Немојте стално да слушате оне који вас критикују!

Један од најпознатијих текстописаца на нашим просторима Марина Туцаковић открива да је почаствована што је била део предавања на факултету, али да никада није имала афинитете да се озбиљније бави књижевношћу.

Забава 19.09.2020 | 20:39
Немојте стално да слушате оне који вас критикују!

У студентском културном центру одржано је предавање из поп књижевности где је једна од тема био и рад Марине Туцаковић. Студенти су анализирали Маринине песме, а ова вест посебно је дирнула чувеног тесктописца.

"Верујте ми, пријатно ме је та вест изненадила, без обзира на то какве анализе буду - позитивне или негативне. Драго ми је да нас неко сматра озбиљним уметницима... Ми текстописци јесмо уметници и прегурали смо много предрасуда, било је ту и критика и лоших прогноза, као што разним другим људима замерају свашта у њиховим професијама.

Може да има свако своје мишљење, хвала богу, али је битно да не слушате стално оне који критикују јер могу лако да вас обесхрабе. Док је још била Југославија, бавила сам се овим послом и тада је било пуно критика, али су моји резултати увек били моје мерило и показатељ колико вредим", рекла је она.

Иако многи сматрају да би требало да напише књигу о свом животу, Марина скромно поручује да нема те афинитите.

"Ја једноставно волим музику и речи које се пишу на ту музику. Бележим неке своје мисли, а сад озбиљном књижевношћу да се бавим, немам жељу, нити осећај за то. Имам обичај да бележим мисли, али то је само у виду неких теза, међутим, нека књига није у домену мојих интересовања", изјавила је Марина.

Марина се осврнула и на тренутну ситуацију када све стоји што се тиче музичког света услед пандемије, па самим тим и она брине за финансије.

"Код мене нема певача да долазе и траже песме, можда неки наговештаји, али тренутно знам да је тешко изгурати и за њих, као и за нас. Међутим, један чувени економиста је рекао да у кризи не треба радити ништа, па је ред и то да пробам... Наравно да се плашим за финансије уколико ово потраје, а већ доста траје. Видећемо, шта да кажем, биће ваљда нешто", додала је она.

Пандемија вируса корона отежала је Марини и одлазак на редовне терапије, с обзиром на то да се већ годинама храбро бори са канцером.

"Добро је здравље, горе-доле. Чувам се веома, терапије су ми отежане, али шта да радимо, тако је свуда у свету. За мене чак ни ова изолација није нешто депресивна, јер сам иначе увек више била код куће и не пада ми тешко да будем и сада", каже Марина Туцаковић.

(Курир.рс/К.Ђ/Блиц, Фото: АТА Имагес)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хаwер

19.09.2020 19:15

Тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

19.09.2020 22:03

Добро здравље вам желим