Rat remeti Zvezdin napad na Ararat?

Fudbaleri Crvene zvezde najverovatnije neće putovati u Jermeniju, gde je trebalo da odigraju meč plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, a sve zbog proglašenja ratnog stanja u toj zemlji.

Srbija 27.09.2020 | 14:51
Rat remeti Zvezdin napad na Ararat?

Srpski šampion za protivnika u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ima ekipu Ararata, a meč je zakazan za 1. oktobar od 16 sati u Jerevanu.

Međutim, izesno je da on neće biti odigran u Jermeniji u predviđenom terminu zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu.

"Odlukom Vlade u Republici Jermeniji proglašeno je ratno stanje i opšta mobilizacija. Odluka stupa na snagu od momenta objavljivanja. Svi da se jave u svoje vojne odseke. Za domovinu, za pobedu", napisao je na Fejsbuku premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

Ovo praktično znači da će meč biti odigran na neutralnom terenu odnosno nekoj novoj lokaciji, ili će domaćinstvo biti prebačeno u Beograd.

Opcija potpunog otkazivanja susreta i direktnog plasmana Zvezde u grupe Lige Evrope je najmanje realna u ovom trenutku.

Mada, konačnu ali brzu odluku doneće Uefa, verovatno u ponedeljak.

"Pratimo situaciju. U kontaktu smo sa državnim organima i Uefom", navodeno je u saopštenju Crvene zvezde.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

eh nekad davno

27.09.2020 13:35

Legenda kaže da je nekad zvezda igrala bez smotanih tatinih sinova i "štela mutavih i musavih" igrača s obe lijeve noge, kažu tad su u zvezdi gledali prvenstveno samo naj bolje igrače i to s jednom desnom i drugom lijevom nogom, s njima su osvojili evropu i svet. tad nije bilo bitno ko je ko, bitno je bilo samo da "zna igrat fudbal". Kažu kad je zvezda igrala u jugi su gradovi bili pusti, na selu sijeno niko kupio nije, kažu da su čak i starice prekidale svoje poslove, a u kući ili stanu jedan stari tv a ako njega u sobi od 16 kvadrata 80 osoba, go zvezda kad postigne jugom se orilo, slavilo i pilo..... eh kakva je to radost nekad bila, e od tad zvezdu ne gledam ko ni naš fudbal, probo sam par puta al "iznerviram se gledajući smotane majmune s lijevim nogama", ove današnje fudbalere kad bi pustio sami da igraju bez protivničke ekipe, izgubili bi dajući sami sebi autogolove. Do nekih boljih vremena fudbalu zbogom!

ODGOVORITE
Name

Jib

27.09.2020 13:47

Sreća,jer bi vas nabušili samo tako.Kakva Evropa i naši klubovi u njoj

ODGOVORITE
Name

Andric

27.09.2020 15:20

E bas bi ih Araraz izbusio.De ne brukaj se,ako ne pratis fudbal,nemoj ni komentarisati.Gledaj zadrugu...

Name

Jib za Andrića

28.09.2020 12:22

Nemaš pojma.Izgubili bi sigurno!Ako ti gledaš zadruge samo nastavi,jer takva s..nja su za takve kao ti što si