије месец дана, као кадар Социјалистичке партије Српске.

– Директорка у канцеларију зове једног по једног радника и заједно са човјеком од повјерења испитују раднике, приморавају их да се учлањују у СПС, изнуђују гласове за партију на предстојећим изборима. Условљавају их радним мјестом, на шта су радници нажалост приморани, јер им се пријети отказима – стоји у писму.

Особа од повјерења, како тврде, није уопште запослена у установи, а заједно са директорком испитује и застрашује раднике. Они још пишу да се злупотребљава упис дјеце у вртиће ради остваривања успјеха на предстојећим изборима.

“Политичке игре”

-Радим искључиво по закону. Вјерујем да то многима смета и поручујем да ћу тако убудуће радити, каже на све Андреа Дорић.

–  Свакако да поједини покушавају да увуку родитеље у политичке игре, као и запослене, који врло одговорно и професионално раде свој посао. Центар за предшколско је од изузетне важности за Град Бањалуку и што се тиче запослених има одговоран и професионалан приступ послу. Иза анонимних писама не бих процјењивала ко стоји, ја само нећу дозволити да се политика увуче у Центар за предшколско васпитање – изјавила је Дорићева.

Поручила је да није примала нове раднике, изузев три, четири васпитача као замјену радника на боловању.

Писмо је, осим медијима, упућено и на адресу Омбудсмена за дјецу РС, високог представника у БиХ, Предсједништву БиХ, предсједници РС, Народној скупштини РС, градоначелнику Бањалуке, бањалучкој Скупштини и одборницима, те Одјељењу за образовање у Градској управи.

– Институција Омбудсмена за дјецу запримила је жалбу којом се, између осталог, указује и на повреду права дјеце у предшколским установама у Бањалуци. Институција ће по запримљеној пријави поступити у складу с овлаштењима утврђеним законом, прије свега од Центра за предшколско васпитање ће затражити изјашњење о изнесеним наводима – одговорили су из ове институције.

Конкурс

И начелник Одељења за образовање Драган Бањац потврдио је да су добили овај допис и затражили од Центра да се хитно изјасне о изнесеним наводима.

– Чекамо да се управа вртића изјасни да ли је нешто од тих навода тачно или није, да ли поменута особа ради у вртићима, јер ми дајемо сагласност на систематизацију радних мјеста, а нама није пријављено да неко такав има радни однос у вртићу – каже Бањац.

Истиче да од петка очекују и њихов одговор зашто су изјавили да неће расписивати конкурс за упис у вртиће, када постоји Правилник о пријему дјеце.

– Сада када је велики број дјеце на чекању селективно уписивати дјецу и позивати се на то

да је старост захтјева једини критеријум, не одговара ни истини, ни правилнику који имамо – рекао је начелник.

Од Драгана Бањца смо коментар затражили и у својству потпредсједника Социјалистичке партије, чији је кадар до јуче био на челу Центра и којима се спочитава да „подмећу ногу“ новом руководству ове установе, али он није желио давати политичке изјаве.

Синдикат

Шта о цијелој ситуацији у бањалучком Центру за предшколско кажу у Синдикату образовања и културе РС? Предсједник синдиката Драган Гњатић истиче да нису имали никаквих пријава, нити дојава радника, али да ће од представника синдикалне организације свакако тражити да попричају с радницима.

– Спреман сам да поразговарам с радницима и руководством Центра за предшколско васпитање, да видимо шта можемо учинити на добробит свих радника, да скренем пажњу да је политичко дјеловање у смислу присиле радника апсолутно недопустиво – изјавио је Гњатић.

Он је рекао да је у претходном периоду имао коректну сарадњу с руководством, радницима и члановима синдикалне организације.

Гњатића смо питали и да ли је упознат с причама од раније да дио васпитача у Центру има уговор на одређено, те да се радници уцјењују сталним запослењем.

– Закон о раду каже да је уговор на одређено изузетак, а у правилу се даје уговор на неодређено. Позивам све раднике, све чланове синдиката да нам се обрате, да истражимо ове наводе и дођемо до најбољег рјешења – закључио је он.

Подсјетимо, пензионисани радници Центра прије четири године исто су се анонимно жалили на мобинг у тој установи, тврдећи да се преко вртића купују гласови за СП, чија је директорка тада била на функцији.

Страначки плијен

На проблеме васпитача недавно је упозорила и бањалучка одборница Мирна Савић- Бањац, која је позвала Град да реагује.

– Сматрам да је недопустиво да се ресурси и радници било којих јавних предузећа користе у јавне сврхе, а врло је очигледно да у Бањалуци сва јавна предузећа служе искључиво да би се из њих црпили гласови. Недавно смо позвали градоначелника да направи комисију и да се обиђе Центар за предшколско, јер сам и сама добијала писма и позиве забринутих васпитачица. Мислим да је Центар за предшколско споран јер се овдје десила турбуленција с партијама које преузимају „страначки плијен“. Центар има јако велики буџет и велика је установа с много запослених радника што доприноси да све ово излази на видјело више него у другим предузећима, али имам информације да се и тамо ради исто – рекла је Савић-Бањац.

(Српскаинфо) 

Коментари / 103

Оставите коментар
Name

минхаузен

01.10.2020 16:59

Имате сви микрофон на телефонима , не идете голи пред њих ...снимајте разговоре , дајте у јавност и престаните да сутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

01.10.2020 18:27

Код Дјокица је 100 лицни карти,па се надај послу.

Name

Братунац

01.10.2020 18:50

Лажете подрска за Андреу....од 5 вјести 2 се односе директно или индиректно на СПС....а све је последица данасњи састанак са врхом СНСД-а.

Name

Радник

01.10.2020 19:01

Радо бисмо,као да нам није пало а памет али каква нан је дрзава ми би одговарали по кривицном закону и уз њене везе добили затвор јер је неовластено снимање казњиво а она би просла без ичега за доказану уцјену

Name

Петар

01.10.2020 19:52

Андреа Дорић је спремна на све и свашта. Док је била у СП била је омрзнута због своје себичности, лицемјератва и бахатости, посланичко мјесто је добила преко компензације а не на основу гласова. Убједљиво је највећа грешка Социјалистичке партије давање повјерења Андреи Дорић. А протјеривањем Дорићке и Селака Социјалистичка партија се прочистила и има наде да ће СП учествовати у чишћењу наше политичке сцене од криминалаца и профитера, а требала би с обзиром на идеју коју заговара бити предводник у томе, а не само учеаник.!

Name

Ре Петар

01.10.2020 20:58

Како СП Петра Ђокића објашњава лоше потезе својих кадрова који брутално протјерују дјецу погинулих бораца из партије и из инститицуија. О чему ви причате у вашој тзв партији нико није дошао до посла радом. Дијете погинулог борца.

Name

попај

03.10.2020 18:21

Раде то свугдје ...од спортских клубова које условљавају давањем помоћи ,ако се гласа за "њих" до предузећа и установа..."ништа нас несмије изненадити,а необично нимало није"...тако нам и треба ко нас ј.бе...

Name

Боки

01.10.2020 17:08

Ко је "човјек од повјерења"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шуки

01.10.2020 18:48

Господин је савјетник за енергетску ефикасност (за рубрику ВЈЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ), а инаце је стално запослен на Туњицама, као сеф смјене. А ове анонимне нек се побуне и нек не цуте!

Name

Центар

01.10.2020 19:32

То је целави лик који хода у одјелу и испитује нас све запослене ко смо, ста смо, одакле смо и писе у роковник неки. Стоји са стране посматра раднике и слузи да нас застрасује. Инаце је батинас послан из затвора

Name

Бијељина

01.10.2020 17:08

Лако је ширити дезенформације и блатити људе . Подршка за Андреу Дорић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

01.10.2020 18:48

Фујјј... За Андреу

Name

Ре

01.10.2020 19:06

Мала опасна. Није уопсте наивна. Цим прима две плате.

Name

ГЛ

01.10.2020 19:41

Који си ти коњ.14

Name

Ре бијељина

01.10.2020 19:48

Ма ста кажеш

Name

За ре

01.10.2020 21:36

Опасна је само за оне који је се пласе. Мени је смијесна.

Name

Директ

02.10.2020 10:18

И сама чињеница да прима двије јавне плате, говори пуно о истој каква је.

Name

профукњаца

01.10.2020 17:17

Андреа је професионалка у послу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 10:20

Партијског потрчка са двије јавне функције.

Name

Туњице

01.10.2020 17:20

то исто раде и у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалукаа

01.10.2020 17:22

Па ту у зедње 5 ..6година запослена су сви од цистацица која је досла из гламоца преко везе се запослила па ко фол заврсила факултет експресно и сад ко она васпитава дјецу..то је реалност..сви политицки подобни..постају главне васпитацице не по струцности и знању вец по политицкој структури..нек си цлан мозес бит и глуп ал цес напредоват..нике ни цудо лава нам дегенерицна младост долази... Ко вас мозе натреат да се уцланис и гласас..па.немозе све отказе дат..па ја ме би намкерно гласо да ми тако неко запријети..фуј..дај БАЊАЛУКО ПРОБУДИ СЕ И ОВЕ СМЕЦАРЕ ЗБАЦИ С ВЛАСТИ..ДАЈ САНСУ ДРУГИМА..АКО И ОНИ НЕ ВАЉАЈУ МЈЕЊАТ ДО НЕКИХ КОЈИ СУ НОРМАЛНИ И У СЛУЗБИ ГРАДЈАНА..САС це неко реци нема..имаа само тррба прузит сансу..другима доата је ових вев 20година..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

01.10.2020 17:23

ха ха ха брљак влада градом ха ха ха цуј ово тјера запослене да се уцлањују у ону смјесну лоповску странку ха ха ха СВИ ЗА СТАНИВУКОВИЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

02.10.2020 05:40

Наравно да смо за Станивуковића,идемооооооооо

Name

Рале

01.10.2020 17:25

ПА ВИДЕ ДА ЈЕ НАРПД КУКАВИЧКИ И У СТРАХУ, ПА СЕ СВАКА ШУШУ ИСТРЕСА НАД ЊИМ. И ТРЕБА ТАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОСИЋ

01.10.2020 17:29

А ШТО САДА НЕ РЕАГУЈЕ ЦИК,ДА ЈЕ КАДАР УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ОДМАХ БИ РЕАГОВАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2020 19:38

УС је посебна прица. Странка папака и увлакаца.

Name

Блах

01.10.2020 21:34

Јој кад ми неко спомене УС одмах ми се коса на главо дигне. Љигавији спој отпадника људског рода окупљених их у једну друствену групу не постоји надалеко... конкуренција су им једино фанови Марка Перковица Томсона

Name

КАРЛ МАРККС

02.10.2020 08:12

ТРЕБА ЗАБРАНИТИ УС, СВЕ ЧЛАНОВЕ ПОХАПСИТИ НА ДУГОГОДИШЊУ РОБИЈУ А РОДБИНУ ПРОТЈЕРАТИ, МОЛИМО ЦИК ДА НАС СПАСЕ , ГОРИ СУ ОД СКАКАВАЦА

Name

Марас

01.10.2020 17:32

Е ја, да ли је то могуце? И треба да вас малтретира кад сте себи дозволили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2020 19:10

Добро казес

Name

Јесен стизе

01.10.2020 17:35

НИСТА НОВО.ПОЗНАТО ЈЕ ДА ЗАПИСЛЕНИ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И ОРЕДУЗЕЦИНА МОРАЈУ ЗА СВОЈУ СТРАНКУ ДОНИЈЕТИ НАЈМАЊЕ 10 КОПИЈА КИЦНИХ КАРТИ КАИ СИГУРБЕ ГКАСОВЕ У ПЕИТИВНОМ ЦЕ ИЗГУБИТИ ПОСАО.ЗАСТО СЕ ТОМЕ НИЈЕ ОРИЈЕ СТАЛО НА КРАЈ.САДА ХЕ ТИ ТЕСКО ИСПЕАВИТИ.ПО ПАНИЦИ КОЈА ВЛАДА САД СЕ ВИДИ ДА НИЈЕДНИ ИЗБОРИ НИСУ БИКИ РЕГУЛАРНИ У БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик на терену...

01.10.2020 19:38

Ја радим у фирми која има 3000 запослених... Значи 3000X10= 30000 личних карата... Шта је Вама људи, о чему Ви причате... Дајте само мало укључите мозак и не лупајте глупости.

Name

Ре скептик

02.10.2020 05:40

Која је то фирма са 3000 радника.... име фирме и у којој је партији власник..тј цији је он брат или родјак ...

Name

Боро

02.10.2020 05:42

У којој фирми ти радис која има 3000 заппслених.... име фирме и име и презиме власника да видимо цији је то брат ипи родјак ... која ли је то партија ...ха..ха

Name

Коле

01.10.2020 17:41

Ништа ново, па то раде све партије на власти у РС. Само тако могу добити изборе али да изађу сви обесправљени и незадовољни изгубили би јер је таквих преко 70 посто у РС... Зато изађимо и казнимо их као у Ц. Гори и верујте да ће бити боље јер горе не може.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако треба

01.10.2020 17:42

Страсан струцњак за позицију директорице.Постављена да уцјени и добије насилу несто гласова.Народ су растјерали и убједили га да је најбоље да немисле својм главом. Безмозгоумници управљају нама и вредјају нам интелигенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И треба

01.10.2020 19:04

Ста мисле радници, да буду у некој другој странци. Све их отпустити и на биро. Ако неце да слусају.

Name

Ре И треба

01.10.2020 23:32

Надам се да је у питању иронија.Ако није онда тебе треба послати психијатру.

Name

Влад Тепеш

01.10.2020 17:48

Јест фина, род'ла је мајка. Ко нека лисица лукава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2020 23:34

Фина и подла,љуби је мајка.

Name

Кики

01.10.2020 18:02

Шта је ту чудно, тако функционишу политичке партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 10:25

Што не значи да је такво дјеловање нормално и законито.

Name

Пера

01.10.2020 18:04

Од (назови) социјалиста једних и других НИЈЕ НИСТА ВИШЕ НИ ОЧЕКИВАТИ!! На уцјене стално добијају гласове!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

01.10.2020 18:04

А шта друго да зна таква особа осим корупције, сплеткарења, мобинга. Па она није у стању ни да квалитетно прочита текст на скупштини који јој други напишу. И треба сви да пропаднемо кад нам овакви и овакве као што су Дорићке, Маре, Шулићи, лондонци, основци који су сад професори, конобари који су сад министри и амбасадори, савјетници без икаквог искуства, старлете без мозга са си...а, које ми плаћамо да буду ескорт даме задриглих лица полусвјета какав је сад на власти. И онда се чудимо дорићкама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

01.10.2020 18:24

Свака цаст за коментар, управо нам је тако у свим институцијама. До када цемо цутати, ми који у тим институцијама, радимо за све те нераднике.

Name

Ре борац

01.10.2020 20:41

Потпуно се слажем, сви они раде на уништењу РС и деморализацији поштених и школованих људи јер само тако могу да незасито задовоље своје комплексе и недостатке и сачувају властите позиције. Нажалост по њих због њихове плиткоће мозга само ће њихови босови имати корист и то материјалу за живот у неким мондемским светским престоницама када не могу више шта да црпе редурсе из РС... Губитак избора за њих је губитак раван клиничкој смрти зато неће бирати средства да остану на власти...

Name

Глупост циста

01.10.2020 18:24

Мобинг радника јер директор тјера да гласам за спс.Вецу глупост нисам цуо одавно.Па кази гласацу и изадји из канцеларије и гласај по своме.И гдје је ту мобинг.Нема ту муске руке да тим зенама лупи саком од сто, вец у медијима мобингују последњих 25 год. од рата на овамо.Срам вас било будзетске потросацице у овој биједи и сиротињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

02.10.2020 10:56

Е да је тако лако, али треба сликати листиц и показати доказ о гласању

Name

Ре Стојко

02.10.2020 12:21

Усликајте један листић и шаљите слику више пута. Или понеси провидну фолију са нацртаним крстићем, прислони на листић, усликај а послије гласај како мислиш. Ако они "имају машту" имај је и ти.

Name

Прњавор

01.10.2020 18:40

У Прњавору директори скола такодје појединацно зову раднике и сугеришу да се мора гласати за СНСД, и радници и цланови њихових породица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУСУПОВ

01.10.2020 18:41

Учланис се у сваку, а само ти знас за кога гласаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 10:38

Када гласаш, сви у партији знају за кога си гласао.

Name

Бојан

01.10.2020 19:03

Да, да, уцјењују поштен народ који би иначе гласао за СП без С који их је поштено запослио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

01.10.2020 19:04

Коле, свака част за коментар, свака ти је на мјесту. Тачно тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јиб

01.10.2020 19:10

Ништа ново!Свако зна да је то један од услова да добијеш посао.Тако је било и код СП док су били Селак и Дорићка у њему,а сада СПС исто ради.Још треба да скупиш 50 гласова и добијаш посао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За биљељину

01.10.2020 19:21

Нису то никакве дезинформације, нажалост то је гола истина, и тако је у свим јавним установама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2020 23:42

Да бас тако. Погледајте шта ради Мићо Мициц у Бијељини. Данас отворио нове просторије своје нове партије СДССНСД и од којих пара толики простор плаца. Троси општинске паре а и Додо му набацио сигурно да се надје. Ено га не смирује се по цео дан по селима и по граду хода и врбује људе. Облијепио БН својим билбордима, ловачка удрузења гања, на славе стиже, лазе, масти, обећава, подмазује. Страсно у шта се претвори.

Name

Ако је истина

01.10.2020 20:22

Да ли је то директорка или диктаторка? Балканска демократија, све је могуце. На Балкану нице и расте оно сто нигде не радја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А што

02.10.2020 04:45

Ако неко покушава да уведе ред у установу, а није по нечијем укусу одмах му дајемо етикету. Зашто не допустимо да нова директорка покаже шта зна? Да видимо зашто се толико чека на упис? Гдје је запело?

Name

Директ

02.10.2020 19:54

Да је њој стало до реда, неби се прихватила двије јавне функције.

Name

Ја

01.10.2020 20:30

Данас су звали за упис у вртиц у БЛ дјете које вец има 6, а пријављено прије 5 година. Досло на ред као.??? Е то је за рубрику вјеровали или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 10:47

Ко ти је крив што ниси пријавио дијете за вртић, неколико година прије рођења истог. ???

Name

мирко

01.10.2020 21:01

Андреу познајем из средње школе и са факултета, знам колики је хуманиста и интелектуалац. На факултету још се борила за права студената и одувијек је велики борац. Прво је упознајте, па јој онда судите. (наравно ако будете имали ту ЧАСТ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана Плава

02.10.2020 08:09

Шта има да се бори за права студената? Седи и учи. Или је већ тада почела да загрће и одгрће, зависно од потребе.

Name

ре

02.10.2020 12:24

И све то за двије "дебеле" плате, док други немају ни за минималац. Добар хуманитарац. Хуманитарац даје а не узима.

Name

ре ре

02.10.2020 15:04

Добро ми и зивимо какав смо народ. Ко вама брани да се изборите за себе и за двије и за десет плата нико ме ниста није пало са неба. Али посто је лаксе типкати коментаре и пљувати по свима јер ето јадан народ сав постен нико не ваља само ви јадни беспослени. Заврните рукаве и радите, сви би да не радите ниста а да вам неко други даје и онај сто има, сто се труди он не ваља. Сав тај ,,јадни'' народ који сере по другима је неспособан и није свјестан себе па су му сви други криви и сви су лопови. Правите се јаднијим него сто јесте. Срам вас било, паразити једни. Добро икако опстајемо као нација колико смо погани.

Name

Директ

02.10.2020 19:56

Да, ко вам брани да крадете? :)))

Name

Бањалучка мама

01.10.2020 21:07

Не знам ста је вама нејасно ја сам конкурисила за упис дјетета прије 3 год. Бивса директорица Јелена Куртиновиц ми је тразила 150 гласова за тзв. СП и донацију партији Петра Дјокица.. како то називате дусебризници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

01.10.2020 21:17

Људи моји јесте ли ви реални??? Бивша директорица Јелена Куртиновић је подигла сама себи плату, зар јој није довољно што смо ми приликом заснивања радног односа давали одређену новчану накнаду?? Ко год измишља ово свака му част, нова директорица како год је ви овдје представљали од нас није ништа тражила сем да радимо свој посао. Жена је максимално коректна за ово кратко вријеме што је ту, а ове бљувотине које пишете одраз су ваше зависти и вас самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 11:02

Само ви радите свој посао, а она ће два. Ко умије, њему јавне функције двије. Једна плата њој, а друга оном ко је поставио да буде њен пијун. :)))

Name

ре

02.10.2020 12:26

А што сте давали? Јесте ли пријавили? Или сте је хвалили као сада нову?

Name

Петар

01.10.2020 21:18

Андреа најбоља си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 11:07

Очигледно. :)))

Name

Јеру

01.10.2020 21:35

Па стварно не могу да вјерујем да је ова зена постављена за директора тако вазне институције. Институције која се бави васпитањем дјеце на целу има зену која није у стању да састави просто просирену реценицу. На скупстини и оно мало сто се јављала, увијек је цитала са папира. Алал су нам вајне и министарка просвјете и директорица вртица. И способне, нема ста. А ти народи и даље настави да глумис ноја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

02.10.2020 13:26

Браво за коментар. Зива истина

Name

БАЊА ЛУКА

02.10.2020 01:01

А направе и директора земљо отвори се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само да питам

02.10.2020 04:24

Као радница вртића, ради знања, а и равнања... Занима ме ко су потписници ових оптужби против нове директорке? Да ли су то оне колегинице које су запослења добиле преко одласка на викенд на Блед... Знате какво је правило било, ЈК (бивша директорка) вас вуче за нос око давања сталног рјешења, онда вам предложи да одете на викенд на Блед са Перицом Ђ., а све припреми и спроведе Н.Г. Перицин човјек од повјерења. Он је био задужен да вози кандидаткињу за запослење на Блед. Значи одвратно. Зна то добро и забринути начелник одјељења из Градске управе. Пустите жену која је дошла да ради, о њеним резултатима рада дудићемо када буде вријеме. А за мобинговане колегинице, шта вас брине, да неће испливати која слика са бледа, прљава савјест или шта већ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.10.2020 12:27

Јеси ли и ти тако добила посао? Зашто то ниси пријавила?

Name

Магистра витае

02.10.2020 20:22

Ето видиш, нешто је труло у тој установи. И прије и сада. А труло је зато што је труло у тим дотичним партијама, које слијепо слиједе партију првога међу неједнакима, који са атрибутом 'социјалистичка' немају ама баш никакве везе. Чак напротив. Извргли се у супротност свега оног што се у нормалним и пристојним друштвима подразумијева под тим атрибутом.

Name

...

02.10.2020 05:05

И ЦИК ПРИЈАВИТИ НЕКОМЕ КАД НЕ РАДЕ ПОСАО ЗА КОЈИ СУ ПЛАЋЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

02.10.2020 05:14

Зато многи од нас не раде или не желе да раде, људи бјеже одавде да могу јести у миру, да могу читати у миру, прошетати, окупати се, још добију новац за тај мир. Овдје ништа не ваља, ни зубе не можеш поправљати, све ти избуше и поваде, а кроз град скупоцене аутомобиле возе зјаке скупо обучене, намирисане са сређеним ноктима и напумпаним брњицама. Жентураче са фасадом на лицу, ето то су Бањалучке дике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

02.10.2020 05:38

Засто је казњиво снимање. Они све могу и снимати и застицени ко бјели медвједи. Ја би снима О па када ми одреде казну опет би снимао и када то вецина уради банда је немоцна. И у јасеновцу док није изврсен оробиј убијали су их ко мусице.или или само тако будуцност се гради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка

02.10.2020 07:03

Главу горе цестити људи недајте се куповати црвенима несутите него прицајте снимајте све њихове прлхаве игре ста све тразе од вас ал јос мало богу хвала ево њихов крај стизе

Name

Перо

02.10.2020 06:04

Па људи ниста није боље у вртицу "Неве н"у Целинцу.Ради се мобинг,тјерају радници да гласају за Демос и дрзе се на одредјено вријеме како би се условили.Директор Милован Вујициц ради нема Рјесење да је директор,вец в.д.5 година,смјењиван од стране инспекције ал неда га нацелник који ради с њим пола-пола.Кривицно гоњен,осудјен и даље ради,е то су установе код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

02.10.2020 07:11

Никако не схватам шта у мозгу имају људи који гласају за ту партију. Ваљда због лузера Милошевића, шта ли? Па баш су се људи лијепо провели са њима на власти у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Социјалиста

02.10.2020 07:48

Сви су они исти , али радије бих умро него гласао за Протице из СП. Воздра раја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УХ

02.10.2020 12:26

ја би радо код ове исао на саслусање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

02.10.2020 13:20

Исти слуцај у Заводу за Стоматологију РС Истразите новинари и тај слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јаца

02.10.2020 16:18

поздрав за СП

Name

Немања

02.10.2020 15:06

Не знам ову жену лично, али одушевљен сам њеном харизмом и енергијом. Жена је млада, лијепа и паметна пустите је да се докаже. Само напријед Андреа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.10.2020 12:49

Са двије јавне функције, ризикује да буде килава на обје.

Name

никола

02.10.2020 15:09

вала од оних хохштаплера из СП-а нема нико гори, оно што је било нормално одвојило се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 20:04

Ови су још гори. Примјер тог случаја је управо ова са двије јавне функције.

Name

Предраг

02.10.2020 15:13

Ова цура је из постене и радницке породице, давно сам је упознао јос док је била код др Дјокица стварно је цура на мјесту. Упуцен сам у њен хуманитарни рад и заиста сматрам да си Андреа залузила ово мјесто. О теби лосе мозе да прица само ко те не зна и ко је љубоморан. Зелим ти јос много успјеха. Поздрав из Самца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 20:06

Колико функција, такво и поштење, док многи млади су због таквих случајева морали отићи у иностранство.

Name

маринко

02.10.2020 15:15

не требас бити претјерано паметан да схватис да је ово ,,анонимно'' писмо написало бивсе руководство.. ботове ударницких социјслиста није теско препознати јер њих боли СПС висе него опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 20:09

Ко год да је и без тога се види, да су са новим руководством, радници баш усрећили, а и сама чињеница, колико дотична има функција, говори сама за себе.

Name

Поднијети тузбу

02.10.2020 15:18

Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

02.10.2020 15:22

Најбоља директорица. Једина се према радницима опходи са поштовањем без обзира да ли је нкв или всс. Свака јој цаст, до сада директорице нису хтјеле ни да нас поздраве а камоли да са нама поразговарају о актуелним проблемима. Стварно је дјевојка на мјесту јако је културна и васпитана, и на то све је на услузи сваком раднику из сваког објекта. Капа доле. Ове глупости сто писете далеко су од истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 20:11

Да ли је и податак да дотична сједи на двије фотеље далеко од истине?

Name

Брод

02.10.2020 16:01

И Водовод Брод. Иста ситуација. Радници морају гласати за главоњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Андреу

02.10.2020 16:19

Браво Дорићка, ко подигне оволику прашину значи да вриједи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 20:14

С обзиром да су сви написани по истом обрасцу, не бих се изненадио да их пише једна те иста особа, само под различитим именима и то управо дотична. :)))