Власт крије списак набавки у вријеме ванредног стања!

„Када смо укидали ванредно стање, ми смо као посланици од стране премијера Вишковића и предсједнице Цвијановић добили обећање да ћемо добити списак свих јавних набавки које су спроведене у ванредном стању, која су фирме вршиле набавке и за колике износе", рекао је посланик ПДП-а у НСРС Игор Црнадак. 

Република Српска 22.09.2020 | 17:43
Власт крије списак набавки у вријеме ванредног стања!

Требало је, каже Црнадак, да провјеримо све информације о милионским зарадама појединих фирми и колике су разлике у цијенама које су пале на леђа грађана Републике Српске.

"Од Владе Републике Српске сам добио одговор да Републички штаб за ванредне ситуације није спроводио поступке јавних набавки, већ је закључцима обавезивао ресорна министарства и друге институције за спровођење поступка предметних набавки. И то је све. У једној реченици је садржана невјероватна количина безобразлука и дрскости, а то је срамота премијера Вишковића и читаве Владе“, рекао је Црнадак током сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Он је рекао да ће и посланици и јавност доћи до тих података кад-тад, јер ће доћи и моменат када ће се ствари и у Републици Српској почети рашчишћавати. 

Црнадак је, говорећи о пројекту изградње аеродрома у Херцеговини, рекао да је само за износе новца који су нестали током ванредног стања, могло бити направљено два аеродрома и подсјетио на неке од ранијих афера које су коштале грађане Српске милијарде марака: 

„Још 2013. године, Република Српска је преговарала са компанијом 'Виз ејр' да отвори линије иа Бањалуке. Када су преговори пропали, садашњи предсједник НСРС, а тада министар саобраћаја и веза, рекао је да се одустало од пројекта, јер би од њега користи имали само грађани. Да ли то данас значи, да ће од овог пројекта користи имати још неко?“, пита Црнадак. 

Црнадак је рекао да, ако авиони полете са херцеговачког аеродрома, то бити само заслуга Србије. 

Он је подсјетио и на други, помпезно најављивани пројекат отварања компаније 'Тесла' у Херцеговини и епилог те приче: 

„Извјесни Вучетић, тада савјетник предсједника Републике Српске, представљан је као велики потенцијал који ће направити велике резултате за Републику Српску. На крају смо добили то да је компанија пропала, тај човјек се одрекао држављанства БиХ и побјегао у Њемачку са милионима народног новца и нико не пита за њега, нити је икада одговарао за то дјело. Као што нико никада није одговарао ни за пропаст двије банке са којима су нестали и милиони депозита локалних заједница и институција“, каже Црнадак. 

Црнадак је додао да се однос власти према народу огледа и у предизборним активностима владајућих странака: 

„Слушали смо господина Додика како се смије препричавајући да су чланови СНСД-а поломили ребра активисти СДС-а, а ових дана гледамо и спот њиховог коалиционог партнера у којем су Срби представљени као неки насилни брадати типови у црним кошуљама. Ми то нисмо и то је увреда за све“, закључио је Црнадак, саопштено је из ПДП-а.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

22.09.2020 18:06

Браво Црни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гокси

22.09.2020 18:07

Црнадак кад говори као да маљем удара.Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гокси

22.09.2020 20:26

Бољи је био на Биг радиу.

Name

Ре

23.09.2020 05:33

Ахахахахаха, види се да сте исти ментални склоп.

Name

Јоле

22.09.2020 18:08

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенко БН

22.09.2020 18:08

Црнадак мд изненадио колико је добар посланик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2020 05:34

У ком ти филму живиш.

Name

Јаков

22.09.2020 18:09

Искрени опозиционар и увијек аргументован

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијас лопов

22.09.2020 18:14

Исти је Мицо Мициц ни изми ни подај.

Name

Па

22.09.2020 20:18

Црнадак? Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

22.09.2020 21:07

Црнадак, не вријеђај нам интелигенцију....

ОДГОВОРИТЕ