Котор Варош може бити примјер за развој Српца

Он је истакао и примјер Котор Вароша, који је доживио препород, гдје нема незапослених а захваљујући развоју реалне привреде радну снагу ангажује из сусједних општина.

Република Српска 25.09.2020 | 12:40
Котор Варош може бити примјер за развој Српца

- Улагање у развој економије и запошљавања мора бити приоритет како би се створили бољи услови за живот и зауставио одлазак младих са ових простора. То се може постићи  добрим идејама и квалитетним пројектима за привлачење капитала наших људи и иностраних бизнисмена којима се мора створити сигуран амбијент за привредјивање.

 Ово је речено на скупу којег је синоћ организовао Општински одбор Партије демократског прогреса у Српцу, којем је присуствовао и почасни предсједник ове партије Младен Иванић.

„Није ми познато да ли је у Српцу присутна Европска банка за обнову и развој, јер је њена помоћ веома значајна за подршку  привредним фирмама у пословању тако и за  излазак на тржиште. Она улаже паре, не кредит и својим учешћем хоће дио власништва, што треба искористити као реалну шансу“,  рекао је Иванић.

Он је истакао и примјер Котор Вароша, који је доживио препород, гдје нема незапослених а захваљујући развоју реалне привреде радну снагу ангажује из сусједних општина.

"То се може постићи ако имате идеју, иницијативу, фирму и кадрове“,  казао је Иванић, који је дао пуну подршку  програму  коалиције „Са народом за бољи Србац – ПДП-СДС“.

 

Кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника општине Србац на предстојећим локалним изборима Небојша Ракић је изјавио да ова коалиција има тим за реализацију програмских задатака у циљу рјешавања економских питања и привредни опоравак у овој локалној заједници.

"Економија је приоритет у програму наше коалиције. Шансу видимо у искориштавању природних ресурса, нарочито у сектору пољопривреде од које живи већина становништва наше општине. Радићемо на враћању Шумског гадинства из Градишке у Србац, као што је некада било,  те отварање малограничног прелаза Србац – Давор у Републици Хрватској. Подршка постојећим и отварању нових  привредних капацитета  и запошљавање у реалном сектору кроз примјену олакшица, како би се зауставио одлазак младих, такодје, ће бити приоритет нашег рада“,  рекао је Ракић.

Он је нагласио да има рјешења и за побољшање статуса пензионера и свих социјалних категорија и због тога очекује повјерење градјана.

(БН/С.К.) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

К.Варош

25.09.2020 11:37

Најразвијенија општина у којој 95% становништва ради за голи минималац без шанси да икад добију више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријебљези

25.09.2020 11:45

Па за ракица неће гласат ни његови из куће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивинарри

25.09.2020 11:45

Доста је он нас рекетирао, гласа добити неће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радница

25.09.2020 11:47

Дотични господин Ракиц боље да се извини својим бившим радницама за “узнемиравање”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жупа

25.09.2020 17:06

Лијепо је водио садашњу Перутнину а тадашњи Живинопродукт за вријеме рата. Након њега фирма је дотакнула дно. Основао приватно предузеће па сам себи продавао пилиће, за динаре наравно, и са роком плаћања од 90 дана. А ту исту пилетину продавао за њемачке марке. Па када прода камион-хладњачу пилетине за рецимо 20 хљада марака, за 90 дана плати Живинопродукту ту исту робу за цијену кутије жвакаћих гума. У животу пиле и кокош није отхранио а "први живинар" РС. Која магла. И у праву је госпођа која се потписала као Радница. Познат је као неко ко воли да "узнемирава" жене, да насрће и да се бахато понаша према њима. Не гледа ни на разлику у годинама. Ако је ово кандидат опозиције онда Млађан може мирно спавати и спремати се за други мандат. Иначе, ни други кандидат умјесто првог пијетла Ракића не би имао шансу против актуелног начелника који је прије свега добар и поштен човјек.

Name

Пограницна скитница

25.09.2020 12:01

Несо,Несо малограницних прелаза измедју цланица ЕУ и осталих земаља НИКАД није било ,нити це бити ,и то није у домену одлуцивања РХ или БиХ. Изузетак од ових правила је једино Свајцарска ,и то из познатих разлога (градјани Сwитзе нити тразе посао у ЕУ ,нити наваљују на границе исте ,и имају далеко виси стандард. Сто се тице М Г П Србац ..Давор исти и јест укинут ступањем ХР. у цланство ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

25.09.2020 13:20

Предизборна обецања у која нико невјерује.Везе с везом нема.

Name

јааааа

25.09.2020 12:56

Србачки зет,Младене растјерај те црвене у Србцу доста предизборних обећања и билборда с погледом у небо,нико народ не гледа у оци само онда кад петљају обећавају и лажу пред избореее..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јјааааа

25.09.2020 13:38

Е ови црвени су нам дошли главе, нама малим обичним људима, а ништа са собом понијети неће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будич

27.09.2020 05:50

Шта је вама,па зар не видите ви ову снагу овамо? Па СНСД,УС,НДП, це вас помести хахаха,заједно са вашим Ракићем. Јаки смо ми много сви смо ми црвени.