Одборници усвојили нацрт ребаланса општине Шамац

На данашњој редовној сједници Скупштине општине Шамац одборници су расправљали о 16 тачака дневног реда. Усвојен је нацрт ребаланса овогодишњег буџета и извјештај о наплати комуналних такси и накнада за прву половину текуће године.

Република Српска 30.09.2020 | 17:49
Одборници усвојили нацрт ребаланса општине Шамац

Одборници Скупштине општине Шамац усвојили су нацрт ребаланса овогодишњег буџета у износу од 10.930.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Слободан Сјенчић рекао је новинарима да су разлози ребалансирања основног буџета за ову годину углавном уобичајене природе, с тим што има и додатних негативних посљедица утицаја пандемије вируса корона.

"Морали смо смањити пореске и непореске приходе за 545.000 КМ, с тим што су укупна буџетска средства смањена за један одсто у односу на основни план или за 80.000 КМ, а наравно и укупна буџетска потрошња за толико", навео је Сјенчић.

Смањење пореских и непореских прихода не утиче битно на функционисање буџета и буџетских корисника који се финансирају из буџета.

“Смањили смо инвестиције за 150.000 КМ, текуће расходе за око 150.000 КМ и од Владе Републике Српске добили смо трансфер од 380.000 КМ, у прилог рјешавања текућих проблема који су настали управо због смањења редовних буџетских прихода", рекао је Сјенчић.

Због посљедица панденије вируса корона, наплата комуналних такса знатно смањена у односу на исти период лани. Евидентно је значајно повећање прихода по основу једнократне ренте и накнаде за уређење градског грађевинског земљишта.

"У овом извјештају је знатно повећање прихода по основу једнократне ренте и накнаде за уређење градског грађевинског земљишта, с обзиром на то да је на подручју општине Шамац почетком ове године започета изградња стамбеног пословног објекта и изградња тржног центра, бензинске пумпе и мотела", рекла је Ведрана Михаљчић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове

Усвојен је Извјештај о извршењу буџета општине Шамац и Информација о раду општинских инспектора за првих шест мјесеци текуће године.

БН ТВ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Шамац

30.09.2020 17:31

Сјајно је у Шамцу СНСД нас је масакрирао а ови це удатити последњи ексер у сандук.Нема кера на улици.Мртав град и ово мало ситних радњи инспекције масакрирасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жао ми је

30.09.2020 18:46

Шамац, имао је лијепе предуслове да се развија предходна држава је оставила добар потенцијал за развој,али све власти до сада су то девести рале, 0 пљачкате и сада једни на друге пребацују

ОДГОВОРИТЕ