Бх. планер за жене ЦХИЦовник и трговачки ланац Бинго донирали 3.800 КМ

Данас је у СОС Дјечијем селу БиХ уприличена церемонија уручења донаторског чека у вриједности 3.800,00 КМ и дружење донатора – представника ЦХИЦовника и Бинга са будућим корисницама донације које су у бризи и подршци СОС Дјечијих села БиХ.

Босна и Херцеговина 23.09.2020 | 16:09
Бх. планер за жене ЦХИЦовник и трговачки ланац Бинго донирали 3.800 КМ

Ана Ћавар, директорица БОЊОУР.ба портала који је издавач ЦХИЦовника, првог бх. планера за жене и Татјана Пауноски, руководилац службе маркетинга Бинго су уручиле донаторски чек Дамиру Махмићу, Пројектном менаџеру Регионалног БМЗ YЕЕП пројекта (Yоутх Емпоwермент Енаблинг Проспецтс).  

„Захваљујући купцима, у прилици смо његовати предивно партнерство између ЦХИЦовника, Бинга и СОС Дјечијих села БиХ које траје већ неколико година. Сви који су задње четири године куповали ЦХИЦовник у Бинго маркетима су истовремено подржавали рад СОС Дјечијих села БиХ, а овог пута смо донацију одлучили усмјерити према младим особама које имају потребу за стручним усавршавањем како би могли доћи до запослења.

Жељели смо уз младе који су одрастали у бризи СОС породица, подржати и младе родитеље и  незапослене самохране маме које се суочавају са разним изазовима, а укључене су у Програм јачања породица СОС Дјечијих села БиХ. Овом донацијом ће се финансирати едукације/преквалификације које младим људима требају осигурати боље могућности запослења и на то смо јако поносни. “ истакла је Ана Ћавар, директорица портала Боњоур.ба. 

Татјана Пауноски, руководитељица маркетинга компаније Бинго је додала: „Као дугогодишњи најбољи пријатељ СОС Дјечијих села БиХ настојимо одговорити на различите потребе како дјеце, тако и младих, но ова прилика да подржимо додатно оспособљавање младих људи како би пронашли адекватно запослење нам се као највећем послодавцу у БиХ посебно допала. Свјесни смо свих изазова са којим се суочавају послодавци с једне, али и упосленици с друге стране, утолико нам је било истински важно подржати и охрабрити младе људе који неријетко буду ускраћени за прилике због предрасуда. Надам се да ће едукације које одаберу кориснице допринијети у проналаску посла“. 

 „Заиста је благослов имати пријатеље какве смо добили у ЦХИЦовнику и Бингу, јер нас слушају, чују и са нама траже најбоља рјешења. СОС Дјечија села БиХ имају велику одговорност, за самосталан и успјешан живот припремити дјецу и младе људе, срећом свих 26 година колико смо присутни у БиХ нисмо били сами и увијек смо се могли ослонити на оне којима је истински стало да наша дјеца имају једнаке прилике, да одрастају окружени породицом и љубављу. Хвала ЦХИЦовнику и Бингу што су безрезервна подршка у мисији да ниједно дијете не треба одрастати само“, нагласио је Дамир Махмић, Пројектни менаџер Регионалног БМЗ YЕЕП пројекта СОС Дјечијих села БиХ. 

„Ово је прилика коју желим искористити како бих се по завршетку школе могла што лакше запослити и што боље позиционирати на тржишту рада. Сматрам да ће ми обука пружити додатно знање и простор за усавршавање а знам да послодавци цијене и траже додана знања и искуства која могу добити управо кроз ову стручну обуку.

Сретна  сам и захвална донаторима на овој супер прилици и обзиром да завршавам ускоро школу, осјећам се сигурнијом и вјерујем да ћу након обуке лакше пронаћи посао“ казала је С. једна од корисница донације (због заштите приватности дјеце и младих, име и презиме није наведено). 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар