SDS: Ispitati navode o planu za ubistvo Govedarice

Predsjedništvo SDS traži od MUP-a i Tužilaštva Republike Srpske  da otvore istragu i ispitaju informacije o navodnom planiranju likvidacije Vukote Govedarice, izjavio je danas Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

Republika Srpska 18.09.2020 | 14:21
SDS: Ispitati navode o planu za ubistvo Govedarice

Savić je rekao da, nakon što su tokom suđenja Miljanu Vujoviću, isplivale informacije da je Vujović sa još jednim osobom, po nalogu trećeg lica, pripremao teren za likvidaciju Govedarice, nadležni organi moraju reagovati.

„Tražimo da se utvrdi da li je Vujović tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka govorio istinu, kada je rekao da je 2016. pripremamo teren za likvidaciju Govedarice koji je u to vrijeme bio šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS. Ako jeste onda se moraju pronaći i razotkriti ko su nalogodavci“, rekao je Savić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića u septembru 2016. godine u Bileći, tokom jučerašnjeg svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka, iznio je šokantne navode o „naručivanju ubistva Vukote Govedarice“ pred lokalne izbore te godine.

Prema Vujovićevim tvrdnjama, kako prenosi portal mondo.ba, upravo se njemu i Bajčetiću nudilo da „pripreme teren“ .

"Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a doći će ljudi da to odrade," izjavio je Vujović.

U prilog svojim tvrdnjama, on je sudu ponudio i kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo, te je predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević te brojeve i zapisao.

Kao osumnjičene koji se mogu dovesti u vezu sa ovakvim namjerama, Vujović je označio i neke stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vrijeme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji BiH..., 

Savić je rekao da SDS, poučen ranijim lošim iskustvima, ima mnogo razloga za zabrinutost kada je u pitanju efikasan rad institucija koje su dužne da adekvatno sankcionišu počinioce krivičnih djela.

„Svi dobro znamo šta se desilo nakon ubistva potpredsjednika SDS Branislava Garića  koje se desilo prije 12 godina i kakav je bio epilog tog ubistva“, podsjetio  je Savić.

(BN)                                                                  

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

XL

18.09.2020 15:24

Ne DIRAJTE nam Govedaricu, pocijepat ćemo va brnj...!!!

ODGOVORITE
Name

Srecko sojic

18.09.2020 15:28

Odakle to..mogu samo da se dosecam...

ODGOVORITE
Name

MOBI DIK

18.09.2020 15:39

Napokon da neko otvori usta o kriminalu vladajucih da vidimo kako ce sada reagovati institucije RS i BiH ILI ce sve pod tepih

ODGOVORITE
Name

Doboj

18.09.2020 16:23

Što prije ispitati pozadinu ubistva Branislava Garica, kao i narucioce ovog atentata. Zasto se ceka 12 godina sa tim???? Treba stvoriti sto veci pritisak javnosti na sudove da se ponovo otvori ovaj slucaj Garic. Svi iz Doboja najbolje znaju ko je profitirao najvise od njegove smrti!!!! Zasto se o tome suti????

ODGOVORITE
Name

Marinko

18.09.2020 16:24

Pa ovo su preozbiljne stvari koje moraju biti otkrivene.Ovim se pozabavite najozbiljnije i idite do kraja.Da nebi bilo još meta!?

ODGOVORITE
Name

Gojko

19.09.2020 06:59

Pa ovo su sve predizborne stvari!

Name

realni rale

18.09.2020 18:00

Da je neko,samo pomenuo, Dodika,u ovom kontekstu,digla bi se i kuka i motika.Strasno!! Ovo je poziv na uzbnu, svim bezbjedonosnim agencijama u BiH isvim agencijama stranih drzava,koje djeluju u BiH.Treba jos jedan Novaljni..

ODGOVORITE
Name

Milan

18.09.2020 18:05

Oni nisu procesuirali očita ubistva ( Davida Dragičević), Vukelića i drugih, a da ovo procesuiraju, bagra osioni i bahati, hitno mijenjati sektu i satrape. Za administratore RTVBN, glupa su vam ova sabiranja.

ODGOVORITE
Name

Ime

19.09.2020 19:42

Načelniče Rado , kada će stići voda u Lopare? Sedam dana nema vode.

ODGOVORITE