Odbornici usvojili nacrt rebalansa opštine Šamac

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Šamac odbornici su raspravljali o 16 tačaka dnevnog reda. Usvojen je nacrt rebalansa ovogodišnjeg budžeta i izvještaj o naplati komunalnih taksi i naknada za prvu polovinu tekuće godine.

Republika Srpska 30.09.2020 | 17:49
Odbornici usvojili nacrt rebalansa opštine Šamac

Odbornici Skupštine opštine Šamac usvojili su nacrt rebalansa ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 10.930.000 КM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Slobodan Sjenčić rekao je novinarima da su razlozi rebalansiranja osnovnog budžeta za ovu godinu uglavnom uobičajene prirode, s tim što ima i dodatnih negativnih posljedica uticaja pandemije virusa korona.

"Morali smo smanjiti poreske i neporeske prihode za 545.000 КM, s tim što su ukupna budžetska sredstva smanjena za jedan odsto u odnosu na osnovni plan ili za 80.000 КM, a naravno i ukupna budžetska potrošnja za toliko", naveo je Sjenčić.

Smanjenje poreskih i neporeskih prihoda ne utiče bitno na funkcionisanje budžeta i budžetskih korisnika koji se finansiraju iz budžeta.

“Smanjili smo investicije za 150.000 КM, tekuće rashode za oko 150.000 КM i od Vlade Republike Srpske dobili smo transfer od 380.000 КM, u prilog rješavanja tekućih problema koji su nastali upravo zbog smanjenja redovnih budžetskih prihoda", rekao je Sjenčić.

Zbog posljedica pandenije virusa korona, naplata komunalnih taksa znatno smanjena u odnosu na isti period lani. Evidentno je značajno povećanje prihoda po osnovu jednokratne rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

"U ovom izvještaju je znatno povećanje prihoda po osnovu jednokratne rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, s obzirom na to da je na području opštine Šamac početkom ove godine započeta izgradnja stambenog poslovnog objekta i izgradnja tržnog centra, benzinske pumpe i motela", rekla je Vedrana Mihaljčić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove

Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Šamac i Informacija o radu opštinskih inspektora za prvih šest mjeseci tekuće godine.

BN TV 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Šamac

30.09.2020 17:31

Sjajno je u Šamcu SNSD nas je masakrirao a ovi ce udatiti poslednji ekser u sanduk.Nema kera na ulici.Mrtav grad i ovo malo sitnih radnji inspekcije masakrirase.

ODGOVORITE
Name

Žao mi je

30.09.2020 18:46

Šamac, imao je lijepe preduslove da se razvija predhodna država je ostavila dobar potencijal za razvoj,ali sve vlasti do sada su to devesti rale, 0 pljačkate i sada jedni na druge prebacuju

ODGOVORITE