Počela istraga o padu aviona kod Malog Zvornika

Formirane su dve komisije Vojske Srbije koje na terenu istražuju uzrok nesreće kod Malog Zvornika u kojoj su, prilikom pada MIG-a 21, poginula dvojica pilota.

Srbija 25.09.2020 | 20:38
Počela istraga o padu aviona kod Malog Zvornika

Ovaj tip aviona nema klasičnu crnu kutiju nego snimače parametara koji do trenutka njegovog gostovanje nisu pronađeni, kazao je za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Upravo je na terenu stručna komisija Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane koju predvodi general Aleksandar Bijelić, a formirana je i komisija od samog Generalštaba Vojske Srbije koju predvodi brigadni general Popović - rekao je Vulin.

Upitan kada se mogu očekivati prvi rezultati, ministar je rekao da neće požurivati komisije, ali da će one dati sve od sebe i da je svima interes da se što pre sazna šta se desilo.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Smislov

26.09.2020 06:52

Avion je bio remontovan, vjerovatno od dijelova rashodovanih aviona, kao da je "Tamić" kojim se prevozi kupus. Nije se katapultirao, jer time nije htio da avion padne na naselje. Daj bože da je taj sistem bio ispravan. Samo da ne utvrde, kao vozaču helikoptera, da je neko bio pijan.

ODGOVORITE
Name

Hmm

26.09.2020 09:06

Skoro da sam siguran da je istina daleko od tehničkih problema sa vazduhoplovom. Ne izviđa se vreme u tom profilu leta odnosno na toj visini

Name

Dzoo

26.09.2020 09:28

Polako, polako. Vulin je nula od čoveka i to nije sporno. Ali načelno, ministri su politička, a ne stručna lica. Da je Vulin drugačiji kao ličnost ne bi bio nikakav problem što nije služio vojsku. Nije njegovo da se bavi stručnim vojnim stvarima, već da kao političar član vlade obezbedi normalno funkcionisanje sistema odbrane i sprovodi vladinu odbrambenu politiku, dok se generalštab bavi stručnim vojnim pitanjima. U mnogim zemljama su ministri odbrane žene koje nemaju nikakvo vojno obrazovanje, koje im nije ni potrebno ako se poštuje uobičajena podela nadležnosti u sistemu odbrane. Nevolja je što u Srbiji ne postoji politika vlade u bilo kojoj oblasti, već lična politika predsednika koji vlada protivno ovlašćenjima koja mu daje Ustav. I što shodno tome, likovi koji glume vladu svesno prihvataju svoj neustavni položaj statista, ucenjenih i potkupljenih jedinim za njih mogućim izvorom egzistencije jer izvan politike nemaju nikakvih stručnih kompetencija koje bi im omogućavale da žive od svog rada, osim "biznisa" koji je eufemizam za legalizovani lopovluk!

Name

Ivan

27.09.2020 06:58

Vulina bi trebalo odmah smijeniti, ko je kriv za smrt drugog pilota koji nije iz tog sela,gdje pao avion na tetkino imanje...