Пацијенту у вену убризгали средство за дезинфекцију

Још увијек није потпуно јасно како је умро 62-годишњи пацијент у болници у Чаковцу, но ако је судити по посљедњим информацијама, ради се о невјероватној грешки, пишу хрватски медији.

Регион 01.10.2020 | 08:55
Пацијенту у вену убризгали средство за дезинфекцију

Прво је из чаковечке болнице стигла информација да је човјеку током рутинског поступка хемодијализе убризгана погрешна супстанца.

Потом је директор Жупанијске болнице Чаковец Томислав Новиншчак за Индеx рекао како је “медицинско средство пацијенту дато интравенозно умјесто локално, но није појаснио о каквом се средству ради“.

Ипак, изјава предсједнице Управе болнице Чаковец и директорке Завода за здравство Међимурске жупаније Соње Тошић Грлач баца ново свјетло на цијели случај. Она је наиме у Дневнику Нове ТВ ипак потврдила како је је 62-годишњем пацијенту грешком убризгано дезинфикационо средство.

Новинар је у уводу разговора казао како је вјероватно да је у жили 62-годишњака  завршила медицинска хемикалија за дезинфекцију.

Упитана како је могуће да се догодила оваква погрешка, Тошић Грлач каже како је дезинфицијенс у болницама уобичајено средство које се налази на колицима медицинских сестара.

– Грешка је могућа и, нажалост, она се и догодила – каже.

Објашњава како ће се професионално провести интерни надзор те су данас узете изјаве учесника.

– Све ће се анализирати, интерна комисија ће поновно разговарати са свима и донијети своје мишљење, а онда ће доћи и инспекција Министарства – рекла је Тошић Грлач.

(Индеx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кукац

01.10.2020 08:06

Сигурно је крив преквалификант. Они везе с везом немају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.10.2020 09:59

Шта ако је алкохол.

Name

Школа

01.10.2020 08:36

Преквалификација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

01.10.2020 14:38

Пуна је Поликлиника и УКЦ Б.Лука назови "мед.сестара" придошлих из кладионица, бутика и разноразних чистачица које одједном постадоше "сестре"!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

01.10.2020 19:46

Можда ће овакви догађаји натерати одговорне да размисле макар о укидању куповине диплома медицинске школе...

ОДГОВОРИТЕ