Najbolje da ona povuče kandidaturu za načelnika Modriče

Poznavajući Jovicu Radulovića, kojeg mi podržavamo, vjerujem u njegovu pobjedu bez obzira na rasplet situacije na kandidaturi Vidović. Očekujemo da se Vidović povuče u korist tog kandidata", istakla je Trivić.

Republika Srpska 25.09.2020 | 13:51
Najbolje da ona povuče kandidaturu za načelnika Modriče

Iako PDP i SDS imaju koalicioni sporazum prema kojem zajedničkim snagama izlaze na lokalne izbore, ipak se, iako još uvijek nije krenula predizborna kampanja, javljaju brojni problemi kada je riječ o odnosima ove dvije stranke. Najuočljivije je to u Prijedoru, Tesliću, ali i u Modriči o čemu su u Novom danu detaljisale Jelena Trivić i Gordana Vidović, poslanice Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vidović se kandidovala za poziciju načelnice za opštinu Modriča ispred Seljačke stranke, a iz PDP-a kažu kako nisu znali za to do zadnjeg momenta i da očekuju da se Vidović povuče.

"U Modriči je specifična situacija i niko ne može znati šta se dešava u lokalnoj zajednici. Svi znamo da je u zadnjih sedam dana pred predaju kandidatskih listi Dodik smijenio Opštinski odbor i aktuelnog načelnika i postavio nove ljude i imenovao aktuelnu poslanicu Narodne skupštini Maru Milošević. Jedan dio glasačkog tijela vjeran Krekiću ne podržava novu kandidaturu.

S druge strane u Modriči je bilo turbulencija u Opštinskom odboru SDS-a i mnogi stari članovi su nezadovoljni, zato što je nova struktura u odboru njih potpuno zanemarila, dovela nove ljude.

Takođe, značajan dio bošnjačkog i hrvatskog glasačkog tijela koji je glasao za Krekića ostali su da ne znaju za koga će glasati. SDS im ne odgovara i ja kao neko ko je više od 20 godina aktivan u političkom životu i radila sam na pomirenju, mislim da to zaslužujem, da moje djelovanje sada na neki način dolazi do izražaja i da bih bila dobar kandidat a pogotovo kad je u pitanju program. Bila sam direktor 20 i nešto godina jedne nevladine organizacije i donijela mnogo našoj lokalnoj zajednici", kazala je Vidović.

Trivić je objasnila za N1 kako u PDP-u gledaju na ovu temu.

"Mi smo o kandidaturi Vidović razgovarali na dva Predsjedništva PDP-a gdje smo dobili informaciju o tome. Predaja listi je bila u ponedjeljak a Vidović je objavila kandidaturu u srijedu na Facebooku. Niko u PDP-u nije o tome znao. Predsjednik stranke nije to znao. Ne želim da ulazim u lične kvalifikacije, ali ona je kao dio Kluba PDP-a morala da pita za odnose PDP-a i SDS-a u opštini Modriča.

Nama je bitna svaka opština. Modriča je ozbiljna opština. Na ovaj način se narušavaju odnosi PDP-a i SDS-a, iako PDP podržava zajedničkog kandidata i moje lično očekivanje je da se Vidović povuče u korist kandidata koji je unaprijed dva, tri mjeseca bio proklamovani kandidat PDP-a i SDS-a.

Ne omalovažujući karakteristike da li može ili ne može da iznese poziciju načelnika opštine, poltika je tu da se dogovaramo. Ovim činom se pomaže lošem kandidatu SNSD-a da pobijedi. Poznavajući Jovicu Radulovića, kojeg mi podržavamo, vjerujem u njegovu pobjedu bez obzira na rasplet situacije na kandidaturi Vidović. Očekujemo da se Vidović povuče u korist tog kandidata", istakla je Trivić.

S obzirom da nisu znali da će se Vidović kandidovati, Trivić nagašava kako je to bilo nekorektno prema stranci, te a je to rekla i Vidović te da je na organima PDP-a da vide kako će se kao stranka postaviti prema njoj, ako istraje na kandidaturi.

"Ne može to proći tek tako i da zažmirimo na tu situaciju. Mislim da će morati doći do redefinisanja odnosa u klubu poslanika a ukoliko se Vidović povuče, bi bil najkorektnije", dodala je Trivić.

Istakla je i kako ne smatra da će ovaj slučaj narušiti odnose PDP-a i SDS-a, jer kako je naglasila, u PDP-u nisu znali šta će Vidović uraditi.

"Mi nismo učestvovali u njenoj kandidaturi i ne vjerujem da sće SDS odgovoriti nekom kontramjerom u nekoj drugoj opštini jer ih smatram ozbiljnim da shvate da ovo nema veze sa PDP-om. Ovo je lična ideja Vidović i moj apel javni upućujem SDS-u da pokušamo izaći iz ove situacije i da Vidović razmisli o povlačenju kandidature", kazala je Trivić.

Na pitanje N1 za Vidović zbog čega nije razgovarala sa PDP-om rekla je kako koalicioni sporazum važi samo za opšte izbore.

"Na opštim izborima 2018. godine napravljen je koalicioni sporazum između PDP-a i Seljačke stranke i taj sporazum važi za opšte izbore, na loklanim nemamo nikakav dogovor. Da je PDP imao svoga kandidata u Modriči, to bi bila neka druga priča. Nisam imala nikakvu obavezu da se pravdam.

Razgovarala sam i sa predsjednikom SDS-a i PDP-a i nije mi cilj da narušim opoziciju, ali je trebalo ranije da o tome razgovaramo", kazala je Vidović, tvrdeći da neće biti smetnja, da može biti podrška i da dio na koji ona računa je onaj dio glasača koji oni nemaju.

"Stalo mi je da u Modriči pobijedi neka druga opcija", kazala je Vidović.

Kandidate za načelnika u Modriči imaju još i SNSD i SDS.

(BN/N1)

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

Tim

25.09.2020 12:11

Ova Baba iz Modrice već 50 godina guli hleba bez motike, a na račun naroda i još ne odustaje.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2020 12:50

Ta Vidovicka se namijenjala stranaka i misli da je neko cijeni zbog toga. Igra prljavu igru. Dobila pare da se kandiduje i razbije opoziciju u Modrici. Srbi su definitivno lud narod. I oca ce prodati za licni interes.

Name

Re

25.09.2020 12:53

A ko ne guli od njih? Sve je to isto. Zato se toliko i bore da pobjede svi.

Name

Re

25.09.2020 12:56

Ova je najbolja, ja glasam za nju

Name

Modrica

25.09.2020 13:08

Zato ta baba upravo završava zgradu u Modrici,vidim po agencijama puno stanova na prodaju,e moja Modrici tesko tebi...

Name

Re tim

25.09.2020 14:15

Najpostenija i najbolja,zena iz naroda

Name

Miki maus

25.09.2020 16:18

Krekic dobija izbore

Name

Kozara

25.09.2020 12:20

Dajte onu što je ojadila onog fratra! Bar je lijepa i zna pos’o!

ODGOVORITE
Name

Andric

25.09.2020 12:35

Kakve su to gluposti,pa zar nije logicno da na listi bude ko god ispunjava uslove.Zasto se stranke moraju udruzivati prije izbora,kakva je to glupost.Pobjednik treba da bude onaj ko je dobio nakvise glasova,a on poslije sebi neka bira koga ce postaviti u skupstini.Ovako,tjerate stranke da se udruzuju prije izbora,i oni koji izgube,nema ih nigdje.Najbolje niko ni sa kim,pa ko pobijedi on sebi nek bira,npr.mozda pobijedi PDP a uzme dosta kandidata za skupstinu iz Snsd-a,i obrnuto.Ali,izbore odrzavati svake dve godine,ia ako ne valjaju,odmah mijenjaj.Pusti zakon,zakon ne valja..

ODGOVORITE
Name

E jesi glupan

26.09.2020 07:32

Pa moraju se udružiti pa SNSD ima privjesak stranki koliko hoćeš,oni da idu zajedno a opozicija razdvojeno,baš bi bilo pametno a ova baba to i hoće,radi u korist SNSD,samo je isključiti,pod hitno.

Name

Modricanin

25.09.2020 12:47

neka kazu ko bi kandidatu sds u slucaju pobjede bila postava u opstini, pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

Kolja

25.09.2020 13:47

A sto to tebe interesuje???

Name

Модрича

26.09.2020 13:42

Питање је на мјесту са погледа обичног човјека, али исто тако треба водити рачуна да смо кроз прошлост често ражањ спремали, а зец у шуми био, односно лицитирана су одређена имена и људи беспотребно трошени. Личног сам мишљења да ће креирање власти након избора бити веома компликован процес, без обзира на побједнике и немогуће је сада било шта лицитирати и кандидовати људе.

Name

Stav

25.09.2020 13:05

Ovo je jos jedan dokaz da se i ova druga strana ne razlikuje od aktuelne vlasti, zbog cega 50% naroda konstantno ne izlazi na izbore.

ODGOVORITE
Name

Virus

25.09.2020 16:26

Bas tako ista bagra

Name

Direkt

25.09.2020 18:03

I šta onda? Pustićemo i dozvoliti da nam bude još gore ili ćemo da mijenjamo ovo stanje kako bi nam bilo sve bolje?

Name

Vanzemaljac

26.09.2020 07:54

E razlikuju se,izlazimoooooooo

Name

Obrad

25.09.2020 13:16

Svima je vama bitno da se uvalite u fotelju,a to se vi brinete za Modricu to okacite macku o rep.

ODGOVORITE
Name

Gospodin

25.09.2020 13:23

Risto Marić, ako je gospodin,čiji je on kandidat?

ODGOVORITE
Name

Maja

25.09.2020 15:00

E on ti je ko golub preletac,taj bi rođenog oca prodao samo da je na vlasti...

Name

Re

25.09.2020 15:16

Taj Risto je od onoga sto se skida na pozornici i suce rukave. Bagra...

Name

Joxo

25.09.2020 18:08

On kao prvo nije gospodin. Gospodin se rađa a ne postaje preko noći. Uništio sve što se moglo uništiti, izvarao narod na svakom koraku. Za njega neće glasati ni njegovi iz kuće. Jovica Radulović pobjeđuje na izborima u Modriči.

Name

Idealno

26.09.2020 00:01

Upravo to naj gore ministarstvo za boračka pitanja Milunović i Savčić. Prvi ganja svoj interes ovaj drugi vjerovatno ucijenjen i eto ti rezultata. Pričaju o pomoći borcima, a borci dobijaju otkaze na sve strane i to među prvima...da oslobode prostor za dezertere da oni mogu raditi.

ODGOVORITE
Name

Niki

26.09.2020 12:46

Bravo Jelena, isjreni opozicionar bez dlake na jeziku.

ODGOVORITE
Name

D

27.09.2020 05:27

Priča da nečija kćerka, valjda od nekog moćnika, treba da bude gradonačelnik Modriče. Tako pričaju..

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2020 14:54

To se neće desit.

Name

Ova žena

27.09.2020 18:39

Ova mi je žena od početka "smrdila"-više mi je izgledala kao "krtica" koja je dovedena da za nekoga radi. I evo, nažalost, to se i pokazuje... Njen zadatak je, uz vjerovatno veću sumu novaca, da razbije glasačko tijelo opozicije u Modriči. Prokleta ženo!

ODGOVORITE
Name

Trebava moja djedovina

01.10.2020 05:54

Jedino resenje je da nasu Modricu preuzmu mlade snage i da je pokrenu nabolje. Moj izbor je Mara Milosevic... Mara do pobede

ODGOVORITE