Dijalog u Briselu se otkazuje zbog Prištine?

Sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, planirana za 28. septembar, dovedena je u pitanje zbog odbijanja Prištine da razgovara o Zajednici srpskih opština

Srbija 23.09.2020 | 16:50
Dijalog u Briselu se otkazuje zbog Prištine?

U evropskim diplomatskim izvorima Tanjugu je rečeno da je sledeća runda ekspertskih razgovora Beograda i Prištine, kao i sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih kosovskih instituacija Avdulaha Hotija "još pod znakom pitanja” .

Problem je, kako se nezvanično navodi, odbijanje Prištine da razgovara o implementaciji dogovora iz 2013. godine, koji podrazumeva formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvori Tanjuga navode da je EU poručila Prištini da ne može da ”bira o čemu će da pregovara, a o čemu neće”, jer je već pristala na dogovorenu agendu koja podrazumeva razgovore o implementaciji svih neprimenjenih dogovora iz Briselskog sporazuma.

Iako je sastanak Vučića i Hotija planiran i najavljen za 28. septembar, u Evropskoj službi za spoljne poslove kažu da trenutno ne mogu da najave taj sastanak.

Umesto toga, napominju da se dijalog na ekspertskom i visokom nivou nastavlja čim "sve bude na mestu”, odnosno čim se dve strane dogovore.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja komedije

23.09.2020 17:05

😀😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤭

ODGOVORITE
Name

vidi se koliko je jaka eu

23.09.2020 17:20

Evropo ucjenjuje vas pristina a ameri kad im nesto kazu moraju da slusaju

Name

Moja Evropo

23.09.2020 19:43

Tako smo tezili da budemo jednaki, jel i mi smo Evropa, sto je to bolja bilo koja Balkanska zemlja od nas....

ODGOVORITE