Miša je Tomi napisao veliki hit a posvećen je ovoj pevačici!

Pesma "Ej Branka, Branka" jedna je od najpoznatijih koju je otpevao legendarni Toma Zdravković, a autor ove numere je kompozitor i pevač Miša Marković, koji je pre dva dana preminuo u 71. godini života. Ono što mnogi ne znaju jeste da je pomenuta numera posvećena jednoj poznatoj pevačici.

Zabava 24.09.2020 | 20:07
Miša je Tomi napisao veliki hit a posvećen je ovoj pevačici!

Reč je o Branki Sovrlić, koja je prilikom gostovanja u jednoj emisiji otkrila da je pesma "Ej Branka, Branka" nastala sasvim slučajno, ali da je posvećena upravo njoj.

- Miša Marković mi je pravio prve pesme i vozio me je na stanicu kao pravi kolega, i ja ga pitam da mi kaže kako pravi pesme i odmah je rekao: "Ej, Branka, Branka, ko je kriv zbog našeg rastanka". Otišao je kući i napisao hit - ispričala je Branka svojevremeno u emisiji "Press pretres".

Kompozitor i pevač Miša Marković, koji je pre dva dana preminuo, bio je istaknuti umetnik koji je radio sa velikim brojem pevača bivše Jugoslavije, te je tako bio autor brojnih pesama koje su munjevitom brzinom postajale hitovi. Marković je bio autor velikih hitova kao što su “Recite mu da ga volim”, „Ruzmarin“, „Kunem ti se životom“, „Lažu da vreme leči sve“, “Srce je moje violina”, “Evo već je Božić”, “Ej Branka, Branka”, „Bosanac“, i mnogih drugih koje su otpevali narodni pevači.

Izvor: kurir.rs /blic foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar