Vlast krije spisak nabavki u vrijeme vanrednog stanja!

„Kada smo ukidali vanredno stanje, mi smo kao poslanici od strane premijera Viškovića i predsjednice Cvijanović dobili obećanje da ćemo dobiti spisak svih javnih nabavki koje su sprovedene u vanrednom stanju, koja su firme vršile nabavke i za kolike iznose", rekao je poslanik PDP-a u NSRS Igor Crnadak. 

Republika Srpska 22.09.2020 | 17:43
Vlast krije spisak nabavki u vrijeme vanrednog stanja!

Trebalo je, kaže Crnadak, da provjerimo sve informacije o milionskim zaradama pojedinih firmi i kolike su razlike u cijenama koje su pale na leđa građana Republike Srpske.

"Od Vlade Republike Srpske sam dobio odgovor da Republički štab za vanredne situacije nije sprovodio postupke javnih nabavki, već je zaključcima obavezivao resorna ministarstva i druge institucije za sprovođenje postupka predmetnih nabavki. I to je sve. U jednoj rečenici je sadržana nevjerovatna količina bezobrazluka i drskosti, a to je sramota premijera Viškovića i čitave Vlade“, rekao je Crnadak tokom sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

On je rekao da će i poslanici i javnost doći do tih podataka kad-tad, jer će doći i momenat kada će se stvari i u Republici Srpskoj početi raščišćavati. 

Crnadak je, govoreći o projektu izgradnje aerodroma u Hercegovini, rekao da je samo za iznose novca koji su nestali tokom vanrednog stanja, moglo biti napravljeno dva aerodroma i podsjetio na neke od ranijih afera koje su koštale građane Srpske milijarde maraka: 

„Još 2013. godine, Republika Srpska je pregovarala sa kompanijom 'Viz ejr' da otvori linije ia Banjaluke. Kada su pregovori propali, sadašnji predsjednik NSRS, a tada ministar saobraćaja i veza, rekao je da se odustalo od projekta, jer bi od njega koristi imali samo građani. Da li to danas znači, da će od ovog projekta koristi imati još neko?“, pita Crnadak. 

Crnadak je rekao da, ako avioni polete sa hercegovačkog aerodroma, to biti samo zasluga Srbije. 

On je podsjetio i na drugi, pompezno najavljivani projekat otvaranja kompanije 'Tesla' u Hercegovini i epilog te priče: 

„Izvjesni Vučetić, tada savjetnik predsjednika Republike Srpske, predstavljan je kao veliki potencijal koji će napraviti velike rezultate za Republiku Srpsku. Na kraju smo dobili to da je kompanija propala, taj čovjek se odrekao državljanstva BiH i pobjegao u NJemačku sa milionima narodnog novca i niko ne pita za njega, niti je ikada odgovarao za to djelo. Kao što niko nikada nije odgovarao ni za propast dvije banke sa kojima su nestali i milioni depozita lokalnih zajednica i institucija“, kaže Crnadak. 

Crnadak je dodao da se odnos vlasti prema narodu ogleda i u predizbornim aktivnostima vladajućih stranaka: 

„Slušali smo gospodina Dodika kako se smije prepričavajući da su članovi SNSD-a polomili rebra aktivisti SDS-a, a ovih dana gledamo i spot njihovog koalicionog partnera u kojem su Srbi predstavljeni kao neki nasilni bradati tipovi u crnim košuljama. Mi to nismo i to je uvreda za sve“, zaključio je Crnadak, saopšteno je iz PDP-a.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

22.09.2020 18:06

Bravo Crni

ODGOVORITE
Name

Goksi

22.09.2020 18:07

Crnadak kad govori kao da maljem udara.Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Re Goksi

22.09.2020 20:26

Bolji je bio na Big radiu.

Name

Re

23.09.2020 05:33

Ahahahahaha, vidi se da ste isti mentalni sklop.

Name

Јоле

22.09.2020 18:08

Браво

ODGOVORITE
Name

Nevenko BN

22.09.2020 18:08

Crnadak md iznenadio koliko je dobar poslanik

ODGOVORITE
Name

Re

23.09.2020 05:34

U kom ti filmu živiš.

Name

Jakov

22.09.2020 18:09

Iskreni opozicionar i uvijek argumentovan

ODGOVORITE
Name

Mafijas lopov

22.09.2020 18:14

Isti je Mico Micic ni izmi ni podaj.

Name

Pa

22.09.2020 20:18

Crnadak? Hahahaha

ODGOVORITE
Name

NM

22.09.2020 21:07

Crnadak, ne vrijeđaj nam inteligenciju....

ODGOVORITE