СДС: Испитати наводе о плану за убиство Говедарице

Предсједништво СДС тражи од МУП-а и Тужилаштва Републике Српске  да отворе истрагу и испитају информације о наводном планирању ликвидације Вукоте Говедарице, изјавио је данас Радо Савић, замјеник предсједника СДС.

Република Српска 18.09.2020 | 14:21
СДС: Испитати наводе о плану за убиство Говедарице

Савић је рекао да, након што су током суђења Миљану Вујовићу, испливале информације да је Вујовић са још једним особом, по налогу трећег лица, припремао терен за ликвидацију Говедарице, надлежни органи морају реаговати.

„Тражимо да се утврди да ли је Вујовић током свједочења у Окружном суду Бањалука говорио истину, када је рекао да је 2016. припремамо терен за ликвидацију Говедарице који је у то вријеме био шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС. Ако јесте онда се морају пронаћи и разоткрити ко су налогодавци“, рекао је Савић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Миљан Вујовић, оптужени за убиство Петра Бајчетића у септембру 2016. године у Билећи, током јучерашњег свједочења у Окружном суду Бањалука, изнио је шокантне наводе о „наручивању убиства Вукоте Говедарице“ пред локалне изборе те године.

Према Вујовићевим тврдњама, како преноси портал мондо.ба, управо се њему и Бајчетићу нудило да „припреме терен“ .

"Требало је да ја и Петар Бајчетић припремимо терен за убиство Вукоте Говедарице, а доћи ће људи да то одраде," изјавио је Вујовић.

У прилог својим тврдњама, он је суду понудио и контакт телефоне пословних простора у Гацку, одакле је и Говедарица, а у којима је наводно требало да буде организовано или извршено ово кривично дјело, те је предсједник судског вијећа Благоје Драгосављевић те бројеве и записао.

Као осумњичене који се могу довести у везу са оваквим намјерама, Вујовић је означио и неке страначке функционере из Херцеговине, те у то вријеме високопозициониране људе у Граничној полицији БиХ..., 

Савић је рекао да СДС, поучен ранијим лошим искуствима, има много разлога за забринутост када је у питању ефикасан рад институција које су дужне да адекватно санкционишу починиоце кривичних дјела.

„Сви добро знамо шта се десило након убиства потпредсједника СДС Бранислава Гарића  које се десило прије 12 година и какав је био епилог тог убиства“, подсјетио  је Савић.

(БН)                                                                  

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

18.09.2020 15:24

Не ДИРАЈТЕ нам Говедарицу, поцијепат ћемо ва брњ...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко сојиц

18.09.2020 15:28

Одакле то..могу само да се досецам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОБИ ДИК

18.09.2020 15:39

Напокон да неко отвори уста о криминалу владајуцих да видимо како це сада реаговати институције РС и БиХ ИЛИ це све под тепих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.09.2020 16:23

Што прије испитати позадину убиства Бранислава Гарица, као и наруциоце овог атентата. Засто се цека 12 година са тим???? Треба створити сто веци притисак јавности на судове да се поново отвори овај слуцај Гариц. Сви из Добоја најбоље знају ко је профитирао највисе од његове смрти!!!! Засто се о томе сути????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

18.09.2020 16:24

Па ово су преозбиљне ствари које морају бити откривене.Овим се позабавите најозбиљније и идите до краја.Да неби било још мета!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

19.09.2020 06:59

Па ово су све предизборне ствари!

Name

реални рале

18.09.2020 18:00

Да је неко,само поменуо, Додика,у овом контексту,дигла би се и кука и мотика.Страсно!! Ово је позив на узбну, свим безбједоносним агенцијама у БиХ исвим агенцијама страних дрзава,које дјелују у БиХ.Треба јос један Новаљни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.09.2020 18:05

Они нису процесуирали очита убиства ( Давида Драгичевић), Вукелића и других, а да ово процесуирају, багра осиони и бахати, хитно мијењати секту и сатрапе. За администраторе РТВБН, глупа су вам ова сабирања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

19.09.2020 19:42

Начелниче Радо , када ће стићи вода у Лопаре? Седам дана нема воде.

ОДГОВОРИТЕ