Рекордна посјета југу Српске током августа

Протеклог мјесеца у Требињу је забиљежено око 13 хиљада ноћења туриста, што је на нивоу августа 2019. године, која је била рекордна у туризму овог града.

Република Српска 27.09.2020 | 15:30
Рекордна посјета југу Српске током августа

На југу Српске до сада је искориштено је и преко 3500 ваучера Владе РС, од укупно 15 хиљада, колико их је искориштено у цијелој Српској.

Ово су подаци Туристичке организације Требиње, изнесени поводом 27. септембра, Свјетског дана туризма.

Према ријечим директора требињске Туристичке организације Марка Радића Стратегија развоја туризма  у наредних десет година, која је данас представљена туристичким радницима, хотелијерима  и угоститељима у Требињу,  је документ који ће помоћи даљем развоју и стратешком дјеловању у  овој комплексној привредној грани, а један од акцената је развој руралног туризма.

- Ријетка смо локална заједница у РС која ће добити такав документ. Требиње има одлике медитеранског града, а домаћа храна је оно што је синоним нашег поднебља, зато треба даље јачати еногастрономску понуду и  сеоска газдинства - рекао је Радић.

Хотелијери, који су укључени у акцију подјеле ваучера Владе РС су задовољни како је прошао август, а и бројем остварених ноћења у септембру.

– Не можемо рећи да мјесец или два могу извући све изгубљено због пандемије вируса корона, али смо, ипак, задовољни – истиче један од требињских хотелијера Маја Ковач.

Стратегија развоја туризма Требиње до 2030. године наћи ће се и пред одборницима Скупштине града у сриједу 30. септембра.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мани вауцере

27.09.2020 16:21

Дај да купим себи да једем . Занимљиво да се влада воли осврнут на србију а када је србија 100 евра давала онда се није угледала република српска на њих. Цудно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

27.09.2020 17:00

Која корис и да је било 1000000 ноћења кад ништа не долази у будзет р.српске .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

27.09.2020 17:50

Ре Па има ли већих лопова од ових црвених кмера овде???

ОДГОВОРИТЕ