Adžić mora platiti dva miliona ili iseliti upravu

Banjalučkom “Krajina osiguranju” nedostaje novca za pokriće tehničkih rezervi, pa će uprava ponovo pokušati da proda milionski vrijednu poslovnu zgradu u Gradišci, u kojoj je smještana gradska uprava, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 22.09.2020 | 14:44
Adžić mora platiti dva miliona ili iseliti upravu

Iz uprave preduzeća poručuju kako je vrijednost objekta nešto više od dva miliona marka, te da nemaju u planu da prave bilo kakve ustupke.

Direktor „Krajina osiguranja“ Goran Bobar kaže da će se prijedlog odluke o prodaji naći na sjednici skupštine akcionara koja će se održati krajem septembra.

“Upravni odbor još jednom dobiti mišljenje većinskog akcionara, da li želi da proda tu zgradu. Očekujemo da će on reći da se objekat proda po cijeni koja je ranije utvrđena, a to je nešto preko dva miliona maraka. Upravni i Izvršni odbor nije zainteresovan za prodaju ispod ove cijene”, kazao je Bobar za CAPITAL.

On je podsjetio kako su ranije održane dvije neuspjele licitacije za prodaju te da je propao i pokušaj neposredne pogodbe sa Gradiškom, koja je ponudila oko 1,25 miliona KM.

„Ne mogu predvidjeti u kojem pravcu će se odvijati prodaja, ali što se nas tiče nemamo problem da je prodamo bilo kome ko ponudi najviše novca”, zaključio je Bobar.

Podsjećamo, prije dvije godine, tačnije u julu 2018. gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je nakon jednog skupštinskog zasijedanja poručio kako je dogovor oko prodaje postignut, te kako je problem riješen.

Međutim, ispostavilo se kako dogovora, a samim tim i prodaje nije bilo, zbog čega je administracija i dalje podstanar koji plaća ozbiljnu kiriju. Za 800 kvadrata poslovnog prostora oni mjesečno izdvajaju oko 8.000 marka, ili 96.000 maraka na godišnjem nivou. Ugovorom je određeno kako je ta cijena na snazi sve do prodaje objekta.

Adžić kaže kako je posao bio okvirno dogovoren ali da se nije postigao konačni sporazum.

“Krajina osiguranje je tražilo cijenu koja za nas nije bila prihvatljiva. Sve što mogu da vam kažem da su pregovori u toku”, poručio je Adžić.

Podsjećamo, kako ranije nisu redovno plaćali najam, sud je donio presudu kojom ih je obavezao da u te svrhe plate 700.000 maraka.

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jovo

22.09.2020 15:07

Sta je za najveceg neimara u istoriji Gradiske 2 miliona maraka. Castio je Niskogradnju sa 750.000KM, neka pocasti i ove sa 2 miliona, valjda ce mu pinku vratiti.

ODGOVORITE
Name

Potop Gradiske

22.09.2020 15:14

Na zadnjoj sjednici Skupstine Adzic je zatrazio i dobio saglasnost za novo kreditno zaduzenje od 21,5 miliona maraka. Gradiska je dugorocno potopljena i bez korone sa ovakvim kriminalom i lopovlukom. Zato ovi iz Krajina osigiranja sada cupaju sta mogu dok je ovih svjezih para iz kredita.

ODGOVORITE
Name

DOBOJ

22.09.2020 15:25

Nece on platiti nego ovce.ajd da se kladimo da ce biti prodana gradu za 2.900 000 KM!? Kada ljudi znaju onda nije problem.

ODGOVORITE
Name

Mile

22.09.2020 17:16

Logično da je ne kupi Ađžič, jer to nije imovina Krajina osiguranja. Bobar treba da tražiti osiguranike a ne da rasprodaje imovinu. Gradiška će biti uvertira za dil sa Luburićem za zgradu u Gospodskoj ulici.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

22.09.2020 17:54

Gradiška se zadužila od rata za desetine miliona maraka a nije izgradila sebi zgradu za administrativnu upravu?! Treba li šta više reći? Kao da neko od Vas za 25 godina podigne milion maraka kredita i potroši ih, a živi kao podstanar, plaća kiriju, jer nema para da sebi napravi i sredi solidnu kuću koja ukupno košta sa komplet uređenjem i namještajem oko 40 hiljada. Eto, to je poređenje i prikaz kako se domaćinski ponašaju.

ODGOVORITE