Pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom.

Republika Srpska 28.09.2020 | 12:49
Pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja ovih mjera proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, te su kontrolama ugostiteljskih objekata evidentirali pet krivičnih djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

- Policijski službenici Policijske stanice Pale i Jedinice žandarmerije Pale su na području opštine Pale 25.09.2020. godine izvršili obilazak dva ugostiteljska objekata u kojima je zatečeno preko 50 lica. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je djelo kvalifikovao kao KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

- Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su 25.09.2020. godine u Mrkonjić Gradu izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta  u kojem su zatekli 134 gosta. Obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

-Policijski službenici Policijske stanice Lazarevo i Jedinice žandarmerije Banjaluke su u Banjaluci 25.09.2020. godine izvršili raciju u ugostiteljskom objektu, te tom prilikom su u objektu zatekli više od 50 lica. Obaviješten  je tužilac  OJT B.Luka koji se izjasnio da postoje elementi KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

-Policijski službenici Policijske stanice Teslić su 27.09.2020. godine su  oko 01,20 časova izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta u Tesliću, gdje su zatekli 68 gostiju. Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju se izjasnio da postoje obilježja KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. 

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kaže se u saopštenju-

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Duša Bogu hoće

28.09.2020 11:50

Diiivno. Divna budućnost je pred nama. Počinje.

ODGOVORITE
Name

Doboj

28.09.2020 12:45

Imam vaznu i provjerenu informaciju za policiju OVO JE PLANDEMIJA i laz svjetskih razmjera! Braco policajci ne zamjerite se svome narodu. Pustite ove lopurde neka pricaju sta hoce, ne nasjedajte. Ne moze ti brat biti neprijatelj.

Name

pa ovde i jeste

28.09.2020 20:55

oduvjek brat bio neprijatelj, nego samo se vi narode drzte propisa i nebrinite .

Name

Volonter

28.09.2020 18:19

Kakva korona sram vas bilo? Dokle ? Samo uzimate ljudima pare...Znate li da volonter na UKC placa komercijalni test od 150 km da bi isao volontirati. Sramota!

ODGOVORITE