Srušio se vojni avion u Ukrajini, 20 osoba poginulo

Vojni avion AN-26 srušio se nedaleko od grada Čugujeva u Harkovskoj oblasti, javlja lokalna agencija Depo Harkov, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Ukrajine. Poginulo je 20 osoba, dvije su teško povrijeđene, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

Svijet 25.09.2020 | 21:29
Srušio se vojni avion u Ukrajini, 20 osoba poginulo

U avionu su se nalazile 23 osobe - pet članova posade i 18 kadeta, saopštilo je Ministarstvo. Broj poginulih bi mogao biti i veći od navedenog.

Prema riječima sagovornika agencije, nesreća se dogodila oko 20.45 po lokalnom vremenu. Izvor dodaje da su kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili trenažni let.

Komanda Vazduhoplovnih snaga Ukrajine potvrdila je da se nesreća dogodila, navode da ima povrijeđenih, poginulih.

"Večeras se u Harkovskoj oblasti srušio avion An-26 (b/n 76) Vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Avion je pao prilikom slijetanja. Pored posade, u avionu su se nalazili kadeti Harkovskog univerziteta Vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Ima poginulih i povrijeđenih", navodi se u saopštenju.

Prema preliminarnim informacijama, sa lica mjesta su hospitalizovane dvije osobe s opekotinama na više od 90 odsto površine tijela.

Kako je saopšteno Sputnjiku, na lice mjesta su izašli spasioci.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar