Rekordna posjeta jugu Srpske tokom avgusta

Proteklog mjeseca u Trebinju je zabilježeno oko 13 hiljada noćenja turista, što je na nivou avgusta 2019. godine, koja je bila rekordna u turizmu ovog grada.

Republika Srpska 27.09.2020 | 15:30
Rekordna posjeta jugu Srpske tokom avgusta

Na jugu Srpske do sada je iskorišteno je i preko 3500 vaučera Vlade RS, od ukupno 15 hiljada, koliko ih je iskorišteno u cijeloj Srpskoj.

Ovo su podaci Turističke organizacije Trebinje, izneseni povodom 27. septembra, Svjetskog dana turizma.

Prema riječim direktora trebinjske Turističke organizacije Marka Radića Strategija razvoja turizma  u narednih deset godina, koja je danas predstavljena turističkim radnicima, hotelijerima  i ugostiteljima u Trebinju,  je dokument koji će pomoći daljem razvoju i strateškom djelovanju u  ovoj kompleksnoj privrednoj grani, a jedan od akcenata je razvoj ruralnog turizma.

- Rijetka smo lokalna zajednica u RS koja će dobiti takav dokument. Trebinje ima odlike mediteranskog grada, a domaća hrana je ono što je sinonim našeg podneblja, zato treba dalje jačati enogastronomsku ponudu i  seoska gazdinstva - rekao je Radić.

Hotelijeri, koji su uključeni u akciju podjele vaučera Vlade RS su zadovoljni kako je prošao avgust, a i brojem ostvarenih noćenja u septembru.

– Ne možemo reći da mjesec ili dva mogu izvući sve izgubljeno zbog pandemije virusa korona, ali smo, ipak, zadovoljni – ističe jedan od trebinjskih hotelijera Maja Kovač.

Strategija razvoja turizma Trebinje do 2030. godine naći će se i pred odbornicima Skupštine grada u srijedu 30. septembra.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mani vaucere

27.09.2020 16:21

Daj da kupim sebi da jedem . Zanimljivo da se vlada voli osvrnut na srbiju a kada je srbija 100 evra davala onda se nije ugledala republika srpska na njih. Cudno

ODGOVORITE
Name

Petar

27.09.2020 17:00

Koja koris i da je bilo 1000000 noćenja kad ništa ne dolazi u budzet r.srpske .

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

27.09.2020 17:50

Re Pa ima li većih lopova od ovih crvenih kmera ovde???

ODGOVORITE