Почела истрага о паду авиона код Малог Зворника

Формиране су две комисије Војске Србије које на терену истражују узрок несреће код Малог Зворника у којој су, приликом пада МИГ-а 21, погинула двојица пилота.

Србија 25.09.2020 | 20:38
Почела истрага о паду авиона код Малог Зворника

Овај тип авиона нема класичну црну кутију него снимаче параметара који до тренутка његовог гостовање нису пронађени, казао је за РТС министар одбране Александар Вулин.

- Управо је на терену стручна комисија Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране коју предводи генерал Александар Бијелић, а формирана је и комисија од самог Генералштаба Војске Србије коју предводи бригадни генерал Поповић - рекао је Вулин.

Упитан када се могу очекивати први резултати, министар је рекао да неће пожуривати комисије, али да ће оне дати све од себе и да је свима интерес да се што пре сазна шта се десило.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Смислов

26.09.2020 06:52

Авион је био ремонтован, вјероватно од дијелова расходованих авиона, као да је "Тамић" којим се превози купус. Није се катапултирао, јер тиме није хтио да авион падне на насеље. Дај боже да је тај систем био исправан. Само да не утврде, као возачу хеликоптера, да је неко био пијан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

26.09.2020 09:06

Скоро да сам сигуран да је истина далеко од техничких проблема са ваздухопловом. Не извиђа се време у том профилу лета односно на тој висини

Name

Дзоо

26.09.2020 09:28

Полако, полако. Вулин је нула од човека и то није спорно. Али начелно, министри су политичка, а не стручна лица. Да је Вулин другачији као личност не би био никакав проблем што није служио војску. Није његово да се бави стручним војним стварима, већ да као политичар члан владе обезбеди нормално функционисање система одбране и спроводи владину одбрамбену политику, док се генералштаб бави стручним војним питањима. У многим земљама су министри одбране жене које немају никакво војно образовање, које им није ни потребно ако се поштује уобичајена подела надлежности у систему одбране. Невоља је што у Србији не постоји политика владе у било којој области, већ лична политика председника који влада противно овлашћењима која му даје Устав. И што сходно томе, ликови који глуме владу свесно прихватају свој неуставни положај статиста, уцењених и поткупљених јединим за њих могућим извором егзистенције јер изван политике немају никаквих стручних компетенција које би им омогућавале да живе од свог рада, осим "бизниса" који је еуфемизам за легализовани лоповлук!

Name

Иван

27.09.2020 06:58

Вулина би требало одмах смијенити, ко је крив за смрт другог пилота који није из тог села,гдје пао авион на теткино имање...