Како живи жена која је родила 44 деце?! (ВИДЕО)

Понекад не знамо како да изађемо на крај са једним или двоје деце. А како бисте изашли на крај са њих 38-оро?

Занимљивости 30.09.2020 | 21:51
Како живи жена која је родила 44 деце?! (ВИДЕО)

И не, није у питању шала. Ово је 38-огодишњакиња која је родила 44-оро деце, од којих је шесторо преминуло.

38-оро деце под једним кровом?! Да.

Зове се Мариам Набатанзи, живи у селу Кибимбири, у Уганди, и њен живот није лак, нити је икада био. Када је имала 13 година, родитељи су је продали мушкарцу који је био 27 година старији од ње. Они су то назвали браком, али она није знала ни о очему се ради док је нису оставили саму с њим у његовој кући. Годину дана касније родила је близанце, а потом и тројке, а онда и четворке.

Будући да је била тек тинејџерка, Мариам је схватила тачно колико брак може бити тежак.

"Мој муж је имао децу из претходних веза, и ја сам морала да бринем и о њима. Такође је био насилан и тукао ме када је год имао прилике за то."

У једном тренутку, када је већ имала 23-оје, одлучила је да не рађа више – питала је доктора да ли постоји захват који би спречио да поновно затрудни. Након детаљног прегледа, доктор је закључио да таква процедура у њеном случају може да проузрокује озбиљне последице по њено здравље. Укупно је родила 44-оро деце; од чега шест пута близанце, четири пута тројке, три пута четворке и двоје деце понаособ.

Она каже да не жали ни за чим, и да су деца дар од Бога.

Једино за чим жали је што јој деца одрастају вез оца. Њен би муж често нестајао месецима, па и годинама, да би их на крају дефинитвно оставио. Никада није учествовао у одгоју деце. Једино им је дао имена, некада тек преко телефона. Најстарији син, 23 године, каже да није видео свог оца од своје 13. године.

Али Мариам нема времена да жали или да се сажаљева. Посветила је живот својој деци, пружа им љубав и подршку и брине да имају све што им треба. Храна је најозбиљнији тошак за ову породицу.

Сва њена деца иду у школу. Најстарији близанци су сада квалификовани неговатељ и грађевинац.

"Надам се да ће сва моја деца завршити школу, јер имају велике амбиције да постану доктори, учитељи и адвокати. Желим да то остваре, јер је то нешто што ја нисам могла."

Да покрије све трошкове живота морала је да савлада многе вештине. Скупља разне биљке и препродаје их, прави торте, молерише, плете плетенице, организује и декорише прославе, те сређује младе невесте, односно прави им фризуре.

Она има јасну поруку за све у њеној култури: "Престаните продавати кћерке мушкарцима за брак. Много пате и недостатак родитељске љубави никада не могу надокнадити… Борићу се да моја деца и ја увек имамо храну на столу, и никада их нећу напустити."

Исто тако има поруку и мужевима, односно очевима: “Немојте никада заборавити своје обавезе, јер брак је заједничка обавеза да одгојите децу.”

Извор: лоламагазин.цом

Коментари / 0

Оставите коментар