Повећан уговор за болницу за осам милиона марака

Фонд здравственог осигурања Републике Српске повећао је уговоре са бијељинском болницом са 10,5 на 18,5 милиона марака, саопштио је директор ФЗО Дејан Кустурић данас у Бијељини накакон састанка са директором Болнице “Свети Врачеви” Златком Максимовићем.

Република Српска 30.09.2020 | 15:34
Повећан уговор за болницу за осам милиона марака

Максимовић је додао да се ради на припреми ресурса за предстојећи период који због епидемије вируса корона неће бити лак.

Болница "Свети врачеви" у Бијељини је поуздана здравствена установа за осигуранике у регији захваљујући њеној опремљености и кадру, рекао је директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић.

“Фонд је ове године значајно повећао уговоре са бијељинском болницом са 10,5 на 18,5 милиона марака. Очекивали смо да ће то бити довољно за финансијску стабилност болнице, међутим, десила нам се корона из које ова болница излази са добрим резултатима и успјешно се бори са тим изазовом, али нас је то мало успорило", рекао је Кустурић.

Кустурић је похвалио руководство бијељинске болнице на челу са др Максимовићем и истакао да опремљеност, кадар и сви услови у бијељинској болници дају сигурност осигураницима да имају поуздану болницу, те да грађани не морају да траже медицинске услуге на другим локацијама или у другим земљама.

Директор Болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић рекао је новинарима да је директору Фонда изнио пресјек стања у овој здравственој установи и планове за наредни период, од којих су најважнији припрема људи, простора и опреме како би спремно дочекали очекивано погоршање епидемиолошке ситуације у наредних мјесец дана.

"Задовољни смо што смо добили подршку директора Фонда здравственог осигурања за све активности које планирамо да радимо у наредном периоду, поред редовних активности бијељинске болнице, а то су планови да наша ангио сала ускоро почне да ради свакодневно, велики напредак у офталмологији, у васкуларној хирургији, ортопедији и другим гранама медицине", навео је Максимовић.

Кустурић је током боравка у Бијељини посјетио и Дом здравља гдје је упознат са функционисањем ове медицинске установе.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Марко

30.09.2020 14:49

Браво за др Златка Максимовица! Тако се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

30.09.2020 15:47

Папак, шта је то урадио.

Name

Борац

30.09.2020 15:55

Директор дома здравља,цим је досла одма тендер за проинтер.

Name

Златко завија као вук

01.10.2020 08:07

А , што браво.?

Name

55

30.09.2020 15:17

Само пљацкајте, зато је снсд и преузео Бијељину, лесинари једни. Гдје год додјете иза вас је све опљацкано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.09.2020 15:43

Баш је неправда, требало је то донирати приједорској болници која је на умору, захваљући стручњаку за организационе науке др Совиљу. Човјек би то право искористио за особну клинику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

30.09.2020 17:45

Какав безобразлук.... Као да друге болнице не постоје и не раде, не лијече болесне од ЦОВИД 19,нечувено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

30.09.2020 19:12

А о платама ни говора, сад ће избори, сад ће обећања, плата медицинара није достатна ни за пола потрошачке корпе.