Kotor Varoš može biti primjer za razvoj Srpca

On je istakao i primjer Kotor Varoša, koji je doživio preporod, gdje nema nezaposlenih a zahvaljujući razvoju realne privrede radnu snagu angažuje iz susjednih opština.

Republika Srpska 25.09.2020 | 12:40
Kotor Varoš može biti primjer za razvoj Srpca

- Ulaganje u razvoj ekonomije i zapošljavanja mora biti prioritet kako bi se stvorili bolji uslovi za život i zaustavio odlazak mladih sa ovih prostora. To se može postići  dobrim idejama i kvalitetnim projektima za privlačenje kapitala naših ljudi i inostranih biznismena kojima se mora stvoriti siguran ambijent za privredjivanje.

 Ovo je rečeno na skupu kojeg je sinoć organizovao Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Srpcu, kojem je prisustvovao i počasni predsjednik ove partije Mladen Ivanić.

„Nije mi poznato da li je u Srpcu prisutna Evropska banka za obnovu i razvoj, jer je njena pomoć veoma značajna za podršku  privrednim firmama u poslovanju tako i za  izlazak na tržište. Ona ulaže pare, ne kredit i svojim učešćem hoće dio vlasništva, što treba iskoristiti kao realnu šansu“,  rekao je Ivanić.

On je istakao i primjer Kotor Varoša, koji je doživio preporod, gdje nema nezaposlenih a zahvaljujući razvoju realne privrede radnu snagu angažuje iz susjednih opština.

"To se može postići ako imate ideju, inicijativu, firmu i kadrove“,  kazao je Ivanić, koji je dao punu podršku  programu  koalicije „Sa narodom za bolji Srbac – PDP-SDS“.

 

Kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika opštine Srbac na predstojećim lokalnim izborima Nebojša Rakić je izjavio da ova koalicija ima tim za realizaciju programskih zadataka u cilju rješavanja ekonomskih pitanja i privredni oporavak u ovoj lokalnoj zajednici.

"Ekonomija je prioritet u programu naše koalicije. Šansu vidimo u iskorištavanju prirodnih resursa, naročito u sektoru poljoprivrede od koje živi većina stanovništva naše opštine. Radićemo na vraćanju Šumskog gadinstva iz Gradiške u Srbac, kao što je nekada bilo,  te otvaranje malograničnog prelaza Srbac – Davor u Republici Hrvatskoj. Podrška postojećim i otvaranju novih  privrednih kapaciteta  i zapošljavanje u realnom sektoru kroz primjenu olakšica, kako bi se zaustavio odlazak mladih, takodje, će biti prioritet našeg rada“,  rekao je Rakić.

On je naglasio da ima rješenja i za poboljšanje statusa penzionera i svih socijalnih kategorija i zbog toga očekuje povjerenje gradjana.

(BN/S.K.) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

K.Varoš

25.09.2020 11:37

Najrazvijenija opština u kojoj 95% stanovništva radi za goli minimalac bez šansi da ikad dobiju više.

ODGOVORITE
Name

Prijebljezi

25.09.2020 11:45

Pa za rakica neće glasat ni njegovi iz kuće

ODGOVORITE
Name

Zivinarri

25.09.2020 11:45

Dosta je on nas reketirao, glasa dobiti neće

ODGOVORITE
Name

Radnica

25.09.2020 11:47

Dotični gospodin Rakic bolje da se izvini svojim bivšim radnicama za “uznemiravanje”

ODGOVORITE
Name

Župa

25.09.2020 17:06

Lijepo je vodio sadašnju Perutninu a tadašnji Živinoprodukt za vrijeme rata. Nakon njega firma je dotaknula dno. Osnovao privatno preduzeće pa sam sebi prodavao piliće, za dinare naravno, i sa rokom plaćanja od 90 dana. A tu istu piletinu prodavao za njemačke marke. Pa kada proda kamion-hladnjaču piletine za recimo 20 hljada maraka, za 90 dana plati Živinoproduktu tu istu robu za cijenu kutije žvakaćih guma. U životu pile i kokoš nije othranio a "prvi živinar" RS. Koja magla. I u pravu je gospođa koja se potpisala kao Radnica. Poznat je kao neko ko voli da "uznemirava" žene, da nasrće i da se bahato ponaša prema njima. Ne gleda ni na razliku u godinama. Ako je ovo kandidat opozicije onda Mlađan može mirno spavati i spremati se za drugi mandat. Inače, ni drugi kandidat umjesto prvog pijetla Rakića ne bi imao šansu protiv aktuelnog načelnika koji je prije svega dobar i pošten čovjek.

Name

Pogranicna skitnica

25.09.2020 12:01

Neso,Neso malogranicnih prelaza izmedju clanica EU i ostalih zemalja NIKAD nije bilo ,niti ce biti ,i to nije u domenu odlucivanja RH ili BiH. Izuzetak od ovih pravila je jedino Svajcarska ,i to iz poznatih razloga (gradjani Switze niti traze posao u EU ,niti navaljuju na granice iste ,i imaju daleko visi standard. Sto se tice M G P Srbac ..Davor isti i jest ukinut stupanjem HR. u clanstvo EU.

ODGOVORITE
Name

bl

25.09.2020 13:20

Predizborna obecanja u koja niko nevjeruje.Veze s vezom nema.

Name

jaaaaa

25.09.2020 12:56

Srbački zet,Mladene rastjeraj te crvene u Srbcu dosta predizbornih obećanja i bilborda s pogledom u nebo,niko narod ne gleda u oci samo onda kad petljaju obećavaju i lažu pred izboreee..

ODGOVORITE
Name

Jjaaaaa

25.09.2020 13:38

E ovi crveni su nam došli glave, nama malim običnim ljudima, a ništa sa sobom ponijeti neće

ODGOVORITE
Name

Budič

27.09.2020 05:50

Šta je vama,pa zar ne vidite vi ovu snagu ovamo? Pa SNSD,US,NDP, ce vas pomesti hahaha,zajedno sa vašim Rakićem. Jaki smo mi mnogo svi smo mi crveni.