Провјере у градској управи о подјели новца из буџета

Окружно тужилаштво Бијељина у сарадњи са Полицијском управом проводи истражне радње с циљем повјере навода из пријаве Агенције “Озна инфо” да ли је било нетранспарентног трошења око 620.000 марака из градског буџета на име подстицаја у пољопривреди, потврђено је за БН ТВ из тужилаштва.

Република Српска 18.09.2020 | 17:47
Провјере у градској управи о подјели новца из буџета

У Окружно тужилаштво Бијељина прије неколико дана стигла је пријава Агенције Озна.инфо са циљем провјере навода да ли је било нетранспарентног трошења средстава из буџета Града Бијељина. Ријеч је о износу око 620 хиљада марака за подстицаје пољопривредним произвођачима.

“Поступајући тужилац подузима неопходне истражне радње у сарадњи са Полицијском управом Бијељина, а у циљу провјера навода у пријави, прикупљања потребних обавјештења и сазнања како би могао донијети тужилачку одлуку. Те истражне радње подразумијевају узимање изјава од лица за која тужилаштво буде сматрало да је потребно узети изјаву”, рекла је Данка Продановић, портпарол Окружног тужилаштва, Бијељина.

Покретање истраге у овом случају поздравља кандидат СДС-а и ПДП-а за градоначелника Бијељине Љубиша Петровић.

“Што се тиче саме подјеле подстицаја у пољопривредној производњи ја заиста морам да истакнем још једном реченицу коју заиста мислим да пољопривредни произвођачи, сви они који вриједно раде на својим њивама, треба да добијају транспарентно, јавно и праведно подстицаје, а да се он не дијели подобним и одабраним”, каже Петровић.

Да подсјетимо афера у вези подјеле подстицаја у пољопривреди потресла је Бијељину. У јавност су доспјели спискови на којим су И лица која су у родбинским везама са особама запосленим у градској служби, а око 620 хиљада марака подијељено без јавног позива.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ТањаС

18.09.2020 16:21

Тузиластво и полиција раде у интересу секте,сто је опсте познато

ОДГОВОРИТЕ
Name

полагањи испита пред изборе

18.09.2020 18:34

Види се ко је добио подстицаје по селима, све направљено, зна се које предлозио и ушицарио, да видимо и тузиластво како ради свој посао!?

Name

Циркус

18.09.2020 16:59

Тузиластво=СНСД ЗНАЦИ ...пиши припало...као и до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.09.2020 18:55

Прво је Мицо договорио са Новаком па подјелио паре

Name

Семберски берберин

18.09.2020 19:39

Ништа. Дупло голо. Само један маневар да се завара публика. Тужилаштво ће уз свесрдно саслужење полиције и инспекције закључити да у предметним стварима нема елемената кривичног дјела и основа за даље поступање. И на тај начин опрати и пропрати општинеке одлуке, дати им легалност и легитимитет, И аргументе којима корумпирани Мићо&цомп могу махати и уз добоше, зурле и таламбасе метанисати како је све по закону, правди и прописима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

19.09.2020 12:04

Наравно да треба контролисати расподјелу средстава за пољопривреднике али не само последњу расподјелу.С обзиром да вас је Цоми као издао сада сте открили како се то ради.Контролисати све расподјеле уназад 10 година и гдје год има кривицних дјела све санкционисати по закону.

ОДГОВОРИТЕ