Најбоље да она повуче кандидатуру за начелника Модриче

Познавајући Јовицу Радуловића, којег ми подржавамо, вјерујем у његову побједу без обзира на расплет ситуације на кандидатури Видовић. Очекујемо да се Видовић повуче у корист тог кандидата", истакла је Тривић.

Република Српска 25.09.2020 | 13:51
Најбоље да она повуче кандидатуру за начелника Модриче

Иако ПДП и СДС имају коалициони споразум према којем заједничким снагама излазе на локалне изборе, ипак се, иако још увијек није кренула предизборна кампања, јављају бројни проблеми када је ријеч о односима ове двије странке. Најуочљивије је то у Приједору, Теслићу, али и у Модричи о чему су у Новом дану детаљисале Јелена Тривић и Гордана Видовић, посланице Клуба ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

Видовић се кандидовала за позицију начелнице за општину Модрича испред Сељачке странке, а из ПДП-а кажу како нису знали за то до задњег момента и да очекују да се Видовић повуче.

"У Модричи је специфична ситуација и нико не може знати шта се дешава у локалној заједници. Сви знамо да је у задњих седам дана пред предају кандидатских листи Додик смијенио Општински одбор и актуелног начелника и поставио нове људе и именовао актуелну посланицу Народне скупштини Мару Милошевић. Један дио гласачког тијела вјеран Крекићу не подржава нову кандидатуру.

С друге стране у Модричи је било турбуленција у Општинском одбору СДС-а и многи стари чланови су незадовољни, зато што је нова структура у одбору њих потпуно занемарила, довела нове људе.

Такође, значајан дио бошњачког и хрватског гласачког тијела који је гласао за Крекића остали су да не знају за кога ће гласати. СДС им не одговара и ја као неко ко је више од 20 година активан у политичком животу и радила сам на помирењу, мислим да то заслужујем, да моје дјеловање сада на неки начин долази до изражаја и да бих била добар кандидат а поготово кад је у питању програм. Била сам директор 20 и нешто година једне невладине организације и донијела много нашој локалној заједници", казала је Видовић.

Тривић је објаснила за Н1 како у ПДП-у гледају на ову тему.

"Ми смо о кандидатури Видовић разговарали на два Предсједништва ПДП-а гдје смо добили информацију о томе. Предаја листи је била у понедјељак а Видовић је објавила кандидатуру у сриједу на Фацебооку. Нико у ПДП-у није о томе знао. Предсједник странке није то знао. Не желим да улазим у личне квалификације, али она је као дио Клуба ПДП-а морала да пита за односе ПДП-а и СДС-а у општини Модрича.

Нама је битна свака општина. Модрича је озбиљна општина. На овај начин се нарушавају односи ПДП-а и СДС-а, иако ПДП подржава заједничког кандидата и моје лично очекивање је да се Видовић повуче у корист кандидата који је унапријед два, три мјесеца био прокламовани кандидат ПДП-а и СДС-а.

Не омаловажујући карактеристике да ли може или не може да изнесе позицију начелника општине, полтика је ту да се договарамо. Овим чином се помаже лошем кандидату СНСД-а да побиједи. Познавајући Јовицу Радуловића, којег ми подржавамо, вјерујем у његову побједу без обзира на расплет ситуације на кандидатури Видовић. Очекујемо да се Видовић повуче у корист тог кандидата", истакла је Тривић.

С обзиром да нису знали да ће се Видовић кандидовати, Тривић нагашава како је то било некоректно према странци, те а је то рекла и Видовић те да је на органима ПДП-а да виде како ће се као странка поставити према њој, ако истраје на кандидатури.

"Не може то проћи тек тако и да зажмиримо на ту ситуацију. Мислим да ће морати доћи до редефинисања односа у клубу посланика а уколико се Видовић повуче, би бил најкоректније", додала је Тривић.

Истакла је и како не сматра да ће овај случај нарушити односе ПДП-а и СДС-а, јер како је нагласила, у ПДП-у нису знали шта ће Видовић урадити.

"Ми нисмо учествовали у њеној кандидатури и не вјерујем да сће СДС одговорити неком контрамјером у некој другој општини јер их сматрам озбиљним да схвате да ово нема везе са ПДП-ом. Ово је лична идеја Видовић и мој апел јавни упућујем СДС-у да покушамо изаћи из ове ситуације и да Видовић размисли о повлачењу кандидатуре", казала је Тривић.

На питање Н1 за Видовић због чега није разговарала са ПДП-ом рекла је како коалициони споразум важи само за опште изборе.

"На општим изборима 2018. године направљен је коалициони споразум између ПДП-а и Сељачке странке и тај споразум важи за опште изборе, на локланим немамо никакав договор. Да је ПДП имао свога кандидата у Модричи, то би била нека друга прича. Нисам имала никакву обавезу да се правдам.

Разговарала сам и са предсједником СДС-а и ПДП-а и није ми циљ да нарушим опозицију, али је требало раније да о томе разговарамо", казала је Видовић, тврдећи да неће бити сметња, да може бити подршка и да дио на који она рачуна је онај дио гласача који они немају.

"Стало ми је да у Модричи побиједи нека друга опција", казала је Видовић.

Кандидате за начелника у Модричи имају још и СНСД и СДС.

(БН/Н1)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Тим

25.09.2020 12:11

Ова Баба из Модрице већ 50 година гули хлеба без мотике, а на рачун народа и још не одустаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2020 12:50

Та Видовицка се намијењала странака и мисли да је неко цијени због тога. Игра прљаву игру. Добила паре да се кандидује и разбије опозицију у Модрици. Срби су дефинитивно луд народ. И оца це продати за лицни интерес.

Name

Ре

25.09.2020 12:53

А ко не гули од њих? Све је то исто. Зато се толико и боре да побједе сви.

Name

Ре

25.09.2020 12:56

Ова је најбоља, ја гласам за њу

Name

Модрица

25.09.2020 13:08

Зато та баба управо завршава зграду у Модрици,видим по агенцијама пуно станова на продају,е моја Модрици теско теби...

Name

Ре тим

25.09.2020 14:15

Најпостенија и најбоља,зена из народа

Name

Мики маус

25.09.2020 16:18

Крекиц добија изборе

Name

Козара

25.09.2020 12:20

Дајте ону што је ојадила оног фратра! Бар је лијепа и зна пос’о!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

25.09.2020 12:35

Какве су то глупости,па зар није логицно да на листи буде ко год испуњава услове.Засто се странке морају удрузивати прије избора,каква је то глупост.Побједник треба да буде онај ко је добио наквисе гласова,а он послије себи нека бира кога це поставити у скупстини.Овако,тјерате странке да се удрузују прије избора,и они који изгубе,нема их нигдје.Најбоље нико ни са ким,па ко побиједи он себи нек бира,нпр.мозда побиједи ПДП а узме доста кандидата за скупстину из Снсд-а,и обрнуто.Али,изборе одрзавати сваке две године,иа ако не ваљају,одмах мијењај.Пусти закон,закон не ваља..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е јеси глупан

26.09.2020 07:32

Па морају се удружити па СНСД има привјесак странки колико хоћеш,они да иду заједно а опозиција раздвојено,баш би било паметно а ова баба то и хоће,ради у корист СНСД,само је искључити,под хитно.

Name

Модрицанин

25.09.2020 12:47

нека казу ко би кандидату сдс у слуцају побједе била постава у опстини, паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коља

25.09.2020 13:47

А сто то тебе интересује???

Name

Модрича

26.09.2020 13:42

Питање је на мјесту са погледа обичног човјека, али исто тако треба водити рачуна да смо кроз прошлост често ражањ спремали, а зец у шуми био, односно лицитирана су одређена имена и људи беспотребно трошени. Личног сам мишљења да ће креирање власти након избора бити веома компликован процес, без обзира на побједнике и немогуће је сада било шта лицитирати и кандидовати људе.

Name

Став

25.09.2020 13:05

Ово је јос један доказ да се и ова друга страна не разликује од актуелне власти, због цега 50% народа константно не излази на изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

25.09.2020 16:26

Бас тако иста багра

Name

Директ

25.09.2020 18:03

И шта онда? Пустићемо и дозволити да нам буде још горе или ћемо да мијењамо ово стање како би нам било све боље?

Name

Ванземаљац

26.09.2020 07:54

Е разликују се,излазимоооооооо

Name

Обрад

25.09.2020 13:16

Свима је вама битно да се увалите у фотељу,а то се ви бринете за Модрицу то окаците мацку о реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин

25.09.2020 13:23

Ристо Марић, ако је господин,чији је он кандидат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

25.09.2020 15:00

Е он ти је ко голуб прелетац,тај би рођеног оца продао само да је на власти...

Name

Ре

25.09.2020 15:16

Тај Ристо је од онога сто се скида на позорници и суце рукаве. Багра...

Name

Јоxо

25.09.2020 18:08

Он као прво није господин. Господин се рађа а не постаје преко ноћи. Уништио све што се могло уништити, изварао народ на сваком кораку. За њега неће гласати ни његови из куће. Јовица Радуловић побјеђује на изборима у Модричи.

Name

Идеално

26.09.2020 00:01

Управо то нај горе министарство за борачка питања Милуновић и Савчић. Први гања свој интерес овај други вјероватно уцијењен и ето ти резултата. Причају о помоћи борцима, а борци добијају отказе на све стране и то међу првима...да ослободе простор за дезертере да они могу радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

26.09.2020 12:46

Браво Јелена, исјрени опозиционар без длаке на језику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

27.09.2020 05:27

Прича да нечија кћерка, ваљда од неког моћника, треба да буде градоначелник Модриче. Тако причају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2020 14:54

То се неће десит.

Name

Ова жена

27.09.2020 18:39

Ова ми је жена од почетка "смрдила"-више ми је изгледала као "кртица" која је доведена да за некога ради. И ево, нажалост, то се и показује... Њен задатак је, уз вјероватно већу суму новаца, да разбије гласачко тијело опозиције у Модричи. Проклета жено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава моја дједовина

01.10.2020 05:54

Једино ресење је да насу Модрицу преузму младе снаге и да је покрену набоље. Мој избор је Мара Милосевиц... Мара до победе

ОДГОВОРИТЕ