Приједор: Хапшење по потјерници због убиства у Хрватској

Полиција из Приједора ухапсила је Бранка Брајковића (34) из тог града по потјерници Интерпола Загреба која га терети за убиство и наношење тешких тјелесних повреда.

Република Српска 23.09.2020 | 19:17
Приједор: Хапшење по потјерници због убиства у Хрватској

Како незванично сазнајемо, Брајковић је осумњичен да је са још три особе током пљачке лани у Хрватској претукао пензионера Јосипа Хорвата (61), којем су након батинања пљачкаши украли новац и побјегли, а несрећни човјек касније је подлегао повредама.

Из ПУ Приједор кратко су навели да је осумњичени Б.Б. ухапшен на основу међународне црвене потјернице Интерпола Загреб и предат у надлежност Суда БиХ на даље поступање.

Према информацијама из хрватске полиције раније објављеним у медијима, 1. новембра лани четири разбојника лажно су се представила као полицајци и у полицијским униформама дошла до куће Хорвата у Селнику, код Лудбрега, гдје је живио сам након смрти својих родитеља и био успјешан пољопривредник. Тада су несрећног човјека брутално претукли, док им није рекао гдје је сакрио око 600.000 куна.

Након што су украли новац, пљачкаши су жртву оставили да лежи у локви крви, а тек након неколико сати успио је да позове помоћ. Хорват је затим хоспитализован, али је послије три мјесеца лијечења подлегао повредама.

Мјештани су тада испричали да су "полицајци" знали да ће једино њима Хорват отворити врата јер су му прије неколико година, док му је отац био жив, маскирани разбојници упали у кућу и узели новац од продатог комбајна.

Медији су такође објавили да је хрватска полиција у јуну због овог злочина ухапсила двојицу мушкараца у Загребу старих 32 и 23 године, док су за другом двојицом расписане потернице.

Један од њих је и Брајковић, одраније познат полицији. Он је хапшен прије шест година у Загребу са Борисом Пајићем из Приједора због сумње да су власнику кафића у Загребу слупали и запалили скупоцјени БМW.

Послије хапшења, притиснути доказима, они су полицији признали да су плаћени да запале аутомобил БМW како би послали власнику поруку да неријешени имовинско-правни односи не падају у заборав.

Брајковић је такође познат полицији по разним кривичним дјелима. Он је 2008. сумњичен да је због неузвраћене љубави моторном пилом насрнуо на једну малољетницу, која је тада задобила лакше посјекотине.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

И онда кукамо

23.09.2020 19:28

...да нас мрзе и нападају? Ево доказа.

ОДГОВОРИТЕ