Ричард Гренел долази у посјету Београду

Америчка владина делегација предвођена извршним директором америчке Међународне финансијске корпорације за развој (ДФЦ) Адамом Болером до 25. септембра боравиће у Атини, Приштини, Београду и Јерусалиму ради унапређења економске сарадње и развоја, а у тој мисији ће им се придружити и специјални савјетник предсједника САД Ричард Гренел.

Свијет 20.09.2020 | 21:15
Ричард Гренел долази у посјету Београду

ДФЦ ће поставити темеље за отварање канцеларије у Београду како би се олакшала примјена пројеката који ће подржати економски раст у региону, наводи се у саопштењу америчке Међународне финансијске корпорације за развој достављеном Тањугу из Амабасаде САД у Београду.

ДФЦ и ЕXИМ су, подсјећа се, недавно потписали Писма о заинтересованости са Београдом и Приштином за помоћ у финансирању важних пројеката идентификованих споразумима од 4. септембра у Вашингтону.

У делегацији ће бити и замјеница администратора америчке Агенције за међународни развој (Ју-Ес ејд) Бони Глик, председник и Извозно-увозне банке Сједињених Држава (ЕXИМ) Кимберли Рид и други високи владини званичници из америчких одјељења за енергетику и трговину.

Делегација ће одржати састанке са високим владиним званичницима и лидерима приватног сектора.

Подсјећају да путовање делегације долази након историјског споразума између Израела, УАЕ и Бахреина и споразума о економској нормализацији односа Београда и Приштине.

ДФЦ блиско сарађује са Ју-Ес ејдом, ЕXИМ и другим владиним агенцијама да би промовисао развој и унаприједио спољну политику САД путем својих алата за финансирање.

Делегација ће унаприједити стратешка улагања која подржавају разноликост залиха и ојачаће енергетску независност у Грчкој и ширем региону.

Делегација ће такође процијенити могућности за проширење инвестиција у регион ради унапређења стабилности и економске сарадње на Блиском истоку, додаје се у саопштењу.

(РТС)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

20.09.2020 20:17

Оде Србија под Америцку цизму. Извуце се ко змија из Руско-Кинеске .Сто знаци да је дигла руке од непризнавања Косова . Руси висе ниста неце блокират тако да це признања Косова убрзо доци И од других земаља које су вагале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.09.2020 19:19

Између осталог и под америчку чизму, а Руси ће и даље да држе Србији позицију у СБУН, јер није то само позиција Србије у питању.

Name

КИКИ

21.09.2020 05:39

БОГМЕ ДОЛАЗИ ЧОЕК ДА ПОЧЕКИЋА ОНО ШТО ЈЕ ВУЧИЋ ПОТПИСАО ( А ВИДЈЕЋЕМО УСКОРО И ШТА ЈЕ ПОТПИСАО )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

21.09.2020 10:22

Шта сад морамо потписатиии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде да

21.09.2020 13:04

Видимо, хоце ли се или неце ста корисно изродити за СВЕ нас?!

ОДГОВОРИТЕ