Миша је Томи написао велики хит а посвећен је овој певачици!

Песма "Еј Бранка, Бранка" једна је од најпознатијих коју је отпевао легендарни Тома Здравковић, а аутор ове нумере је композитор и певач Миша Марковић, који је пре два дана преминуо у 71. години живота. Оно што многи не знају јесте да је поменута нумера посвећена једној познатој певачици.

Забава 24.09.2020 | 20:07
Миша је Томи написао велики хит а посвећен је овој певачици!

Реч је о Бранки Соврлић, која је приликом гостовања у једној емисији открила да је песма "Еј Бранка, Бранка" настала сасвим случајно, али да је посвећена управо њој.

- Миша Марковић ми је правио прве песме и возио ме је на станицу као прави колега, и ја га питам да ми каже како прави песме и одмах је рекао: "Еј, Бранка, Бранка, ко је крив због нашег растанка". Отишао је кући и написао хит - испричала је Бранка својевремено у емисији "Пресс претрес".

Композитор и певач Миша Марковић, који је пре два дана преминуо, био је истакнути уметник који је радио са великим бројем певача бивше Југославије, те је тако био аутор бројних песама које су муњевитом брзином постајале хитови. Марковић је био аутор великих хитова као што су “Реците му да га волим”, „Рузмарин“, „Кунем ти се животом“, „Лажу да време лечи све“, “Срце је моје виолина”, “Ево већ је Божић”, “Еј Бранка, Бранка”, „Босанац“, и многих других које су отпевали народни певачи.

Извор: курир.рс /блиц фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар