Аџић мора платити два милиона или иселити управу

Бањалучком “Крајина осигурању” недостаје новца за покриће техничких резерви, па ће управа поново покушати да прода милионски вриједну пословну зграду у Градишци, у којој је смјештана градска управа, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 22.09.2020 | 14:44
Аџић мора платити два милиона или иселити управу

Из управе предузећа поручују како је вриједност објекта нешто више од два милиона марка, те да немају у плану да праве било какве уступке.

Директор „Крајина осигурања“ Горан Бобар каже да ће се приједлог одлуке о продаји наћи на сједници скупштине акционара која ће се одржати крајем септембра.

“Управни одбор још једном добити мишљење већинског акционара, да ли жели да прода ту зграду. Очекујемо да ће он рећи да се објекат прода по цијени која је раније утврђена, а то је нешто преко два милиона марака. Управни и Извршни одбор није заинтересован за продају испод ове цијене”, казао је Бобар за ЦАПИТАЛ.

Он је подсјетио како су раније одржане двије неуспјеле лицитације за продају те да је пропао и покушај непосредне погодбе са Градишком, која је понудила око 1,25 милиона КМ.

„Не могу предвидјети у којем правцу ће се одвијати продаја, али што се нас тиче немамо проблем да је продамо било коме ко понуди највише новца”, закључио је Бобар.

Подсјећамо, прије двије године, тачније у јулу 2018. градоначелник Градишке Зоран Аџић је након једног скупштинског засиједања поручио како је договор око продаје постигнут, те како је проблем ријешен.

Међутим, испоставило се како договора, а самим тим и продаје није било, због чега је администрација и даље подстанар који плаћа озбиљну кирију. За 800 квадрата пословног простора они мјесечно издвајају око 8.000 марка, или 96.000 марака на годишњем нивоу. Уговором је одређено како је та цијена на снази све до продаје објекта.

Аџић каже како је посао био оквирно договорен али да се није постигао коначни споразум.

“Крајина осигурање је тражило цијену која за нас није била прихватљива. Све што могу да вам кажем да су преговори у току”, поручио је Аџић.

Подсјећамо, како раније нису редовно плаћали најам, суд је донио пресуду којом их је обавезао да у те сврхе плате 700.000 марака.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јово

22.09.2020 13:07

Ста је за највецег неимара у историји Градиске 2 милиона марака. Цастио је Нискоградњу са 750.000КМ, нека поцасти и ове са 2 милиона, ваљда це му пинку вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп Градиске

22.09.2020 13:14

На задњој сједници Скупстине Адзиц је затразио и добио сагласност за ново кредитно задузење од 21,5 милиона марака. Градиска је дугороцно потопљена и без короне са оваквим криминалом и лоповлуком. Зато ови из Крајина осигирања сада цупају ста могу док је ових свјезих пара из кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

22.09.2020 13:25

Неце он платити него овце.ајд да се кладимо да це бити продана граду за 2.900 000 КМ!? Када људи знају онда није проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.09.2020 15:16

Логично да је не купи Ађжич, јер то није имовина Крајина осигурања. Бобар треба да тражити осигуранике а не да распродаје имовину. Градишка ће бити увертира за дил са Лубурићем за зграду у Господској улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

22.09.2020 15:54

Градишка се задужила од рата за десетине милиона марака а није изградила себи зграду за административну управу?! Треба ли шта више рећи? Као да неко од Вас за 25 година подигне милион марака кредита и потроши их, а живи као подстанар, плаћа кирију, јер нема пара да себи направи и среди солидну кућу која укупно кошта са комплет уређењем и намјештајем око 40 хиљада. Ето, то је поређење и приказ како се домаћински понашају.

ОДГОВОРИТЕ