“Nova direktorka nas primorava da se učlanimo u SPS”

Javne institucije dobile su anonimno pismo radnika banjalučkog Centra, u kojem novu direktorku Andreu Dorić optužuju za mobing.

Republika Srpska 01.10.2020 | 18:37
“Nova direktorka nas primorava da se učlanimo u SPS”

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje godinama se spominje u negativnom kontekstu i ovo nije prvi put da se u javnosti pojavi anonimno pismo radnika koji upozoravaju na razne neregularnosti u toj ustanovi.

Javne institucije dobile su anonimno pismo radnika banjalučkog Centra, u kojem novu direktorku Andreu Dorić optužuju za mobing.

Dorićeva, inače narodni poslanik, u fotelju direktora je sjela prije mesec dana, kao kadar Socijalističke partije Srpske.

– Direktorka u kancelariju zove jednog po jednog radnika i zajedno sa čovjekom od povjerenja ispituju radnike, primoravaju ih da se učlanjuju u SPS, iznuđuju glasove za partiju na predstojećim izborima. Uslovljavaju ih radnim mjestom, na šta su radnici nažalost primorani, jer im se prijeti otkazima – stoji u pismu.

Osoba od povjerenja, kako tvrde, nije uopšte zaposlena u ustanovi, a zajedno sa direktorkom ispituje i zastrašuje radnike. Oni još pišu da se zlupotrebljava upis djece u vrtiće radi ostvarivanja uspjeha na predstojećim izborima.

“Političke igre”

-Radim isključivo po zakonu. Vjerujem da to mnogima smeta i poručujem da ću tako ubuduće raditi, kaže na sve Andrea Dorić.

–  Svakako da pojedini pokušavaju da uvuku roditelje u političke igre, kao i zaposlene, koji vrlo odgovorno i profesionalno rade svoj posao. Centar za predškolsko je od izuzetne važnosti za Grad Banjaluku i što se tiče zaposlenih ima odgovoran i profesionalan pristup poslu. Iza anonimnih pisama ne bih procjenjivala ko stoji, ja samo neću dozvoliti da se politika uvuče u Centar za predškolsko vaspitanje – izjavila je Dorićeva.

Poručila je da nije primala nove radnike, izuzev tri, četiri vaspitača kao zamjenu radnika na bolovanju.

Pismo je, osim medijima, upućeno i na adresu Ombudsmena za djecu RS, visokog predstavnika u BiH, Predsjedništvu BiH, predsjednici RS, Narodnoj skupštini RS, gradonačelniku Banjaluke, banjalučkoj Skupštini i odbornicima, te Odjeljenju za obrazovanje u Gradskoj upravi.

– Institucija Ombudsmena za djecu zaprimila je žalbu kojom se, između ostalog, ukazuje i na povredu prava djece u predškolskim ustanovama u Banjaluci. Institucija će po zaprimljenoj prijavi postupiti u skladu s ovlaštenjima utvrđenim zakonom, prije svega od Centra za predškolsko vaspitanje će zatražiti izjašnjenje o iznesenim navodima – odgovorili su iz ove institucije.

Konkurs

I načelnik Odeljenja za obrazovanje Dragan Banjac potvrdio je da su dobili ovaj dopis i zatražili od Centra da se hitno izjasne o iznesenim navodima.

– Čekamo da se uprava vrtića izjasni da li je nešto od tih navoda tačno ili nije, da li pomenuta osoba radi u vrtićima, jer mi dajemo saglasnost na sistematizaciju radnih mjesta, a nama nije prijavljeno da neko takav ima radni odnos u vrtiću – kaže Banjac.

Ističe da od petka očekuju i njihov odgovor zašto su izjavili da neće raspisivati konkurs za upis u vrtiće, kada postoji Pravilnik o prijemu djece.

– Sada kada je veliki broj djece na čekanju selektivno upisivati djecu i pozivati se na to

da je starost zahtjeva jedini kriterijum, ne odgovara ni istini, ni pravilniku koji imamo – rekao je načelnik.

Od Dragana Banjca smo komentar zatražili i u svojstvu potpredsjednika Socijalističke partije, čiji je kadar do juče bio na čelu Centra i kojima se spočitava da „podmeću nogu“ novom rukovodstvu ove ustanove, ali on nije želio davati političke izjave.

Sindikat

Šta o cijeloj situaciji u banjalučkom Centru za predškolsko kažu u Sindikatu obrazovanja i kulture RS? Predsjednik sindikata Dragan Gnjatić ističe da nisu imali nikakvih prijava, niti dojava radnika, ali da će od predstavnika sindikalne organizacije svakako tražiti da popričaju s radnicima.

– Spreman sam da porazgovaram s radnicima i rukovodstvom Centra za predškolsko vaspitanje, da vidimo šta možemo učiniti na dobrobit svih radnika, da skrenem pažnju da je političko djelovanje u smislu prisile radnika apsolutno nedopustivo – izjavio je Gnjatić.

On je rekao da je u prethodnom periodu imao korektnu saradnju s rukovodstvom, radnicima i članovima sindikalne organizacije.

Gnjatića smo pitali i da li je upoznat s pričama od ranije da dio vaspitača u Centru ima ugovor na određeno, te da se radnici ucjenjuju stalnim zaposlenjem.

– Zakon o radu kaže da je ugovor na određeno izuzetak, a u pravilu se daje ugovor na neodređeno. Pozivam sve radnike, sve članove sindikata da nam se obrate, da istražimo ove navode i dođemo do najboljeg rješenja – zaključio je on.

Podsjetimo, penzionisani radnici Centra prije četiri godine isto su se anonimno žalili na mobing u toj ustanovi, tvrdeći da se preko vrtića kupuju glasovi za SP, čija je direktorka tada bila na funkciji.

Stranački plijen

Na probleme vaspitača nedavno je upozorila i banjalučka odbornica Mirna Savić- Banjac, koja je pozvala Grad da reaguje.

– Smatram da je nedopustivo da se resursi i radnici bilo kojih javnih preduzeća koriste u javne svrhe, a vrlo je očigledno da u Banjaluci sva javna preduzeća služe isključivo da bi se iz njih crpili glasovi. Nedavno smo pozvali gradonačelnika da napravi komisiju i da se obiđe Centar za predškolsko, jer sam i sama dobijala pisma i pozive zabrinutih vaspitačica. Mislim da je Centar za predškolsko sporan jer se ovdje desila turbulencija s partijama koje preuzimaju „stranački plijen“. Centar ima jako veliki budžet i velika je ustanova s mnogo zaposlenih radnika što doprinosi da sve ovo izlazi na vidjelo više nego u drugim preduzećima, ali imam informacije da se i tamo radi isto – rekla je Savić-Banjac.

(Srpskainfo) 

Komentari / 103

Ostavite komentar
Name

minhauzen

01.10.2020 16:59

Imate svi mikrofon na telefonima , ne idete goli pred njih ...snimajte razgovore , dajte u javnost i prestanite da sutite

ODGOVORITE
Name

Ana

01.10.2020 18:27

Kod Djokica je 100 licni karti,pa se nadaj poslu.

Name

Bratunac

01.10.2020 18:50

Lažete podrska za Andreu....od 5 vjesti 2 se odnose direktno ili indirektno na SPS....a sve je posledica danasnji sastanak sa vrhom SNSD-a.

Name

Radnik

01.10.2020 19:01

Rado bismo,kao da nam nije palo a pamet ali kakva nan je drzava mi bi odgovarali po krivicnom zakonu i uz njene veze dobili zatvor jer je neovlasteno snimanje kaznjivo a ona bi prosla bez ičega za dokazanu ucjenu

Name

Petar

01.10.2020 19:52

Andrea Dorić je spremna na sve i svašta. Dok je bila u SP bila je omrznuta zbog svoje sebičnosti, licemjeratva i bahatosti, poslaničko mjesto je dobila preko kompenzacije a ne na osnovu glasova. Ubjedljivo je najveća greška Socijalističke partije davanje povjerenja Andrei Dorić. A protjerivanjem Dorićke i Selaka Socijalistička partija se pročistila i ima nade da će SP učestvovati u čišćenju naše političke scene od kriminalaca i profitera, a trebala bi s obzirom na ideju koju zagovara biti predvodnik u tome, a ne samo učeanik.!

Name

Re Petar

01.10.2020 20:58

Kako SP Petra Đokića objašnjava loše poteze svojih kadrova koji brutalno protjeruju djecu poginulih boraca iz partije i iz institicuija. O čemu vi pričate u vašoj tzv partiji niko nije došao do posla radom. Dijete poginulog borca.

Name

popaj

03.10.2020 18:21

Rade to svugdje ...od sportskih klubova koje uslovljavaju davanjem pomoći ,ako se glasa za "njih" do preduzeća i ustanova..."ništa nas nesmije iznenaditi,a neobično nimalo nije"...tako nam i treba ko nas j.be...

Name

Boki

01.10.2020 17:08

Ko je "čovjek od povjerenja"?

ODGOVORITE
Name

Šuki

01.10.2020 18:48

Gospodin je savjetnik za energetsku efikasnost (za rubriku VJEROVALI ILI NE), a inace je stalno zaposlen na Tunjicama, kao sef smjene. A ove anonimne nek se pobune i nek ne cute!

Name

Centar

01.10.2020 19:32

To je celavi lik koji hoda u odjelu i ispituje nas sve zaposlene ko smo, sta smo, odakle smo i pise u rokovnik neki. Stoji sa strane posmatra radnike i sluzi da nas zastrasuje. Inace je batinas poslan iz zatvora

Name

Bijeljina

01.10.2020 17:08

Lako je širiti dezenformacije i blatiti ljude . Podrška za Andreu Dorić.

ODGOVORITE
Name

Milo

01.10.2020 18:48

Fujjj... Za Andreu

Name

Re

01.10.2020 19:06

Mala opasna. Nije uopste naivna. Cim prima dve plate.

Name

GL

01.10.2020 19:41

Koji si ti konj.14

Name

Re bijeljina

01.10.2020 19:48

Ma sta kažeš

Name

Za re

01.10.2020 21:36

Opasna je samo za one koji je se plase. Meni je smijesna.

Name

Direkt

02.10.2020 10:18

I sama činjenica da prima dvije javne plate, govori puno o istoj kakva je.

Name

profuknjaca

01.10.2020 17:17

Andrea je profesionalka u poslu.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 10:20

Partijskog potrčka sa dvije javne funkcije.

Name

Tunjice

01.10.2020 17:20

to isto rade i u zatvoru

ODGOVORITE
Name

Banjalukaa

01.10.2020 17:22

Pa tu u zednje 5 ..6godina zaposlena su svi od cistacica koja je dosla iz glamoca preko veze se zaposlila pa ko fol zavrsila fakultet ekspresno i sad ko ona vaspitava djecu..to je realnost..svi politicki podobni..postaju glavne vaspitacice ne po strucnosti i znanju vec po politickoj strukturi..nek si clan mozes bit i glup al ces napredovat..nike ni cudo lava nam degenericna mladost dolazi... Ko vas moze natreat da se uclanis i glasas..pa.nemoze sve otkaze dat..pa ja me bi namkerno glaso da mi tako neko zaprijeti..fuj..daj BANJALUKO PROBUDI SE I OVE SMECARE ZBACI S VLASTI..DAJ SANSU DRUGIMA..AKO I ONI NE VALJAJU MJENJAT DO NEKIH KOJI SU NORMALNI I U SLUZBI GRADJANA..SAS ce neko reci nema..imaa samo trrba pruzit sansu..drugima doata je ovih vev 20godina..

ODGOVORITE
Name

Cezar

01.10.2020 17:23

ha ha ha brljak vlada gradom ha ha ha cuj ovo tjera zaposlene da se uclanjuju u onu smjesnu lopovsku stranku ha ha ha SVI ZA STANIVUKOVICA .

ODGOVORITE
Name

Tvrda linija

02.10.2020 05:40

Naravno da smo za Stanivukovića,idemooooooooo

Name

Rale

01.10.2020 17:25

PA VIDE DA JE NARPD KUKAVIČKI I U STRAHU, PA SE SVAKA ŠUŠU ISTRESA NAD NJIM. I TREBA TAKO.

ODGOVORITE
Name

ROSIĆ

01.10.2020 17:29

A ŠTO SADA NE REAGUJE CIK,DA JE KADAR UJEDINJENE SRPSKE ODMAH BI REAGOVAO.

ODGOVORITE
Name

Re

01.10.2020 19:38

US je posebna prica. Stranka papaka i uvlakaca.

Name

Blah

01.10.2020 21:34

Joj kad mi neko spomene US odmah mi se kosa na glavo digne. Ljigaviji spoj otpadnika ljudskog roda okupljenih ih u jednu drustvenu grupu ne postoji nadaleko... konkurencija su im jedino fanovi Marka Perkovica Tomsona

Name

KARL MARKKS

02.10.2020 08:12

TREBA ZABRANITI US, SVE ČLANOVE POHAPSITI NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU A RODBINU PROTJERATI, MOLIMO CIK DA NAS SPASE , GORI SU OD SKAKAVACA

Name

Maras

01.10.2020 17:32

E ja, da li je to moguce? I treba da vas maltretira kad ste sebi dozvolili!

ODGOVORITE
Name

Re

01.10.2020 19:10

Dobro kazes

Name

Jesen stize

01.10.2020 17:35

NISTA NOVO.POZNATO JE DA ZAPISLENI U JAVNIM USTANOVAMA I OREDUZECINA MORAJU ZA SVOJU STRANKU DONIJETI NAJMANJE 10 KOPIJA KICNIH KARTI KAI SIGURBE GKASOVE U PEITIVNOM CE IZGUBITI POSAO.ZASTO SE TOME NIJE ORIJE STALO NA KRAJ.SADA HE TI TESKO ISPEAVITI.PO PANICI KOJA VLADA SAD SE VIDI DA NIJEDNI IZBORI NISU BIKI REGULARNI U BIH.

ODGOVORITE
Name

Skeptik na terenu...

01.10.2020 19:38

Ja radim u firmi koja ima 3000 zaposlenih... Znači 3000X10= 30000 ličnih karata... Šta je Vama ljudi, o čemu Vi pričate... Dajte samo malo uključite mozak i ne lupajte gluposti.

Name

Re skeptik

02.10.2020 05:40

Koja je to firma sa 3000 radnika.... ime firme i u kojoj je partiji vlasnik..tj ciji je on brat ili rodjak ...

Name

Boro

02.10.2020 05:42

U kojoj firmi ti radis koja ima 3000 zappslenih.... ime firme i ime i prezime vlasnika da vidimo ciji je to brat ipi rodjak ... koja li je to partija ...ha..ha

Name

Kole

01.10.2020 17:41

Ništa novo, pa to rade sve partije na vlasti u RS. Samo tako mogu dobiti izbore ali da izađu svi obespravljeni i nezadovoljni izgubili bi jer je takvih preko 70 posto u RS... Zato izađimo i kaznimo ih kao u C. Gori i verujte da će biti bolje jer gore ne može.....

ODGOVORITE
Name

Tako treba

01.10.2020 17:42

Strasan strucnjak za poziciju direktorice.Postavljena da ucjeni i dobije nasilu nesto glasova.Narod su rastjerali i ubjedili ga da je najbolje da nemisle svojm glavom. Bezmozgoumnici upravljaju nama i vredjaju nam inteligenciju.

ODGOVORITE
Name

I treba

01.10.2020 19:04

Sta misle radnici, da budu u nekoj drugoj stranci. Sve ih otpustiti i na biro. Ako nece da slusaju.

Name

Re I treba

01.10.2020 23:32

Nadam se da je u pitanju ironija.Ako nije onda tebe treba poslati psihijatru.

Name

Vlad Tepeš

01.10.2020 17:48

Jest fina, rod'la je majka. Ko neka lisica lukava.

ODGOVORITE
Name

Re

01.10.2020 23:34

Fina i podla,ljubi je majka.

Name

Kiki

01.10.2020 18:02

Šta je tu čudno, tako funkcionišu političke partije.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 10:25

Što ne znači da je takvo djelovanje normalno i zakonito.

Name

Pera

01.10.2020 18:04

Od (nazovi) socijalista jednih i drugih NIJE NISTA VIŠE NI OČEKIVATI!! Na ucjene stalno dobijaju glasove!!

ODGOVORITE
Name

Радник

01.10.2020 18:04

А шта друго да зна таква особа осим корупције, сплеткарења, мобинга. Па она није у стању ни да квалитетно прочита текст на скупштини који јој други напишу. И треба сви да пропаднемо кад нам овакви и овакве као што су Дорићке, Маре, Шулићи, лондонци, основци који су сад професори, конобари који су сад министри и амбасадори, савјетници без икаквог искуства, старлете без мозга са си...а, које ми плаћамо да буду ескорт даме задриглих лица полусвјета какав је сад на власти. И онда се чудимо дорићкама.

ODGOVORITE
Name

Banjalucanka

01.10.2020 18:24

Svaka cast za komentar, upravo nam je tako u svim institucijama. Do kada cemo cutati, mi koji u tim institucijama, radimo za sve te neradnike.

Name

Re borac

01.10.2020 20:41

Potpuno se slažem, svi oni rade na uništenju RS i demoralizaciji poštenih i školovanih ljudi jer samo tako mogu da nezasito zadovolje svoje komplekse i nedostatke i sačuvaju vlastite pozicije. Nažalost po njih zbog njihove plitkoće mozga samo će njihovi bosovi imati korist i to materijalu za život u nekim mondemskim svetskim prestonicama kada ne mogu više šta da crpe redurse iz RS... Gubitak izbora za njih je gubitak ravan kliničkoj smrti zato neće birati sredstva da ostanu na vlasti...

Name

Glupost cista

01.10.2020 18:24

Mobing radnika jer direktor tjera da glasam za sps.Vecu glupost nisam cuo odavno.Pa kazi glasacu i izadji iz kancelarije i glasaj po svome.I gdje je tu mobing.Nema tu muske ruke da tim zenama lupi sakom od sto, vec u medijima mobinguju poslednjih 25 god. od rata na ovamo.Sram vas bilo budzetske potrosacice u ovoj bijedi i sirotinji.

ODGOVORITE
Name

Stojko

02.10.2020 10:56

E da je tako lako, ali treba slikati listic i pokazati dokaz o glasanju

Name

Re Stojko

02.10.2020 12:21

Uslikajte jedan listić i šaljite sliku više puta. Ili ponesi providnu foliju sa nacrtanim krstićem, prisloni na listić, uslikaj a poslije glasaj kako misliš. Ako oni "imaju maštu" imaj je i ti.

Name

Prnjavor

01.10.2020 18:40

U Prnjavoru direktori skola takodje pojedinacno zovu radnike i sugerišu da se mora glasati za SNSD, i radnici i clanovi njihovih porodica.

ODGOVORITE
Name

JUSUPOV

01.10.2020 18:41

Učlanis se u svaku, a samo ti znas za koga glasaš.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 10:38

Kada glasaš, svi u partiji znaju za koga si glasao.

Name

Бојан

01.10.2020 19:03

Да, да, уцјењују поштен народ који би иначе гласао за СП без С који их је поштено запослио...

ODGOVORITE
Name

N

01.10.2020 19:04

Kole, svaka čast za komentar, svaka ti je na mjestu. Tačno tako.

ODGOVORITE
Name

Jib

01.10.2020 19:10

Ništa novo!Svako zna da je to jedan od uslova da dobiješ posao.Tako je bilo i kod SP dok su bili Selak i Dorićka u njemu,a sada SPS isto radi.Još treba da skupiš 50 glasova i dobijaš posao?

ODGOVORITE
Name

Za biljeljinu

01.10.2020 19:21

Nisu to nikakve dezinformacije, nažalost to je gola istina, i tako je u svim javnim ustanovama...

ODGOVORITE
Name

Re

01.10.2020 23:42

Da bas tako. Pogledajte šta radi Mićo Micic u Bijeljini. Danas otvorio nove prostorije svoje nove partije SDSSNSD i od kojih para toliki prostor placa. Trosi opštinske pare a i Dodo mu nabacio sigurno da se nadje. Eno ga ne smiruje se po ceo dan po selima i po gradu hoda i vrbuje ljude. Oblijepio BN svojim bilbordima, lovačka udruzenja ganja, na slave stiže, laze, masti, obećava, podmazuje. Strasno u šta se pretvori.

Name

Ako je istina

01.10.2020 20:22

Da li je to direktorka ili diktatorka? Balkanska demokratija, sve je moguce. Na Balkanu nice i raste ono sto nigde ne radja.

ODGOVORITE
Name

A što

02.10.2020 04:45

Ako neko pokušava da uvede red u ustanovu, a nije po nečijem ukusu odmah mu dajemo etiketu. Zašto ne dopustimo da nova direktorka pokaže šta zna? Da vidimo zašto se toliko čeka na upis? Gdje je zapelo?

Name

Direkt

02.10.2020 19:54

Da je njoj stalo do reda, nebi se prihvatila dvije javne funkcije.

Name

Ja

01.10.2020 20:30

Danas su zvali za upis u vrtic u BL djete koje vec ima 6, a prijavljeno prije 5 godina. Doslo na red kao.??? E to je za rubriku vjerovali ili ne.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 10:47

Ko ti je kriv što nisi prijavio dijete za vrtić, nekoliko godina prije rođenja istog. ???

Name

mirko

01.10.2020 21:01

Andreu poznajem iz srednje škole i sa fakulteta, znam koliki je humanista i intelektualac. Na fakultetu još se borila za prava studenata i oduvijek je veliki borac. Prvo je upoznajte, pa joj onda sudite. (naravno ako budete imali tu ČAST)

ODGOVORITE
Name

Biljana Plava

02.10.2020 08:09

Šta ima da se bori za prava studenata? Sedi i uči. Ili je već tada počela da zagrće i odgrće, zavisno od potrebe.

Name

re

02.10.2020 12:24

I sve to za dvije "debele" plate, dok drugi nemaju ni za minimalac. Dobar humanitarac. Humanitarac daje a ne uzima.

Name

re re

02.10.2020 15:04

Dobro mi i zivimo kakav smo narod. Ko vama brani da se izborite za sebe i za dvije i za deset plata niko me nista nije palo sa neba. Ali posto je lakse tipkati komentare i pljuvati po svima jer eto jadan narod sav posten niko ne valja samo vi jadni besposleni. Zavrnite rukave i radite, svi bi da ne radite nista a da vam neko drugi daje i onaj sto ima, sto se trudi on ne valja. Sav taj ,,jadni'' narod koji sere po drugima je nesposoban i nije svjestan sebe pa su mu svi drugi krivi i svi su lopovi. Pravite se jadnijim nego sto jeste. Sram vas bilo, paraziti jedni. Dobro ikako opstajemo kao nacija koliko smo pogani.

Name

Direkt

02.10.2020 19:56

Da, ko vam brani da kradete? :)))

Name

Banjalučka mama

01.10.2020 21:07

Ne znam sta je vama nejasno ja sam konkurisila za upis djeteta prije 3 god. Bivsa direktorica Jelena Kurtinovic mi je trazila 150 glasova za tzv. SP i donaciju partiji Petra Djokica.. kako to nazivate dusebriznici

ODGOVORITE
Name

Radnik

01.10.2020 21:17

Ljudi moji jeste li vi realni??? Bivša direktorica Jelena Kurtinović je podigla sama sebi platu, zar joj nije dovoljno što smo mi prilikom zasnivanja radnog odnosa davali određenu novčanu naknadu?? Ko god izmišlja ovo svaka mu čast, nova direktorica kako god je vi ovdje predstavljali od nas nije ništa tražila sem da radimo svoj posao. Žena je maksimalno korektna za ovo kratko vrijeme što je tu, a ove bljuvotine koje pišete odraz su vaše zavisti i vas samih.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 11:02

Samo vi radite svoj posao, a ona će dva. Ko umije, njemu javne funkcije dvije. Jedna plata njoj, a druga onom ko je postavio da bude njen pijun. :)))

Name

re

02.10.2020 12:26

A što ste davali? Jeste li prijavili? Ili ste je hvalili kao sada novu?

Name

Petar

01.10.2020 21:18

Andrea najbolja si!

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 11:07

Očigledno. :)))

Name

Jeru

01.10.2020 21:35

Pa stvarno ne mogu da vjerujem da je ova zena postavljena za direktora tako vazne institucije. Institucije koja se bavi vaspitanjem djece na celu ima zenu koja nije u stanju da sastavi prosto prosirenu recenicu. Na skupstini i ono malo sto se javljala, uvijek je citala sa papira. Alal su nam vajne i ministarka prosvjete i direktorica vrtica. I sposobne, nema sta. A ti narodi i dalje nastavi da glumis noja.

ODGOVORITE
Name

Jaca

02.10.2020 13:26

Bravo za komentar. Ziva istina

Name

BANJA LUKA

02.10.2020 01:01

A naprave i direktora zemljo otvori se

ODGOVORITE
Name

Samo da pitam

02.10.2020 04:24

Kao radnica vrtića, radi znanja, a i ravnanja... Zanima me ko su potpisnici ovih optužbi protiv nove direktorke? Da li su to one koleginice koje su zaposlenja dobile preko odlaska na vikend na Bled... Znate kakvo je pravilo bilo, JK (bivša direktorka) vas vuče za nos oko davanja stalnog rješenja, onda vam predloži da odete na vikend na Bled sa Pericom Đ., a sve pripremi i sprovede N.G. Pericin čovjek od povjerenja. On je bio zadužen da vozi kandidatkinju za zaposlenje na Bled. Znači odvratno. Zna to dobro i zabrinuti načelnik odjeljenja iz Gradske uprave. Pustite ženu koja je došla da radi, o njenim rezultatima rada dudićemo kada bude vrijeme. A za mobingovane koleginice, šta vas brine, da neće isplivati koja slika sa bleda, prljava savjest ili šta već???

ODGOVORITE
Name

re

02.10.2020 12:27

Jesi li i ti tako dobila posao? Zašto to nisi prijavila?

Name

Magistra vitae

02.10.2020 20:22

Eto vidiš, nešto je trulo u toj ustanovi. I prije i sada. A trulo je zato što je trulo u tim dotičnim partijama, koje slijepo slijede partiju prvoga među nejednakima, koji sa atributom 'socijalistička' nemaju ama baš nikakve veze. Čak naprotiv. Izvrgli se u suprotnost svega onog što se u normalnim i pristojnim društvima podrazumijeva pod tim atributom.

Name

...

02.10.2020 05:05

I CIK PRIJAVITI NEKOME KAD NE RADE POSAO ZA KOJI SU PLAĆENI.

ODGOVORITE
Name

...

02.10.2020 05:14

Zato mnogi od nas ne rade ili ne žele da rade, ljudi bježe odavde da mogu jesti u miru, da mogu čitati u miru, prošetati, okupati se, još dobiju novac za taj mir. Ovdje ništa ne valja, ni zube ne možeš popravljati, sve ti izbuše i povade, a kroz grad skupocene automobile voze zjake skupo obučene, namirisane sa sređenim noktima i napumpanim brnjicama. Ženturače sa fasadom na licu, eto to su Banjalučke dike.

ODGOVORITE
Name

Deda

02.10.2020 05:38

Zasto je kaznjivo snimanje. Oni sve mogu i snimati i zasticeni ko bjeli medvjedi. Ja bi snima O pa kada mi odrede kaznu opet bi snimao i kada to vecina uradi banda je nemocna. I u jasenovcu dok nije izvrsen orobij ubijali su ih ko musice.ili ili samo tako buducnost se gradi.

ODGOVORITE
Name

Rajka

02.10.2020 07:03

Glavu gore cestiti ljudi nedajte se kupovati crvenima nesutite nego pricajte snimajte sve njihove prlhave igre sta sve traze od vas al jos malo bogu hvala evo njihov kraj stize

Name

Pero

02.10.2020 06:04

Pa ljudi nista nije bolje u vrticu "Neve n"u Celincu.Radi se mobing,tjeraju radnici da glasaju za Demos i drze se na odredjeno vrijeme kako bi se uslovili.Direktor Milovan Vujicic radi nema Rjesenje da je direktor,vec v.d.5 godina,smjenjivan od strane inspekcije al neda ga nacelnik koji radi s njim pola-pola.Krivicno gonjen,osudjen i dalje radi,e to su ustanove kod nas.

ODGOVORITE
Name

Smislov

02.10.2020 07:11

Nikako ne shvatam šta u mozgu imaju ljudi koji glasaju za tu partiju. Valjda zbog luzera Miloševića, šta li? Pa baš su se ljudi lijepo proveli sa njima na vlasti u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Socijalista

02.10.2020 07:48

Svi su oni isti , ali radije bih umro nego glasao za Protice iz SP. Vozdra raja!

ODGOVORITE
Name

UH

02.10.2020 12:26

ja bi rado kod ove isao na saslusanje

ODGOVORITE
Name

Jaca

02.10.2020 13:20

Isti slucaj u Zavodu za Stomatologiju RS Istrazite novinari i taj slucaj.

ODGOVORITE
Name

re Jaca

02.10.2020 16:18

pozdrav za SP

Name

Nemanja

02.10.2020 15:06

Ne znam ovu ženu lično, ali oduševljen sam njenom harizmom i energijom. Žena je mlada, lijepa i pametna pustite je da se dokaže. Samo naprijed Andrea!

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.10.2020 12:49

Sa dvije javne funkcije, rizikuje da bude kilava na obje.

Name

nikola

02.10.2020 15:09

vala od onih hohštaplera iz SP-a nema niko gori, ono što je bilo normalno odvojilo se

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 20:04

Ovi su još gori. Primjer tog slučaja je upravo ova sa dvije javne funkcije.

Name

Predrag

02.10.2020 15:13

Ova cura je iz postene i radnicke porodice, davno sam je upoznao jos dok je bila kod dr Djokica stvarno je cura na mjestu. Upucen sam u njen humanitarni rad i zaista smatram da si Andrea zaluzila ovo mjesto. O tebi lose moze da prica samo ko te ne zna i ko je ljubomoran. Zelim ti jos mnogo uspjeha. Pozdrav iz Samca.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 20:06

Koliko funkcija, takvo i poštenje, dok mnogi mladi su zbog takvih slučajeva morali otići u inostranstvo.

Name

marinko

02.10.2020 15:15

ne trebas biti pretjerano pametan da shvatis da je ovo ,,anonimno'' pismo napisalo bivse rukovodstvo.. botove udarnickih socijslista nije tesko prepoznati jer njih boli SPS vise nego opoziciju.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 20:09

Ko god da je i bez toga se vidi, da su sa novim rukovodstvom, radnici baš usrećili, a i sama činjenica, koliko dotična ima funkcija, govori sama za sebe.

Name

Podnijeti tuzbu

02.10.2020 15:18

Tacka.

ODGOVORITE
Name

Radnik

02.10.2020 15:22

Najbolja direktorica. Jedina se prema radnicima ophodi sa poštovanjem bez obzira da li je nkv ili vss. Svaka joj cast, do sada direktorice nisu htjele ni da nas pozdrave a kamoli da sa nama porazgovaraju o aktuelnim problemima. Stvarno je djevojka na mjestu jako je kulturna i vaspitana, i na to sve je na usluzi svakom radniku iz svakog objekta. Kapa dole. Ove gluposti sto pisete daleko su od istine.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 20:11

Da li je i podatak da dotična sjedi na dvije fotelje daleko od istine?

Name

Brod

02.10.2020 16:01

I Vodovod Brod. Ista situacija. Radnici moraju glasati za glavonju.

ODGOVORITE
Name

Za Andreu

02.10.2020 16:19

Bravo Dorićka, ko podigne ovoliku prašinu znači da vrijedi!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.10.2020 20:14

S obzirom da su svi napisani po istom obrascu, ne bih se iznenadio da ih piše jedna te ista osoba, samo pod različitim imenima i to upravo dotična. :)))