Povećan ugovor za bolnicu za osam miliona maraka

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske povećao je ugovore sa bijeljinskom bolnicom sa 10,5 na 18,5 miliona maraka, saopštio je direktor FZO Dejan Kusturić danas u Bijeljini nakakon sastanka sa direktorom Bolnice “Sveti Vračevi” Zlatkom Maksimovićem.

Republika Srpska 30.09.2020 | 15:34
Povećan ugovor za bolnicu za osam miliona maraka

Maksimović je dodao da se radi na pripremi resursa za predstojeći period koji zbog epidemije virusa korona neće biti lak.

Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini je pouzdana zdravstvena ustanova za osiguranike u regiji zahvaljujući njenoj opremljenosti i kadru, rekao je direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić.

“Fond je ove godine značajno povećao ugovore sa bijeljinskom bolnicom sa 10,5 na 18,5 miliona maraka. Očekivali smo da će to biti dovoljno za finansijsku stabilnost bolnice, međutim, desila nam se korona iz koje ova bolnica izlazi sa dobrim rezultatima i uspješno se bori sa tim izazovom, ali nas je to malo usporilo", rekao je Kusturić.

Kusturić je pohvalio rukovodstvo bijeljinske bolnice na čelu sa dr Maksimovićem i istakao da opremljenost, kadar i svi uslovi u bijeljinskoj bolnici daju sigurnost osiguranicima da imaju pouzdanu bolnicu, te da građani ne moraju da traže medicinske usluge na drugim lokacijama ili u drugim zemljama.

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je direktoru Fonda iznio presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi i planove za naredni period, od kojih su najvažniji priprema ljudi, prostora i opreme kako bi spremno dočekali očekivano pogoršanje epidemiološke situacije u narednih mjesec dana.

"Zadovoljni smo što smo dobili podršku direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za sve aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti bijeljinske bolnice, a to su planovi da naša angio sala uskoro počne da radi svakodnevno, veliki napredak u oftalmologiji, u vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine", naveo je Maksimović.

Kusturić je tokom boravka u Bijeljini posjetio i Dom zdravlja gdje je upoznat sa funkcionisanjem ove medicinske ustanove.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Marko

30.09.2020 14:49

Bravo za dr Zlatka Maksimovica! Tako se radi.

ODGOVORITE
Name

Rale

30.09.2020 15:47

Papak, šta je to uradio.

Name

Borac

30.09.2020 15:55

Direktor doma zdravlja,cim je dosla odma tender za prointer.

Name

Zlatko zavija kao vuk

01.10.2020 08:07

A , što bravo.?

Name

55

30.09.2020 15:17

Samo pljackajte, zato je snsd i preuzeo Bijeljinu, lesinari jedni. Gdje god dodjete iza vas je sve opljackano.

ODGOVORITE
Name

Marko

30.09.2020 15:43

Baš je nepravda, trebalo je to donirati prijedorskoj bolnici koja je na umoru, zahvaljući stručnjaku za organizacione nauke dr Sovilju. Čovjek bi to pravo iskoristio za osobnu kliniku

ODGOVORITE
Name

Med.radnik

30.09.2020 17:45

Kakav bezobrazluk.... Kao da druge bolnice ne postoje i ne rade, ne liječe bolesne od COVID 19,nečuveno...

ODGOVORITE
Name

Aaaa

30.09.2020 19:12

A o platama ni govora, sad će izbori, sad će obećanja, plata medicinara nije dostatna ni za pola potrošačke korpe.