Рат ремети Звездин напад на Арарат?

Фудбалери Црвене звезде највероватније неће путовати у Јерменију, где је требало да одиграју меч плеј-офа за улазак у Лигу Европе, а све због проглашења ратног стања у тој земљи.

Србија 27.09.2020 | 14:51
Рат ремети Звездин напад на Арарат?

Српски шампион за противника у последњем колу квалификација за Лигу Европе има екипу Арарата, а меч је заказан за 1. октобар од 16 сати у Јеревану.

Међутим, изесно је да он неће бити одигран у Јерменији у предвиђеном термину због ескалације сукоба у Нагорно-Карабаху.

"Одлуком Владе у Републици Јерменији проглашено је ратно стање и општа мобилизација. Одлука ступа на снагу од момента објављивања. Сви да се јаве у своје војне одсеке. За домовину, за победу", написао је на Фејсбуку премијер Јерменије Никол Пашињан.

Ово практично значи да ће меч бити одигран на неутралном терену односно некој новој локацији, или ће домаћинство бити пребачено у Београд.

Опција потпуног отказивања сусрета и директног пласмана Звезде у групе Лиге Европе је најмање реална у овом тренутку.

Мада, коначну али брзу одлуку донеће Уефа, вероватно у понедељак.

"Пратимо ситуацију. У контакту смо са државним органима и Уефом", наводено је у саопштењу Црвене звезде.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ех некад давно

27.09.2020 13:35

Легенда каже да је некад звезда играла без смотаних татиних синова и "штела мутавих и мусавих" играча с обе лијеве ноге, кажу тад су у звезди гледали првенствено само нај боље играче и то с једном десном и другом лијевом ногом, с њима су освојили европу и свет. тад није било битно ко је ко, битно је било само да "зна играт фудбал". Кажу кад је звезда играла у југи су градови били пусти, на селу сијено нико купио није, кажу да су чак и старице прекидале своје послове, а у кући или стану један стари тв а ако њега у соби од 16 квадрата 80 особа, го звезда кад постигне југом се орило, славило и пило..... ех каква је то радост некад била, е од тад звезду не гледам ко ни наш фудбал, пробо сам пар пута ал "изнервирам се гледајући смотане мајмуне с лијевим ногама", ове данашње фудбалере кад би пустио сами да играју без противничке екипе, изгубили би дајући сами себи аутоголове. До неких бољих времена фудбалу збогом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јиб

27.09.2020 13:47

Срећа,јер би вас набушили само тако.Каква Европа и наши клубови у њој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

27.09.2020 15:20

Е бас би их Арараз избусио.Де не брукај се,ако не пратис фудбал,немој ни коментарисати.Гледај задругу...

Name

Јиб за Андрића

28.09.2020 12:22

Немаш појма.Изгубили би сигурно!Ако ти гледаш задруге само настави,јер таква с..ња су за такве као ти што си