Породиља из Србије на челу балканске нарко-банде

Истрага шпанске полиције у којој је откривена балканска банда од 30 чланова предвођена Српкињом (37) почела је прије два мјесеца практично случајно, пишу медији.

Свијет 28.09.2020 | 20:46
Породиља из Србије на челу балканске нарко-банде

Како се даље наводи, повод да се истрага покрене био је пожар у у кући у мјесту Оливела у Барселони. Узрок пожара су биле нелегалне електричне инсталације које су, како је откривено, снебдијевале плантажу марихуане.

Како наводи "Блиц", тада је клупко почело да се размотава.

Убрзо је утврђено да је ту кућу, као и друге на периферији Барселоне, изнајмила породиља из Србије са својим партнером. У изнајмљеним кућама, како је даље откривено, Српкиња је направила читаву мрежу лабораторија (или плантажа) у којима је узгајала марихуану.

"Цивилна гарда тада је покренула истрагу, током које је извршила укупно 19 претреса у барселонским општинама. Чак 12 затворених плантажа марихуане је демонтирано, заплијењено је 12.600 биљака, 190 килограма обрађених пупољака и 50.000 евра у готовини. Ни у једној акцији није пронађено ватрено оружје", навела је Цивилна гарда.

Радници на поменутим плантажама углавном су били наши држављани.

"Послове чувања плантажа обављали су држављани Србије које је ухапшена ангажовала - плаћала им је пут у Шпанију и за послове им давала фиксну плату. Повремено је доводила нове раднике, а старе слала назад за Србију како не би изазивала сумње", пишу шпански медији.

Код ухапшених припадника криминалне групе откривени су и пасоши земаља ЕУ за које се сумња да су фалсификовани.

"Истражујемо зашто су имали лажне хрватске и словеначке пасоше. Могуће је да су им они олакшавали кретање у Шпанији и Европској унији, будући да Србија није чланица ЕУ, али је и могуће да су тим документима напросто скривали прави идентитет јер је постојала потјерница за њима", објашњавају у полицији.

Такође, наводи се да је српска полиција сарађивала током истраге, поготову зато што се за појединим осумњиченим трага због различитих дела и поступака који се против њих воде у Србији.

Прије недељу дана шпанска полиција извела је велику акцију у Барселони и Тарагони којом је разбијена међународна криминална организација која се бавила трговином марихуаном. Како наводе шпански медији, Српкиња (37) која је у тој акцији ухапшена у притвор је одведена са недавно рођеном бебом.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Струја

28.09.2020 19:05

За шта се терете? Крађу струје или узгајање марихуане?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

28.09.2020 21:33

Крали су струју.

Name

Смрт фасизму

28.09.2020 19:54

Струја-РЕ;Да си ти подносилац пријаве за шта би их ти теретио “ИНТЕЛИГЕНЦИЈО”??!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре смрт фашизму

28.09.2020 22:44

Глуп си ко к...ц. Зар не конташ да се Струја спрда.

Name

А код нас су

29.09.2020 12:42

Бабе на целу криминалних радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казна

29.09.2020 21:02

У праву си казна за струју посто је марихуана у Спанији легална.

ОДГОВОРИТЕ