Шаровић са амбасадором Сакамотом: Кључ напретка је у реформама

Шеф клуба посланика СДС-ПДП у Представничком дому БиХ и предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић разговарао је данас са амбасадором Јапана у БиХ Хидеyуки Сакамотом о економском стању у Босни и Херцеговини.

Република Српска 30.09.2020 | 10:37
Шаровић са амбасадором Сакамотом: Кључ напретка је у реформама

На састанку је наглашен значај улагања Јапана у Босну и Херцеговину и  подршке јапанских развојних агенција кроз бројне пројекте који  имају позитиван утицај на живота грађана.

Говорећи о потреби убрзанијег напретка Босне и Херцеговине, Шаровић је посебно истакао да је кључ напретка цијеле земље у најбитнијим реформама и стварању повољног амбијента за пословање и стране инвестиције, што између осталог укључује и усвајање неопходних закона у Парламенту БиХ.

Амбасадор Сакамото најавио је да ће Јапан и у наредном периоду наставити помагати БиХ у различитим сегментима а што осим економије укључује образовање, здравство, културу деминирање, као и у друге области.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Одакле паре

30.09.2020 12:32

Прави преговарац. Мирко камо среце да су нам остали политицари разумни и нормални. Остали се баве спотовима и саторима. Као старлете.

ОДГОВОРИТЕ