Пет кривичних дјела непоступање по здравственим прописима

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

Република Српска 28.09.2020 | 12:49
Пет кривичних дјела непоступање по здравственим прописима

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда у циљу провјере поштовања ових мјера провели низ активности у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, те су контролама угоститељских објеката евидентирали пет кривичних дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

- Полицијски службеници Полицијске станице Пале и Јединице жандармерије Пале су на подручју општине Пале 25.09.2020. године извршили обилазак два угоститељска објеката у којима је затечено преко 50 лица. О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који је дјело квалификовао као КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су 25.09.2020. године у Мркоњић Граду извршили контролу угоститељског објекта  у којем су затекли 134 госта. Обавјештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски службеници Полицијске станице Лазарево и Јединице жандармерије Бањалуке су у Бањалуци 25.09.2020. године извршили рацију у угоститељском објекту, те том приликом су у објекту затекли више од 50 лица. Обавијештен  је тужилац  ОЈТ Б.Лука који се изјаснио да постоје елементи КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски службеници Полицијске станице Теслић су 27.09.2020. године су  око 01,20 часова извршили контролу угоститељског објекта у Теслићу, гдје су затекли 68 гостију. Тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју се изјаснио да постоје обиљежја КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи. 

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности, каже се у саопштењу-

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Душа Богу хоће

28.09.2020 11:50

Дииивно. Дивна будућност је пред нама. Почиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.09.2020 12:45

Имам вазну и провјерену информацију за полицију ОВО ЈЕ ПЛАНДЕМИЈА и лаз свјетских размјера! Брацо полицајци не замјерите се своме народу. Пустите ове лопурде нека прицају ста хоце, не насједајте. Не мозе ти брат бити непријатељ.

Name

па овде и јесте

28.09.2020 20:55

одувјек брат био непријатељ, него само се ви народе дрзте прописа и небрините .

Name

Волонтер

28.09.2020 18:19

Каква корона срам вас било? Докле ? Само узимате људима паре...Знате ли да волонтер на УКЦ плаца комерцијални тест од 150 км да би исао волонтирати. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ