Šarović sa ambasadorom Sakamotom: Ključ napretka je u reformama

Šef kluba poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u BiH Hideyuki Sakamotom o ekonomskom stanju u Bosni i Hercegovini.

Republika Srpska 30.09.2020 | 10:37
Šarović sa ambasadorom Sakamotom: Ključ napretka je u reformama

Na sastanku je naglašen značaj ulaganja Japana u Bosnu i Hercegovinu i  podrške japanskih razvojnih agencija kroz brojne projekte koji  imaju pozitivan uticaj na života građana.

Govoreći o potrebi ubrzanijeg napretka Bosne i Hercegovine, Šarović je posebno istakao da je ključ napretka cijele zemlje u najbitnijim reformama i stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje i strane investicije, što između ostalog uključuje i usvajanje neophodnih zakona u Parlamentu BiH.

Ambasador Sakamoto najavio je da će Japan i u narednom periodu nastaviti pomagati BiH u različitim segmentima a što osim ekonomije uključuje obrazovanje, zdravstvo, kulturu deminiranje, kao i u druge oblasti.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Odakle pare

30.09.2020 12:32

Pravi pregovarac. Mirko kamo srece da su nam ostali politicari razumni i normalni. Ostali se bave spotovima i satorima. Kao starlete.

ODGOVORITE