Provjere u gradskoj upravi o podjeli novca iz budžeta

Okružno tužilaštvo Bijeljina u saradnji sa Policijskom upravom provodi istražne radnje s ciljem povjere navoda iz prijave Agencije “Ozna info” da li je bilo netransparentnog trošenja oko 620.000 maraka iz gradskog budžeta na ime podsticaja u poljoprivredi, potvrđeno je za BN TV iz tužilaštva.

Republika Srpska 18.09.2020 | 17:47
Provjere u gradskoj upravi o podjeli novca iz budžeta

U Okružno tužilaštvo Bijeljina prije nekoliko dana stigla je prijava Agencije Ozna.info sa ciljem provjere navoda da li je bilo netransparentnog trošenja sredstava iz budžeta Grada Bijeljina. Riječ je o iznosu oko 620 hiljada maraka za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima.

“Postupajući tužilac poduzima neophodne istražne radnje u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina, a u cilju provjera navoda u prijavi, prikupljanja potrebnih obavještenja i saznanja kako bi mogao donijeti tužilačku odluku. Te istražne radnje podrazumijevaju uzimanje izjava od lica za koja tužilaštvo bude smatralo da je potrebno uzeti izjavu”, rekla je Danka Prodanović, portparol Okružnog tužilaštva, Bijeljina.

Pokretanje istrage u ovom slučaju pozdravlja kandidat SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Što se tiče same podjele podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji ja zaista moram da istaknem još jednom rečenicu koju zaista mislim da poljoprivredni proizvođači, svi oni koji vrijedno rade na svojim njivama, treba da dobijaju transparentno, javno i pravedno podsticaje, a da se on ne dijeli podobnim i odabranim”, kaže Petrović.

Da podsjetimo afera u vezi podjele podsticaja u poljoprivredi potresla je Bijeljinu. U javnost su dospjeli spiskovi na kojim su I lica koja su u rodbinskim vezama sa osobama zaposlenim u gradskoj službi, a oko 620 hiljada maraka podijeljeno bez javnog poziva.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

TanjaS

18.09.2020 16:21

Tuzilastvo i policija rade u interesu sekte,sto je opste poznato

ODGOVORITE
Name

polaganji ispita pred izbore

18.09.2020 18:34

Vidi se ko je dobio podsticaje po selima, sve napravljeno, zna se koje predlozio i ušicario, da vidimo i tuzilastvo kako radi svoj posao!?

Name

Cirkus

18.09.2020 16:59

Tuzilastvo=SNSD ZNACI ...piši pripalo...kao i do sad.

ODGOVORITE
Name

Dragan

18.09.2020 18:55

Prvo je Mico dogovorio sa Novakom pa podjelio pare

Name

Semberski berberin

18.09.2020 19:39

Ništa. Duplo golo. Samo jedan manevar da se zavara publika. Tužilaštvo će uz svesrdno sasluženje policije i inspekcije zaključiti da u predmetnim stvarima nema elemenata krivičnog djela i osnova za dalje postupanje. I na taj način oprati i proprati opštineke odluke, dati im legalnost i legitimitet, I argumente kojima korumpirani Mićo&comp mogu mahati i uz doboše, zurle i talambase metanisati kako je sve po zakonu, pravdi i propisima.

ODGOVORITE
Name

Mj.

19.09.2020 12:04

Naravno da treba kontrolisati raspodjelu sredstava za poljoprivrednike ali ne samo poslednju raspodjelu.S obzirom da vas je Comi kao izdao sada ste otkrili kako se to radi.Kontrolisati sve raspodjele unazad 10 godina i gdje god ima krivicnih djela sve sankcionisati po zakonu.

ODGOVORITE