Дијалог у Бриселу се отказује због Приштине?

Следећа рунда дијалога Београда и Приштине, планирана за 28. септембар, доведена је у питање због одбијања Приштине да разговара о Заједници српских општина

Србија 23.09.2020 | 16:50
Дијалог у Бриселу се отказује због Приштине?

У европским дипломатским изворима Тањугу је речено да је следећа рунда експертских разговора Београда и Приштине, као и састанак на високом нивоу између председника Србије Александра Вучића и премијера привремених косовских институација Авдулаха Хотија "још под знаком питања” .

Проблем је, како се незванично наводи, одбијање Приштине да разговара о имплементацији договора из 2013. године, који подразумева формирање Заједнице српских општина.

Извори Тањуга наводе да је ЕУ поручила Приштини да не може да ”бира о чему ће да преговара, а о чему неће”, јер је већ пристала на договорену агенду која подразумева разговоре о имплементацији свих непримењених договора из Бриселског споразума.

Иако је састанак Вучића и Хотија планиран и најављен за 28. септембар, у Европској служби за спољне послове кажу да тренутно не могу да најаве тај састанак.

Уместо тога, напомињу да се дијалог на експертском и високом нивоу наставља чим "све буде на месту”, односно чим се две стране договоре.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја комедије

23.09.2020 15:05

??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

види се колико је јака еу

23.09.2020 15:20

Европо уцјењује вас пристина а амери кад им несто казу морају да слусају

Name

Моја Европо

23.09.2020 17:43

Тако смо тезили да будемо једнаки, јел и ми смо Европа, сто је то боља било која Балканска земља од нас....

ОДГОВОРИТЕ