Porodilja iz Srbije na čelu balkanske narko-bande

Istraga španske policije u kojoj je otkrivena balkanska banda od 30 članova predvođena Srpkinjom (37) počela je prije dva mjeseca praktično slučajno, pišu mediji.

Svijet 28.09.2020 | 20:46
Porodilja iz Srbije na čelu balkanske narko-bande

Kako se dalje navodi, povod da se istraga pokrene bio je požar u u kući u mjestu Olivela u Barseloni. Uzrok požara su bile nelegalne električne instalacije koje su, kako je otkriveno, snebdijevale plantažu marihuane.

Kako navodi "Blic", tada je klupko počelo da se razmotava.

Ubrzo je utvrđeno da je tu kuću, kao i druge na periferiji Barselone, iznajmila porodilja iz Srbije sa svojim partnerom. U iznajmljenim kućama, kako je dalje otkriveno, Srpkinja je napravila čitavu mrežu laboratorija (ili plantaža) u kojima je uzgajala marihuanu.

"Civilna garda tada je pokrenula istragu, tokom koje je izvršila ukupno 19 pretresa u barselonskim opštinama. Čak 12 zatvorenih plantaža marihuane je demontirano, zaplijenjeno je 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 evra u gotovini. Ni u jednoj akciji nije pronađeno vatreno oružje", navela je Civilna garda.

Radnici na pomenutim plantažama uglavnom su bili naši državljani.

"Poslove čuvanja plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhapšena angažovala - plaćala im je put u Španiju i za poslove im davala fiksnu platu. Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad za Srbiju kako ne bi izazivala sumnje", pišu španski mediji.

Kod uhapšenih pripadnika kriminalne grupe otkriveni su i pasoši zemalja EU za koje se sumnja da su falsifikovani.

"Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Moguće je da su im oni olakšavali kretanje u Španiji i Evropskoj uniji, budući da Srbija nije članica EU, ali je i moguće da su tim dokumentima naprosto skrivali pravi identitet jer je postojala potjernica za njima", objašnjavaju u policiji.

Takođe, navodi se da je srpska policija sarađivala tokom istrage, pogotovu zato što se za pojedinim osumnjičenim traga zbog različitih dela i postupaka koji se protiv njih vode u Srbiji.

Prije nedelju dana španska policija izvela je veliku akciju u Barseloni i Taragoni kojom je razbijena međunarodna kriminalna organizacija koja se bavila trgovinom marihuanom. Kako navode španski mediji, Srpkinja (37) koja je u toj akciji uhapšena u pritvor je odvedena sa nedavno rođenom bebom.

(Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Struja

28.09.2020 21:05

Za šta se terete? Krađu struje ili uzgajanje marihuane?

ODGOVORITE
Name

Luka

28.09.2020 23:33

Krali su struju.

Name

Smrt fasizmu

28.09.2020 21:54

Struja-RE;Da si ti podnosilac prijave za šta bi ih ti teretio “INTELIGENCIJO”??!!!!!

ODGOVORITE
Name

Re smrt fašizmu

29.09.2020 00:44

Glup si ko k...c. Zar ne kontaš da se Struja sprda.

Name

A kod nas su

29.09.2020 14:42

Babe na celu kriminalnih radnji.

ODGOVORITE
Name

Kazna

29.09.2020 23:02

U pravu si kazna za struju posto je marihuana u Spaniji legalna.

ODGOVORITE