Срушио се војни авион у Украјини, 20 особа погинуло

Војни авион АН-26 срушио се недалеко од града Чугујева у Харковској области, јавља локална агенција Депо Харков, позивајуц́и се на изворе у Министарству одбране Украјине. Погинуло је 20 особа, двије су тешко повријеђене, саопштило је Министарство унутрашњих послова Украјине.

Свијет 25.09.2020 | 21:29
Срушио се војни авион у Украјини, 20 особа погинуло

У авиону су се налазиле 23 особе - пет чланова посаде и 18 кадета, саопштило је Министарство. Број погинулих би могао бити и вец́и од наведеног.

Према ријечима саговорника агенције, несрец́а се догодила око 20.45 по локалном времену. Извор додаје да су кадети Харковског универзитета ваздухопловних снага изводили тренажни лет.

Команда Ваздухопловних снага Украјине потврдила је да се несрец́а догодила, наводе да има повријеђених, погинулих.

"Вечерас се у Харковској области срушио авион Ан-26 (б/н 76) Ваздухопловних снага Украјине. Авион је пао приликом слијетања. Поред посаде, у авиону су се налазили кадети Харковског универзитета Ваздухопловних снага Украјине. Има погинулих и повријеђених", наводи се у саопштењу.

Према прелиминарним информацијама, са лица мјеста су хоспитализоване двије особе с опекотинама на више од 90 одсто површине тијела.

Како је саопштено Спутњику, на лице мјеста су изашли спасиоци.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар